LUKA MODRIĆ PROGOVORIO O RAKITIĆU I ATMOSFERI U REPREZENTACIJI: / Hrvatska se sprema za ključnu utakmicu kvalifikacija

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izbornik Dalić najavio je ofenzivnu postavu, a negirao je lošu atmosferu u reprezentaciji te se osvrnuo i na izostanke s kojima će se morati izboriti.

5.9.2019.
19:40
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Jako bitna utakmica za Zlatka Dalića i hrvatsku nogometnu reprezentaciju na rasporedu je u petak u 20:45. U Trnavi srebrne Vatrene čekaju Slovaci u jednoj od najtežih utakmica na rasporedu u ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo uz, naravno, gostovanje u Walesu. Izbornik Dalić i kapetan Luka Modrić obratili su se javnosti uoči sutrašnje utakmice.

ŠTO SE DOGODILO S VATRENIMA OD SP-A? Slovaci detaljno analizirali Hrvatsku pa ukazali na veliki Dalićev problem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO SE DOGODILO S VATRENIMA OD SP-A? /

Slovaci detaljno analizirali Hrvatsku pa ukazali na veliki Dalićev problem

Image
ŠTO SE DOGODILO S VATRENIMA OD SP-A? /

Slovaci detaljno analizirali Hrvatsku pa ukazali na veliki Dalićev problem

Modrić je progovorio o temi koja vjerojatno zanima najveći broj hrvatskih navijača, a to je situacija s veznjakom Ivanom Rakitićem i priče o Modrićevom umirovljenju.

"Nisam se čuo s njim, ne želim previše komentirati o toj temi, ne znam kako on razmišlja. Za mene je najbolji osjećaj igrati za reprezentaciju i nisam dosad razmišljao o umirovljenju iako sam imao svakakvih trenutaka. Osjećam se dobro. Prošao sam cijele pripreme, dobro se odmorio i imama veliku želju odigrati dobru sezonu. Isto tako u prvenstvu nismo startali dobro, ali mislim da ćemo se kao ekipa dizati.", rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Atmosfera je dobra

Osvrnuo se i na atmosferu u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se mene tiče, atmosfera je jako dobra. Mislim da se to pokazalo protiv Walesa, kad smo pokazali zajedništvo, borbenost i htijenje. I to je put koji trebamo slijediti. Trebamo dati maksimum i ponašati se kao protiv Walesa. Mislim da uz takav pristup možemo ostvariti dobar rezultat", rekao je Luka.

Modrić se prisjetio i prošle utakmice sa Slovačkom te prokomentirao najveću zvijezdu Mareka Hamšika:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imam neka mala sjećanja na prošlu utakmicu, znam da je bila teška, no to je bila prijateljska. Slovačka je jako dobra ekipa, njihova najveća zvijezda je Hamšik, obrambeno su kao ekipa kompaktni i vrlo čvrsti. Isto tako se vole nadigravati. Očekuje nas jako teška utakmica.''

'Mogu dva dana nabrajati one kojih nema'

Izbornik Zlatko Dalić s velikim je samopouzdanjem najavio sutrašnju utakmicu, ali smeta mu što nije imao više vremena za pripremu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi koji su bili s nama su spremni za sutra i zdravi. Utakmica s Mađarskom je bila jedna velika škola za nas. Nisamo bili dovoljno motivirani i agresivni. Sutra će biti slična utakmica i moramo biti spremni odgovoriti na agresiju. Svatko igra protiv viceprvaka svijeta na svom maksimumu. Svjesni smo situacije u kojoj jesmo. Znamo kako oni igraju, ali nismo imali mnogo vremena da se pripremimo."

Izbornik se osvrnuo i na atmosferu u reprezentaciji te na Lovrenovu izjavu koja je odjeknula u javnosti, ali sastav nije htio otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam razgovarao s Lovrenom o toj izjavi. Mislim da to nije tako kako ste vi prenijeli. odradili smo dva odlična treninga na kojima smo bili raspoloženi i motivirani. Za sastav mogu reći da će biti ofenzivan. nećemo braniti svoj gol, već ćemo pokušati zabiti. Sve smo pripremili i ovaj današnji trening bit će igra starih protiv mladih da se malo opustimo. Atmosfera je jako dobra i nisam vidio ništa negativno", rekao je Dalić.

Izbornik nije htio odgovarati na pitanja o izostancima, već je koncentriran da se utakmica odradi najbolje s igračima koje ima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ću se vraćati na one kojih nema, onda mogu nabrajati dva dana. Nisam okupiran tim stvarima. Rekao sam da ćemo dati sve od sebe mi koji smo tu. Napravili smo dobar rezultat protiv Walesa i zašto ne bismo sutra?", zaključio je izbornik.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:35 - Dalić o atmosferi u reprezentaciji i Lovrenovoj izjavi: "Nisam razgovarao s Lovrenom o toj izjavi. Mislim da to nije tako kako ste vi prenijeli. odradili smo dva odlična treninga na kojima smo bili raspoloženi i motivirani. za sastav mogu reći da će biti ofenzivan. nećemo braniti svoj gol, već ćemo pokušati zabiti. Sve smo pripremili i ovaj današnji trening bit će igra starih protiv mladih da se malo opustimo. Atmosfera je jako dobra i nisam vidio ništa negativno."


Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:28 - Zlatko Dalić: "Ako ću se vraćati na one kojih nema, onda mogu nabrajati dva dana. Nisam okupiran tim stvarima. Rekao sam da ćemo dati sve od sebe mi koji smo tu. Napravili smo dobar rezultat protiv Walesa i zašto ne bismo sutra?"


Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:20 - Zlatko Dalić: "Svi koji su bili s nama su spremni za sutra i zdravi. Utakmica s Mađarskom je bila jedna velika škola za nas. Nisamo bili dovoljno motivirani i agresivni. Sutra će biti slična utakmica i moramo biti spremni odgovoriti na agresiju. Svatko igra protiv viceprvaka svijeta na svom maksimumu. Svjesni smo situacije u kojoj jesmo. Znamo kako oni igraju, ali nismo imali mnogo vremena da se pripremimo.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:17 - Modrić o atmosferi u reprezentaciji: 'Što se mene tiče, atmosfera je jako dobra. Mislim da se to pokazalo protiv Walesa, kad smo pokazali zajedništvo, borbenost i htijenje. I to je put koji trebamo slijediti. Trebamo dati maksimum i ponašati se kao protiv Walesa. Mislim da uz takav pristup možemo ostvariti dobar rezultat.''


Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:15 - Modrić o Rakitiću: "Nisam se čuo s njim, ne želim previše komentirati o toj temi, ne znam kako on razmišlja. Za mene je najbolji osjećaj igrati za reprezentaciju i nisam dosad razmišljao o umirovljenju iako sam imao svakakvih trenutaka."


Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:10 - Modrić o prošloj utakmici sa Slovačkom i Mareku Hamšiku: ''Imam neka mala sjećanja na prošlu utakmicu, znam da je bila teška, no to je bila prijateljska. Slovačka je jako dobra ekipa, njihova najveća zvijezda je Hamšik, obrambeno su kao ekipa kompaktni i vrlo čvrsti. Isto tako se vole nadigravati. Očekuje nas jako teška utakmica.''


Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:00 - Na početku je progovorio kapetan Luka Modrić: ''Osjećam se dobro. Prošao sam cijele pripreme, dobro se odmorio i imama veliku želju odigrati dobru sezonu. Isto tako u prvenstvu nismo startali dobro, ali mislim da ćemo se kao ekipa dizati.''


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako bitna utakmica za Zlatka Dalića i hrvatsku nogometnu reprezentaciju na rasporedu je u petak u 20:45. U Trnavi srebrne Vatrene čekaju Slovaci u jednoj od najtežih utakmica na rasporedu u ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo uz, naravno, gostovanje u Walesu. Izbornik Dalić i kapetan Luka Modrić trebali bi se obratiti javnosti u 19 sati, a moći ćete njegove izjave pratiti uživo na portalu Net.hr.

Puno pitanja muče izbornika, prije svega zato što Dalić često kombinira pristupe igri i, nepopularno rečeno, eksperimentira s formacijama i kadroviranjem. Što se nadolazeće akcije protiv Slovačke i Azerbajdžana tiče, Dalić im na noge ide osakaćen za Ivana Rakitića, Matea Kovačića, Andreja Kramarića i još podosta igrača koji nisu u formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek najbolji igrač svijeta, Luka Modrić, muči se s formom kao i njegov Real Madrid, Dejan Lovren ne igra u Liverpoolu, Josip Brekalo igra dobro, ali još uvijek nije starteru Wolfsburgu, Ivan Perišić je prošao pravu kalvariju s transferima ljetos i još uvijek hvata formu, Milan Badelj je promijenio klub nakon što je sezonu u Laziju uglavnom odgledao s klupe, Ante Rebić je tek transferiran u Milan nakon što se na pomalo ružan način rastao s Eintrachtom, Jedvaj je promijenio klub u nadi da će konačno dobiti šansu u prvoj momčadi, Borna Barišić malo igra malo ne igra u Rangersu, u špici je samo Bruno Petković, ali srećom u formi je, no za njega zamjene nema. Što se vratara tiče, nema dvojbe “jedinica” bi trebao biti Dominik Livaković.

„Igrat ćemo ofenzivno i napadački, tražit ćemo pobjedu, a ne jedan bod. Radili smo dva dana, napravili smo što smo mogli i analizirali protivnika. Moramo biti bolji nego u Budimpešti“, kazao je izbornik uoči utakmice.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo