Vatreni spremaju gaženje: 'Nećemo dati Škotskoj da prijeđe centar!'

Izbornik Igor Štimac i hrvatski nogometni reprezentativci nastavljalju uživati u Hercegovini.

29.5.2013.
15:28
VOYO logo

Vatreni se u Međugorju pripremaju za utakmicu kvalifikacija za SP protiv Škotske, na Maksimiru 7. lipnja, a izbornik je na presici swam nahvalio svoj izbor.

"Kada sam objašnjavao zašto idemo u Međugorje rekao sam da ćemo imati potreban mir. Baš je to riječ koja oslikava ozračje, to je ono što nam treba i u čemu uživamo. Izabrali smo Međugorje zbog specifičnog termina igranja utakmice sa Škotskom, jedno mjesto bi nam stvorilo dosadu. Inače, Zagreb ostaje naša baza okupljanja koja slijede. Tada u pravilu imamo četiri-pet dana za treninge i Zagreb je po svemu najpogodniji", rekao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su reagirali kad je izbornik prije desetak dana objavio popis reprezentativaca, s dosta novih, da ne kažemo iznenađujućih imena poput Halilovića, Jedvaja, Milića, Tomasova...

"Ovi mladići su dio ove naše priče. Uistinu želim ostaviti dosta toga iza mene kad dođe dan kad se rastanemo. Ne razmišljam samo o sebi, svojim trenerskim potrebama i rezultatima, već i onima koji će me naslijediti. Stvaranje je kontinuirani proces koji traje i za njega je potrebno puno hrabrosti, drskosti i odvažnosti. Jasno mi je da mnogi ne razumiju zašto sam neke zvao, ali valjda će se u bliskoj budućnosti sjetiti kad ti mladići postanu standardni i kad vide da je hrvatska nastavila s rezultatima. Ovim mladićima je jasno rečeno kakva je hijerahrija što je poštivanje starijih kolega i da moraju puno učiti. Ali, kad dođe teren onda nema podjele stariji-mlađi, tu imaju prigodu", izjavio je Štimac za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najbitnije je da Hrvatska upiše tri nova boda protiv Škotske i nastavi svoj uspješan put prema Brazilu.

"Analize nam tek slijede, igrači su dobili prve smjernice, više ćemo o tome kad se kompletiramo u Zagrebu. Tada ćemo biti i aktivniji u analizama Škotske. Prema prvim informacijama znamo da će Škotska biti bez kompletne obrane, da ima dosta promjene. Ali, nemam dvojbi kakva će biti Hrvatska. Igrat ćemo beskompromisni presing na protivničku obranu, nećemo dopustiti Škotskoj da izađe sa svoje polovice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo