HNS ODLUČIO / Vatreni ostaju u Rovinju, na utakmice na Euru putuju iz Hrvatske

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija tijekom Europskog prvenstva neće boraviti u kampu u Škotskoj, nego u Rovinju

31.5.2021.
13:02
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza je odlučilo kako će hrvatska reprezentacija tijekom Europskog prvenstva umjesto u škotskom St. Andrewsu boraviti u Rovinju, objavio je HNS.

Image
OSTVARIO SAN /

Hoće li on biti Dalićeva uzdanica na najtanjoj poziciji Vatrenih? 'Konkurencija? Svi imamo isti cilj...'

Image
OSTVARIO SAN /

Hoće li on biti Dalićeva uzdanica na najtanjoj poziciji Vatrenih? 'Konkurencija? Svi imamo isti cilj...'

Hrvatska reprezentacija tijekom Eura je trebala biti smještena u kampu u Škotskoj, u St. Andrewsu, no to je otkazano zbog rigoroznih epidemioloških mjera koje su na snazi u toj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je na preporuku Uefe promijenio kamp reprezentacije zbog potencijalnog učinka mjera škotskih vlasti vezanih za epidemiju COVID-19 na hrvatsku reprezentaciju. Hrvatski nogometni savez nije želio riskirati mogućnost da zbog potencijalno jedne zaražene osobe među igračima i članovima stožera veći broj igrača mora u obveznu samoizolaciju te je odlučeno kako St. Andrews neće biti kamp reprezentacije.

Preporuka UEFA-e

Nakon detaljne analize raspoloživih opcija te kroz intenzivnu komunikaciju s Uefom, rukovodstvo Saveza je u dogovoru sa stručnim stožerom na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem donijelo odluku da hrvatska reprezentacija tijekom Eura boravi u Rovinju, gdje je bila i tijekom prvog dijela priprema. Vatreni će odsjesti u hotelu Grand Park, a trenirati na igralištu NK Rovinj, objavio je HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju. Znamo da ćemo imati odlične uvjete, vrhunski smještaj i kvalitetan teren, a to u ovako kratkom roku drugdje ne možemo dobiti. Potrudit ćemo se imati svoj mir koji je također potreban, a s druge strane, podrška naroda može nam samo dati dodatnu energiju. S obzirom na cijelu priču s pandemijom, ovo je najbolji rasplet, imamo jedinstvenu priliku provesti prvenstvo u svojoj zemlji", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo