VATRENI NI KRIV NI DUŽAN UPAO U SKANDAL: / Turci tvrde da će Vida zbog ovoga morati napustiti Bešiktaš

Posljedice bi najviše mogao osjetiti baš Vida kojeg klub sada želi otjerati svom silom

14.7.2020.
16:18
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Turski velikan Bešiktaš ima golemih financijskih problema i ovoga će ljeta vjerojatno prodati gotovo sve vrijednije igrače, a među njima je i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida. No, malo je poznato da Vida i Bešiktaš imaju problem koji datira još iz 2018. godine, kada je Vatreni stigao iz Kijeva.

Tadašnji šef Bešiktaša, Fikret Orman dogovorio je s Vidinom agentom Ugurom Avadanom transfer uz proviziju od 1.6 milijuna eura uz uvjet da klub plaža PDV na tu vrijednost, navode to turski mediji. Turci pišu kako se tu najviše okoristio Avadan, a vele da im je taj potez isprva bio sumnjiv jer je Vida iz Ukrajine stigao kao slobodan igrač i klub nije morao plaćati baš nikakvu naknadu i u tom poslu, kako vele, nije bio potreban posrednik.

Skandal

Orman je u međuvremenu napustio klub zbog golemih financijskih poteškoća, a novi šef Ahemt Nur Cebi odlučio je da neće više poštovati dogovore s agentima, odnosno neće im ništa plaćati.

Tu je došlo do skandala jer je Avadan tražio od kluba da mu se isplati pet zaostalih rata i zaprijetio je tužbom, a u cijeloj toj priči našao se, niti kriv niti dužan, Domagoj Vida.

Posljedice bi najviše mogao osjetiti baš Vida kojeg klub sada želi otjerati svom silom. Nekih ponuda, prema turskim medijima, je bilo, pisalo se tu o Romi, o Newcastleu, ali za sada ništa konkretno. No, Vida će ovoga ljeta gotovo sigurno napustiti Tursku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali