VARAŽDIN JE U TEŠKOJ SITUACIJI U HNL-U: / 'Razgovarali smo s izbornikom Dalićem, nadamo se da ćemo ostati u ligi...'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Novi-stari prvoligaš suočen je s brojnim problemima

23.12.2019.
11:57
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Varaždinska županija u suradnji s NK Varaždinom pokreće projekt Nogometne akademije koja će kroz desetak uzrasnih selekcija okupiti između 250 i 300 mladih nogometaša, a suradnju su na konferenciji za novinare u ponedjeljak najavili varaždinski župan Radimir Čačić i predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek

Čačić je naglasio da su prema odluci Skupštine, koja je već prošle godine potvrdila suradnju, izvršili svoje obveze prema NK Varaždinu, odnosno da su kroz proračun osigurali 500 tisuća kuna. Dodao je da postoje brojni argumenti da se podrži rad mladih nogometaša kluba. Inače, Varaždinska županija pokušala je dogovoriti da ovu suradnju prate i druge općine i gradovi iz županije, no odazvale su se samo općine Visoko i Vinica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transparentno financiranje

"Uz financiranje koje ćemo osiguravati u kontinuitetu, podršku na takav jasan način daju općine Visoko i Vinica, što nije slučaj sa ostalim jedinicama. NK Varaždin nema primjereno financiranje grada koji ima dva puta veći izvorni proračun od Županije. Ponovno ćemo ove godine razgovarati sa svima i nadam se da će barem još nekoliko općina i gradova prihvatiti ovako jasan i transparentan način financiranja", kazao je Čačić i dodao da NK Varaždin ima višestruko niži budžet od ostalih prvoligaških klubova.

"Razgovarali smo s izbornikom Zlatkom Dalićem o toj temi. Složili smo se oko toga da klub zaslužuje podršku. Svi se nadamo da će opstati u Prvoj HNL u interesu nogometa, sporta u cjelini, ali i u gospodarskom interesu. Svakako, ta priča nije balon od sapunice, nije nešto što se ne da vrlo jasnim brojevima i argumentima potvrditi. Uz bazičnu odluku Županije pokušat ćemo pomoći na sve druge načine gdje možemo", pojasnio je varaždinski župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perspektiva na vlastitim snagama

Cvek je zahvalio na pomoći koja je posebno značajna za mlade nogometaše.

"Ovaj klub će graditi svoju perspektivu na vlastitim snagama. Podsjetio bih da je klub, kada je prije sedam godina ispao iz Prve HNL, igrao u finalu Kupa protiv Dinama, a u momčadi je bilo deset igrača iz vlastite škole", kazao je Cvek te dodao kako je od ukupnog broja igrača u tim mladih selekcijama njih 75 posto s područja Varaždinske županije te da njima treba stvoriti kvalitetne uvjete za njihov daljnji razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o sredstvima, Cvek je istaknuo kako će se većina uložiti u Nogometnu akademiju, odnosno za podizanje kvalitete uvjeta rada, a manji dio potrošiti na uređenje stadiona.

Stadion među tri najljepša u Hrvatskoj

"Nisu u najboljem stanju ni tereni, ni prostorije i tu imamo puno posla. Dosad je uloženo oko tri milijuna kuna, ali trebat će još dosta sredstava", rekao je Cvek na što se nadovezao Čačić dodajući da su stadioni u Hrvatskoj općenito u jako lošem stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš stadion, koji je bio zapušten, je među tri najljepša u Hrvatskoj", zaključio je Čačić.

Nogometna akademija NK Varaždina okuplja u 11 selekcija u kojima je između 250 i 300 igrača. Sve selekcije imaju licencirane trenere, a u Prvoj HNL natječu se pioniri, kadeti i juniori koji su trenutno na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo