Oštro po Ronaldu / Vatreni stigli u Portugal: Izbornik Dalić za RTL otkrio tko su novi igrači od kojih najviše očekuje

Tko će zamijeniti Mandžukića u špici ključno je pitanje na koje će odgovoriti izbornik Dalić utakmicama protiv Portugala i Španjolske

3.9.2018.
19:15
VOYO logo

Od danas je i službeno krenula nova era hrvatske nogometne reprezentacije. Samo mjesec i pol nakon nezaboravnog Svjetskog prvenstva, izbornik Zlatko Dalić s nekim novim licima kreće u nove izazove. Prvo je na redu prijateljska utamica portiv Portugala u četvrtak, a već idući tjedan Hrvatska u Španjolskoj otvara novo natjecanje - Ligu nacija. Neposredno prije odlaska u Portugal razgovarali smo s izbornikom Dalićem.

Zlatko, brzo je prošla euforija, novi ciklus je tu, tako je to u sportu, vrijeme je za nova dokazivanja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme je da krenemo ponovo raditi. Sve što je iza nas je bilo jako lijepo, brzo je prošlo. Ali slijede novi izazovi, nove utakmice i za to moramo biti spremni.

Rekli ste da su prioritet europske kvalifikacije, ne Liga nacija, ali imate plan da biste zapaprili Engleskoj i Španjolskoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je uvijek bitan, ali u ovom slučaju nama nije primaran. Imamo sedam mjeseci da se kroz Ligu nacija i prijateljske utakmice pripremimo za ono najvažnije - kvalifikacije i onda Europsko prvenstvo, da Hrvatska ondje ponovi ono što je napravila u Rusiji. Bit će vam teško u kvalifikacijama, ali imamo vremena da nađemo neke nove igrače, novu snagu i energiju, da nadopunimo one igrače kojih nema.

Kroz Ligu nacija postoji mogućnost direktno plasirati se na EURO...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probat ćemo napraviti sve što je moguće. Malo smo ispražnjeni, potrošeni u svakom smislu, igrači su se okrenuli svojim klubovima, ali bit ćemo spremni. Šansu će dobiti oni kojih nije bilo u Rusiji, da vidimo na koga možemo računati.

Koji su to novi igrači od kojih najviše očekujete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put s nama su Livaja i Santini, Čop se vraća, tu su Barišić i Milić. Dakle bit će novih igrača. Nadam se da će opravdati moja očekivanja.

Hoćete li i mijenjati sustav?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nećemo ništa mijenjati, samo ćemo tražiti igrače koji u punom profilu mogu biti od pomoći. Nema više Mandžukića, špica nam je najpotrebnija, vidjet ćemo tko je najbolje rješenje, a imamo dobrih opcija.

Mandžukić je sjajno krenuo u sezonu, je li vam žao što se oprostio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi igrači koji su se oprostili će nam jako faliti. Ali oni su donijeli takvu odluku i moramo je poštovati. Želim im puno sreće i hvala im na svemu što su dali hrvatskoj reprezentaciji.

Vaša izjava o Ronaldo da je egoist je odjeknula...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali su me što mislim da nije došao na proglašenje najboljeg igrača Europe, rekao sam da je to sebično i da takve igrače ne bih volio u ekipi. Iza toga stojim.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo