VATRENI PROŽIVLJAVA PRAVI TEROR: / Pogledajte kako Lampard kažnjava Matea Kovačića i njegove suigrače iz Chelseaja

Image
Foto: Profimedia

S Frankom Lampardom nije samo stigla nova taktika i filozofija, stigla su i rigorozna kućna pravila

13.11.2019.
11:03
Profimedia
VOYO logo

Morate i sami priznati, ako ste poklonik nogometa i hrvatske reprezentacije, kako vam je barem malo lakše jer ove sezone konačno možete gledati jednog od najvećih talenata domaćeg nogometa, Matea Kovačića, kako briljira u dresu engleskog velikana Chelseaja. Hrvatski veznjak jedan je od najvažnijih igrača kod Franka Lamparda i trenutno je gotovo nezamjenjiv.

Pronicljivi Englez, inače ujedno i klupska ikona, stvorila je sjajan stroj od momčadi koja je cijelu prošlu sezonu pod Maurizijem Sarrijem, igrala neuvjerljiv i, realno, loš nogomet. U to se Chelseajevo sivilo uklopio i Kovačić, ali srećom po Matea stigao je trener koji je odmah prepoznao kako najbolje iskoristiti njegove vještine i učiniti ga jednim od najvažnijih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, s Frankom Lampardom nije samo stigla nova taktika i filozofija, stigla su i rigorozna kućna pravila, koja na prvi pogled sliče na čisti teror, ali opet ako se pogleda iz drugog kuta, ova pravila donose disciplinu i red kakav bi trebao biti uspostavljen u svakom profesionalnom klubu.

Image
Foto: Profimedia

Frank Lampard i Mateo Kovačić

Rigorozne kazne

Lampard je uveo sistem kažnjavanja koji vjerojatno najviše boli sve nogometaše, a to je onaj financijki. Popis propusta za koje igrači Chelseaja dobivaju kazne je poduži, a izdvojit ćemo samo neke zanimljive. Pa kaže ovako. Kašnjenje na trening naplaćuje se dvije i pol tisuće funti, a svakih sljedećih 15 minuta s još toliko. Kašnjenje na sastanak s momčadi je, pazite sada, petsto funti po minuti. Zvonjava telefona u svlačionici kažnjava se s tisuću funti, kao i dolazak na okupljanje u "civilnoj" odjeći. Ako netko odluči putovati u privatnom aranžmanu s neke utakmice, a da 48 sati unaprijed nije najavio takvu iznimku, mora platiti pet tisuća funti. Ako netko ne prijavi bolest ili ozljedu sat i pol prije treninga ili prije slobodnog dana, kazna je deset tisuća funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lampard isto tako mora 24 sata unaprijed znati ako netko od obitelji želi doći gledati trening, a isto vrijedi i za agente. Dakako, on mora odobriti smiju li uopće doći. Njegova momčad mora se pojaviti na doručku točno sat vremena prije prvog treninga i prethodno nitko ne smije ništa jesti.

Sve u svemu nije lako Kovačiću i njegovim suigračima, ali kako imamo prilike vidjeti, nitko nema primjedbi i zapravo izgledaju sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo