POTRESNA SNIMKA UBOJSTVA VOĐE NAVIJAČA GROBARA: / Pet puta je pucao u njega

Image
Foto: Screenshot Blic

Policija i dalje traga za napadačem, a motiv ubojstva nije poznat

4.11.2019.
10:15
Screenshot Blic
VOYO logo

Vođa navijača Partizana Ljubomir Marković - Kića brutalno je ubijen u petak navečer na beogradskom Voždovcu, a cijeli su incident snimile sigurnosne kamere. Dok je Marković stajao na pločniku ispred balona za mali nogomet sa skupinom mladića, napadač s kapuljačom mu je prišao s leđa i uperio u njega pištolj.

Kako se može vidjeti na snimci, Marković je prvo vidio da na njega kreće čovjek s oružjem ili ga je možda čak i prepoznao, pa se odmah dao u bijeg prema obližnjoj pumpi, ali nije prešao dug put. Neidentificirani napadač počeo je na njega pucati, ispalio je u njega pet metaka i ovaj je nakon nekoliko metara pao. Markovića su već prvi meci oborili na tlo, a onda mu je napadač prišao i dokrajčio ga hicem u glavu. Policija i dalje traga za napadečem, a motiv ubojstva također nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku ubojstva pogledajte OVDJE.

Ubijen kraj igrališta

Polcija navodno traga i za BMW-om marke X5 šabačkih registracija jer sumnjaju da je to vozilo u kojem je napadač pobjegao. Međutim, detalji ubojstva doista su zastrašujući. Kića je ubijen samo 50 metara od obližnje škole i zimskog natkrivenog terena za rekreacijski nogomet. Na obližnjem igralištu, koje se nalazi tik uz benzinski u trenutku ubojstva bilo je djece koja su igrala nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Tko je Kića?

Spomenimo kako je Ljubomir Marković dobropoznata osoba u navijačkim krugovima pa i šire. Osuđen je prvo na 30, a zatim mu je kazna smanjena na 15 godina zatvora, zbog ubojstva Bricea Tatona, navijača Toulousea kojeg su Grobari, među kojima je bio i Kića, ubili 2009. godine uoči utakmice s Partizanom. Kića je iz zatvora u Srijemskoj Mitrovici izašao puno ranije, 2017. godine, a po povratku se odmah aktivirao na tribini.

Marković je nekada bio dio stare postave Alkatraza koju je predvodio Miloš Radosavljavić Kimi, koji je također bio osumnjičen u ubojstvu Tatona. Međutim, danas su Kića i Kimi na suprotnim stranama jer je Radosavljević prešao u partizanovce, rivalsku podskupinu, dok je Kića ostao s Alkatrazom. Navodno je bio vrlo blizak i sa zloglasnom braćom Vavić, također članovima Alkatraza, koji su višestruko osuđivani za teška kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasimo i kako je Kića navijački idol mnogih Grobara, dok je bio u zatvoru skandirali su mu gotovo svaku utakmicu, a imali su i zastavu s njegovim likom.

Treba još reći kako je ovo samo još jedno u nizu navijačkih ubojstava u posljednjih nekoliko godina. Prije tri godine ubijen je tadašnji vođa Grobara, Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, a navodno ga je likvidirala crnogorska mafija. A 2011. godine ubijen je i jedan od članova Zabranjenih, još jedne podskupine Grobara, Ivan Perović, a njega je navodno ubio netko iz Alkatraza, pišu srpski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo