TO NIŠTA NE MORA ZNAČITI / Vatreni su dvostruko jeftiniji od Furije i vrijede najmanje od svih reprezentacija u Final Fouru

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Hrvatska ima najmanju vrijednost od svih reprezentacija koje se natječu u Final Fouru Lige nacije tako da taj podatak ne mora ništa značiti

18.6.2023.
10:59
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 20.45 igra finale Lige nacija. Više od 20.000 hrvatskih navijača dolazi u Rotterdam podržati 'Vatrene', a traži se i karta više jer svi žele vidjeti kako Luka Modrić podiže trofej u hrvatskom dresu. Ali, zadnja prepreka na tom putu su Španjolci.

Reprezentacije Hrvatske i Španjolske prema podacima portala Transfermarkt ukupno vrijede oko milijardu eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROCURILO IZ TABORA FURIJE /

Prvotimac Španjolske otpao za finale s Hrvatskom? Napustio je trening nakon što su mediji otišli

Image
PROCURILO IZ TABORA FURIJE /

Prvotimac Španjolske otpao za finale s Hrvatskom? Napustio je trening nakon što su mediji otišli

Gavi ima najveću vrijednost

Španjolska ima 671 milijun eura vrijednu reprezentaciju, dok je hrvatska vrsta procijenjena na 352 milijuna eura.

U redovima "Furije" najveću vrijednost ima Gavi, 18-godišnji veznjak Barcelone koji je procijenjen na 90 milijuna eura. Iza njega je veznjak Manchester Cityja Rodri koji vrijedi 80 milijuna eura, a zatim slijede veznjaci Real Sociedada Mikel Merino (50) i Martin Zubimendi (40), te veznjak RB Leipziga i bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol ne nastupa, ali je najskuplji

Aktualni osvajači bronce na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Katru procijenjeni su na 352 milijuna eura, pri čemu je najskuplji branič RB Leipziga Joško Gvardiol koji je procijenjen na 75 milijuna eura. Nažalost, Gvardiol je zbog ozljede trbušnog zida otpao za završni turnir Lige nacija.

Iza njega je veznjak Mateo Kovačić (Chelsea) s 40 milijuna eura te veznjak Intera Marcelo Brozović koji vrijedi 28 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalantin veznjak Mario Pašalić je procijenjen na 25, veznjak Torina Nikola Vlašić na 20, a branič Dinama Josip Šutalo na 18 milijuna eura.

Inače, Hrvatska ima najmanju vrijednost od svih reprezentacija koje se natječu u Final Fouru Lige nacije tako da taj podatak ne mora ništa značiti. Nizozemska vrijedi 629, a Italija 619 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo