OGLAS

HRABRI DINAMO ZAVRŠIO EURO SEZONU: / Žuta podmornica zaustavila plavo zagrebačko čudo – ništa od polufinala

Image

Villarreal zaustavio Dinamo u četvrtfinalu EL

15.4.2021.
22:50
VOYO logo

Uzvratna utakmica četvrtfinala Europske lige - Villarreal; Estadio de la Cerámica

Villarreal - Dinamo 2:1 (Ukupnih 3:1)

Villarreal (4-3-3) Rulli - Foyth, Albiol (C), Pau Torres, Pedraza - Trigueros, Capoue, Parejo - Moreno, Alcacer, Chukwueze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Asenjo, Gaspar, Funes Mori, Bacca, Moreno, Coquelin, Pena, Costa, Gomez, Pino, Alex Baena, Nino.

Trener: Unai Emery

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (4-2-3-1) Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen, Gvardiol - Jakić, Ademi (C) - Ivanušec, Majer, Oršić - Petković

Klupa: Zagorac, Josipović, Čabraja, Kastrati, Leovac, Tolić, Burton, Mišić, Stojanović, Franjić, Perić, Atiemwen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener: Damir Krznar


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu uspjeli prirediti novo iznenađenje. Nakon domaćeg poraza 0:1, "Modri" su u današnjem uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige poraženi na gostovanju kod Villarreala sa 1:2 ostavši bez plasmana u polufinale. OVDJE pogledajte isječak utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez polufinala

Golove za "Žutu podmornicu" zabili su Paco Alcacer (36) i Gerard Moreno (42), dok je gol za Dinamo postigao Mislav Oršić (75). Ključni trenutak dogodio se u prvom dijelu, kod sumnjivog gola za 1:0 Villarreala. Prvotno je glavni sudac poništio gol Alcacera na dodavanje Morena s lijeve strane da bi VAR promijenio odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovljenom snimkom jasno je bilo vidljivo kako je Dinamo u ovoj situaciji bio oštećen. Nakon toga, Dinamo je pao u igri i sam kumovao sebi da tako kažemo, što su domaći igrači iskoristili za 2:0. Iako su u drugom zaigrali bolje i imali nekoliko dobrih šansi, nisu ih dinamovci, točnije Oršić i Majer, realizirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nažalost, "Modri" se nisu uspjeli probiti među četiri najbolje momčadi Europske lige. Međutim, već je plasman u četvrtfinale Europske lige najveći uspjeh u posljednjih više od pola stoljeća.

Dinamo otvorio utakmicu s najjačim sastavom

Inače, Dinamo je otvorio utakmicu s najjačim sastavom i imao podršku od oko dvadesetak Bad Blue Boysa, koji su doputovali unatoč koronavirusu i navijali izvana, ali njihov glas se čuo, pjesma je dopirala unutar stadiona. Također, premda još nije 100 posto spreman zbog ozljede ramena, Petković je ipak stisnuo zube i zaigrao od prve minute hrabro. Problema s ozljedama imali su i Ademi i Gvardiol, no obojica su bili u početnih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Gerard Moreno of Villarreal CF scores his goal Villarreal CF v Dinamo Zagreb, UEFA Europa League Quarter-final, second leg, Football, La Ceramica Stadium, Villarreal, Spain - 15 APR 2021,Image: 605805399, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Španjolci su žestoko krenuli. Odmah su pritisnuli hrvatskog prvaka i igrači Dinama jako su teško dolazi do lopte. Villarreal je veći dio poluvremena držao loptu u svom posjedu i pokušavao probiti suparnički blok.

Image
Image

Gerard Moreno of Villarreal CF celebrates his goal with his teammates Villarreal CF v Dinamo Zagreb, UEFA Europa League Quarter-final, second leg, Football, La Ceramica Stadium, Villarreal, Spain - 15 APR 2021,Image: 605806339, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Međutim, u prvih 25 minuta nije bilo većih opasnosti pred vratima Dominika Livakovića. Prvu priliku na utakmici imao je domaći sastav, u 26. minuti Chukwueze je u gužvi sjajno opalio iz voleja pogodivši stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prvi opasan izlazak imao dvije minute kasnije, s krila je Petković ubacio na drugu stativu gdje je bio Oršić, no njegov udarac je završio preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albiol i Moreno za 2:0

U posljednjim trenucima prvog dijela Španjolci su zabili i drugi gol i praktički osigurali prolaz. Albiol je probio po krilu vrativši loptu u sredinu gdje je bio Moreno i zabio pokraj Dinamove obrane.

Svjestan kako više nema što izgubiti Dinamo je u nastavak krenuo otvorenije i već u 49. minuti Lovro Majer je imao sjajnu priliku, mogao je pucati, no tražio je Petkovića i akcija je propala. U 52. minuti se okušao Oršić s ruba kaznenog prostora, no pucao je pored gola. Oršić je imao dobru priliku i u 64. minuti, nažalost ponovo je bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Villarreal's French midfielder Etienne Capoue (L) challenges Dinamo Zagreb's Croatian midfielder Mislav Orsic during the UEFA Europa League quarter final second leg football match between Villarreal and Dinamo Zagreb at La Ceramica stadium in Vila-real on April 15, 2021.,Image: 605805861, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Samo minutu kasnije Gerard Moreno je sjajno pucao, no Livaković je još bolje obranio izvadivši loptu ispod grede.

Chukwueze je pakleni igrač

Tračak nade pojavio se u 75. minuti kada je Oršić napokon probio Geronima Rullija. Akcija je krenula od Ademija koji je dodao Petkoviću, a ovaj sjajno asistirao Oršića koji je zabio za smanjene zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u idućem napadu Chukwueze je mogao vratiti na +2, no pogodio je okvir gola. Nigerijac je opasno zaprijetio i u 81. minuti, no Livaković je bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i posljednju priliku za povratak u život Dinamo je imao u 88. minuti nakon što je Petković izborio slobodni udarac na rubu kaznenog prostora. Nažalost, Oršić nije uspio pogoditi.

Tako su Plavi ostali bez još jednog čuda ali sjećanja ostaju i ova sezona, kao i posljednje europsko četvrtfinale od prije 41 godinu dokaz su da je Dinamo veliki klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je igrao europsko četvrtfinale 1970. godine, kada je u Kupu kupova ispao od Schalkea. No, "Modri" su tada odigrali samo šest europskih utakmica, a ove sezone čak 15 susreta.

Europski put počeli pobjedom protiv Cluja

Europski put su dinamovci su ove sezone započeli pobjedom protiv Cluja u 2. pretkolu Lige prvaka, no potom su u 3. pretkolu ispali od Ferencvaroša i preselili u Europsku ligu gdje ih je u zadnjem kolu kvalifikacija čekala Flora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trijumfa protiv Estonaca, "Modri" su osvojili prvo mjesto u skupini ispred Wolfsbergera, Feyenoorda i moskovskog CSKA. U 16-ini finala hrvatski prvak je izbacio Krasnodar, a u osmini finala Tottenham. Fantastičnu seriju okončao je Villarreal koji je na impresivan način stigao do polufinala upisavši 11 pobjeda i remi.

Villarrealu je ovo treći plasman u polufinale. Sad ih čeka Arsenal

"Žutoj podmornici" je ovo treći plasman u polufinale, među četiri najbolje ekipe se probila 2011. i 2016. i oba puta je ispala, od Porta i Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta finale će loviti protiv Arsenala koji je u uzvratnom susretu u Pragu pobijedio Slaviju s 4:0 nakon što je prvi susret završio 1:1.

Golove za "Topnike" zabili su Pepe (18), Lacazette (21-11m, 77) i Saka (24).


Gotova je utakmica

90' - Tri minute sudačke nadoknade.

88' - Preko vrata, otišlo je ipak preko vrata. Još jedna velika šansa za Dinamo. Nije uspio pogoditi onako kako je zamislio. Šteta!

87' - Napadaju Plavi. Evo, na 16 metara je slobodni udarac za Dinamo!

82' - Mišić i Perić ulaze kod Dinama, Ademi ide van. Teophile-Catherine izlazi iz igre, je li tu riječ o ozlijedi ili neko taktičko rješenje?

81' - Brani Livaković odličan pokušaj Chukwuezea s desne strane.

74' - GOOOL - Mislav Oršić zabija za 2:1 Villarreala. Plavima sad trebaju dva gola za prolaz. Imaju li snage za čudo? OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

71' - Ivanušec pokušava, trudi se, ali jednostavno teško teško lopta dolazi do kaznenog prostora Villarreala.

65' - Stojanoviću je pobjegao Pedraza, čudesna intervencija Dominika Livakovića. Bravo majstore, što je sad kralj napravio! Moreno je primio loptu na rubu šesnaesterca i opalio po golu, ali sjajno je reagirao Dominik koji je loptu izbacio ispod prečke akrobatski, fantastično.

64' - Dinamo u drugom dijelu igra aktivnije, bolje ali za sad bez šansi. Orršiiiić.... Ajoooj, javio se Dinamo, Oršić je izbjegao zaleđe i pronašao put lopte pored Trullija, ali nije uspio pogoditi okvir vrata. Blizu, jako blizu je ovo bilo...

62' - Mejer i Ristovski iz igre, Franjić i Stojanović ulaze u igru. Gomez, igrač na posudbi iz Sporting Gijona ulazi za Villarreal, opasni Trigueros izlazi.

Image
'DINAMO JE GRUBO OŠTEĆEN KOD PRVOG POGOTKA': /

Blažićko objasnio zašto gol Villarreala nije trebao biti priznat

61' - Slobodni udarac za Villarreal.

57' - Krznar zabrinuto gleda uz teren. Curi vrijeme, Villarreal sve bliže polufinalu EL.

54' - Villarreal je povukao kontru, Alcacer je pokušao opaliti s nekih 11 metara nakon dodavanja, samo u blok i za napad Plavih.

52' - Uf, kako je sad ovo bilo blizu! Oršić je onako u svom stilu, Oršićevski, tukao s nekih 17 metara, blizu je to prošlo okvira gola.

49' - Neće, Majer je imao čistu šansu ali pokušao je dodati Petkoviću. Bila je to situacija 2 na 1 ali nije ju Majer iskoristio. Primio se za lice, i sam je svjestan što je propustio provući. Sam je sve napravio, presingom uzeo loptu spomenutom ranije Pau Torresu, ali u završnici pogriješio. U ovakvoj utakmici, svaka prilika se mora zabiti.

47' - Odmah je Dinamo napao, Oršić s lijeve strane ubacuje, čisto to obrana Villarreala. Je li ovo recept Plavih, s dugim loptama? Inače, kapetan Ademi igra 82. euro utakmicu za Dinamo. Rekorder u klubu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme.

42' - 2:0 Villarreala. Moreno je strijelac, ovo je njegov deseti gol u EL ove sezone, 16 u sezoni u svim natjecanjima. Pakleni igrač. OVDJE pogledajte gol.

36' - Ne, ne, Moreno dodaje Alcaceru za 1:0 Villareala. Ipak nema gola, zaleđe. Neće biti ništa od pogotka. Parejo je sve napravio, Moreno dodao za gol ali Chukwueze je bio prebrz u početku akcije. Alcacer je zabio gol koji ne vrijedi. Ili će vijećati VAR. Vijeća VAR, čeka se ili potvrda zaleđa ili gol. Nažalost, ipak je gol. VAR sudac je promijenio odluku. Villarreal vodi 1:0. OVDJE pogledajte i pročitajte što se u biti dogodilo i zašto je ovo jako sumnjiva situacija. Pogledajte i sami, barem deset puta je španjolski režiser pokazivao situaciju, ima jedan trenutak kad Moreno prima loptu. Nekako smo dojma kao da je Dinamo oštećen.

Image
Image

28' - Oršić je uspio uputiti udarac, ali otišlo je to na ubačaj jako daleko iznad gola.

25' - Stativa Villarreala. Chukwueze je moćno, iz poluvoleja tukao i pogodio vanjski dio okvira gola, desnu Livakovićevu stranu. Parejo je kreirao akciju. Sreća sad čuva Modre. Chukwueze je, inače, izveo korner s lijeve strane, dinamovci su pokušali izbiti, lopta se odbila od nekoliko igrača pa potom došla do opasnog i neugodnog Triguerosa koji ju je proslijedio do Nigerijca. Chukwueze se prišuljao do prve stative jako lukavo iznenadivši kompletnu obranu Dinama, bio potpuno sam, opalio poluvolejem ali s pet metara pogodio stativu, njen vanjski dio. Raširio se Livaković koliko je dugačak i širok, no teško bi to obranio da je išlo u mrežu. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

24' - Teško nogometaši Dinama izlaze na svoju polovicu igrališta. Villarreal igra odlično i želi zabiti taj gol za ukupnih 2:0.

16' - Dvadesetak Boysa navija kod samog stadiona i njihova pjesma dopire do unutrašnosti. Prvo se čula himna Dinama Dinamo ja volim, a onda i "Dinamo Zagreb, ja volim Dinamo Zagreb, Dinamo Zaaagreeeb, ja voooolim Dinamooooo Zagreeeeb"... Nema sumnje da će to biti dodatni motiv dinamovcima, jer oni u Villarrealu nisu sami. Imaju podršku, pjesma plavih kibica dopire do njih i to je bitno. Pokušava Dinamo visokim presingom prema naprijed otežati distribuciju lopte Španjolcima, ali igrači Villarreala su toliko tehnički moćni da uvijek pronađu neko rješenje.

10' - Slobodni udarac za Villarreal s nekih 35 metara. Oštro ubačena lopta, ne prolazi ubačaj, lopta je u rukama Livakovića. Kreće akcija Dinama, Trigueros radi pritisak, Ivanušec ga je sjajno sad okrenuo, lopta je došla do Oršića koji ubacuje ali ništa. Lopta je u rukama Rullija. Inače, izvan stadiona se čuje navijanje Bad Blue Boysa.

9' - Pau Torres igrat će važnu ulogu večeras za Španjolce.

6' - Pokušava Villarreal uspostaviti dominaciju od samog početka, a onda što prije i probiti taj Dinamov blok. Plavi se brane, dobro su postavljeni, čvrsto ali po krilima Villarreal uspijeva ubacivati loptu u kazneni prostor. Pedrasa, 24-godišnjak koji je igrao u Leedsu, Betisu, na lijevoj strani kombinira s Morenom i Trigueros, isto su to radili u Zagrebu. I sad je po toj lijevoj strani Villarreala došla opasnost ali čiste to dinamovci.

2' - Villarreal je prvi zaprijetio nakon što su Plavi oduzeli jednu loptu ali nisu uspjeli izaći na protivničku polovicu. Ubacili su Španjolci loptu dva puta ali čiste to Modri.

1' - Villarreal ima prvi napad.

1' - Počela je utakmica. Sretno Dinamo!

20.41 - Alen Peternac, pomoćni trener Plavih, je uoči utakmice iznio posljednje informacije i petnaestak minuta prije početka na stadionu, na terenu kultnog ali praznog El Madrigala rekao: "Optimisti smo, ulazimo u susret s nadom da ćemo pobijediti. Bruno je na 100%, zadnja dva treninga je odradio fenomenalno. On će danas biti naš glavni adut. Jako će nam puno koristiti".

20.37 - "Bit ću spreman za 90 minuta. Nemam drugog izbora, nisam niti sad siguran da ću moći ali dat ću sve od sebe. Vjerujem i ja u prolaz isto kao i momčad", istaknuo je Gvardiol.

20.35 - Lovro Majer morat će biti na nivou, a on je uvijek na nivou, ako Dinamo misli slaviti protiv Villarreala. Kao i svi ostali. Gvardiol je rekao da su kvalitetni, Majer kako ih Villarreal u Zagrebu nije iznenadio već samo zabio iz penala. "Imali smo i mi svoje šanse. Vjerujem da smo kvalitetni da možemo proći", kazao je Majer za ArenaSport.

20.23 - Trener Dinama Damir Krznar je za ArenaSport u razgovoru kazao: "Razlika je biti glavni trener i pomoćni trener u pristupu, ja sam bio malo više s njima bio prijatelj nego Zoran Mamić. No, iako želim podignuti stepenicu više, želim s njima i dalje biti prijatelj. Zato i nekako opušteno vodim utakmicu u trenirci. Recept je vrlo jednostavan rad, rad i rad. Nije lako igrati s blokiranim ramenom, ali Petković želi igrati. Možemo okrenuti 0:1 protiv Villarreala. U prekidima su ranjivi. Vjerujem u prolaz, jednostavno sportaš i vjera, to je neraskidivo. Do zadnje sekunde vjerujete i kad gubite 0:2 dvije minute prije kraja. Uvijek vjerujem. Ući ćemo u utakmicu otvorenog srca a izaći krvavih koljena, pa što bude".

19:30 - Stigli su i sastavi za utakmicu Villarreala i Dinama. Iako Petković nije trebao početi od prve minute, Krznar ga je ipak uvrstio u sastav. Ovako izgledaju postave Dinama i Villarreala:

18:00 - Zagrebački Dinamo u četvrtak (21.00) u Španjolskoj igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala u kojoj će pokušati nadoknaditi poraz od 0:1 iz prvog susreta u Zagrebu.

Situacija u zagrebačkoj momčadi uoči uzvrata nije bajna i trener Damir Krznar ima mnogo problema s ozljedama u svojoj ekipi i ponovo nema na raspolaganju pravog napadača. Teško da će tu ulogu, kao u prvoj utakmici, ponovo obnašati Atiemwen pa je vjerojatnije da će se Dinamo odlučiti za varijantu u kojoj su za ofenzivu zaduženi Oršić, Majer i Ivanušec.

Dinamo će pobjedu tražiti bez dvojice ozlijeđenih napadača Brune Petkovića i Marija Gavranovića. Petković bi mogao ući s klupe za pričuve, baš kao što je ušao i u Zagrebu u prvoj utakmici.

"Petković ima izvjesne probleme, ali uz 'blokadu' će biti u konkurenciji", rekao je Krznar napomenuvši da se unatoč tim problemima nada prolasku u polufinale, gdje je Dinamo posljednji put u jednom europskom natjecanju igrao 1967. u tadašnjem Kupu velesajamskih gradova.

Recept za Villarreal

Na pitanje kako će se u četvrtak postaviti Dinamo, Krznar je odgovorio:

"Teško je stvarati scenarije bez druge strane, ali imamo nekoliko opcija. Kombinirat ćemo kroz utakmicu, koristiti i visoki pritisak i zonu u fazi obrane. U napadu ćemo se pokušati nametnuti posjedom i kontrolom, naravno koliko nam to protivnik dopusti."

Pa ipak, dao je do znanja da to neće biti drugačije u odnosu na prvo poluvrijeme na Maksimiru, sve dok Villarreal nije poveo u 44. minuti iz jedanaesterca.

Image
Image

Trener Dinama Damir Krznar

"Bit će neznatno promijenjen sastav, a isto tako i način igre. Prvo poluvrijeme u Zagrebu je pokazalo da ne trebamo odlaziti u neke ekstreme, dobro smo funkcionirali dok nismo primili nesretni gol. Zbog izostanka naših napadača nam je manevarski prostor sužen, ali i dalje vjerujemo da će to što imamo biti dovoljno. Imamo respektabilnu momčad i igrače koji su željni odgovoriti ovom izazovu", izjavio je Krznar pod čijim je vodstvom Dinamo u uzvratnom dvoboju osmine finala na Maksimiru bio pobijedio Tottenham s 3-0, nadoknadivši zaostatak od 0-2 iz prve utakmice.

'Dinamo je naviknuo pobjeđivati'

Trener Villarreala Unai Emery u najavi utakmice istaknuo je kako pobjeda od 1-0 nad Dinamom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige nije dovoljna prednost uoči sutrašnjeg uzvrata jer je Dinamo opasna momčad koja ima više načina kako nadoknaditi taj rezultat.

Image
Image

Dinamo - Villarreal

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

“Ova utakmica nam je izazov jer Dinamo tijekom natjecanja u skupinama Europske lige nije izgubio niti jednu utakmicu u gostima, bio ga je pobijedio samo Tottenham u osmini finala. Isto kao što nam je u Zagrebu bio izazov pobijediti jer Dinamo ondje nije bio poražen, tako sada imamo novi izazov”, rekao je Emery na konferenciji za medije u sportskom kampu Villarreala.

“Dinamo je dobra momčad pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret kao što je sada slučaj ima puno načina kako to ostvariti. Znaju napadati iz protuudara, pa kombinatorikom, preko krila, opasni su iz veznog reda na čelu s Ademijem. Kada se postave i defenzivno kao u Zagrebu također, su opasni po vrata protivnika, što su pokazali u prvoj utakmici kada su imali svoje dobre trenutke. Poštujem stoga Dinamo”, dodao je Emery.

Image
Image

Trener Villarreala Unai Emery

Utakmica počinje u četvrtak u 21.00, a TV prijenos je na kanalu Arenasport 1.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo