pogreška VAR-a / VAR oštetio Dinamo: Sudačka analiza potvrdila da je gol Petkovića trebao biti priznat

Image

VAR je poništio gol Brune Petkovića nakon sjajne akcije s Andrićem

21.3.2022.
12:03
VOYO logo

Dinamo je u Koprivnici bio bolji od Slaven Belupa rezultatom 1:0. Pri rezultatu 0:0 Bruno Petković je odigrao sjajnu akciju s Komnenom Andrićem, no gol je poništen. U začetku akcije Mislav Oršić nalazio se u graničnoj poziciji, a nakon priznatog gola oglasio se VAR. Nakon intervencije VAR-a gol je poništen, a to je sudačka komisija proglasila pogrešnom odlukom

Sudačka analiza 28. kola HT Prve lige

SLAVEN BELUPO - DINAMO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni sudac: Mario Zebec. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Goran Perica. VAR: Dario Kulušić. AVAR: Borut Križarić

9. minuta: Neočekivana intervencija VAR suca kako se radi o kažnjivom zaleđu u začetku napadačke akcije koja rezultira postizanjem pogotka GNK Dinamo. VAR sudac i tehničar nakon pogrešne primjene VAR tehnologije daju krivu informaciju sucu utakmice, koji ne priznaje pogodak. Analizom rada VAR suca i tehničara utvrdili smo kako je pogrešna primjena VAR tehnologije uzrokovala potpuno krivu sliku predmetne situacije, te rezultirala nepriznavanjem ispravno postignutog pogotka za GNK Dinamo". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukrivac ove krive procjene VAR-a je i AVAR sudac Borut Križarić. Podsjetimo AVAR sudac je asistent VAR-a, odnosno pomoćni sudac koji je uglavnom usredotočen na odluke pomoćnika na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo