SRBI NAPRAVILI VELIK KORAK PREMA OKRŠAJU S HRVATSKOM: / Vatreni doznali dva potencijalna protivnika na Europskom prvenstvu

Image
Foto: Profimedia

U drugoj utakmici između Škotske i Izraela nije bilo golova u čitavih 120 minuta, da bi sve završilo boljim izvođenjem penala Škota

8.10.2020.
23:15
Profimedia
VOYO logo

Srbija i Škotska potencijalni su protivnici hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu koje će se održati sredinom lipnja sljedeće godine. Spomenute dvije reprezentacije svoj će put na EURO pokušati zaslužiti u finalu ovog mini-turnira doigravanja Lige nacija.

Srbija je u ludoj utakmici polufinala mini-turnira nakon produžetaka pobijedila Norvešku 2:1 na gostovanju u Oslu. Iako su Norvežani nominalno bili favoriti, Srbija je zasluženo stigla do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi su pogodak, usprkos brojnim dobrim šansama, čekali sve do 82. minute. Sergej Milinković-Savić zabio je na asistenciju Mitrovića, a prethodno je ubacio iz kaznenog udarca Dušan Tadić.

Image
[VIDEO] DALIĆ JE PROTIV ŠVICARSKE POVUKAO POTEZ KOJI JE MNOGE IZNENADIO: /

'Jako je hrabar kad je to napravio...'

Image
[VIDEO] DALIĆ JE PROTIV ŠVICARSKE POVUKAO POTEZ KOJI JE MNOGE IZNENADIO: /

'Jako je hrabar kad je to napravio...'

Norveško hlađenje

No nije srpsko veselje dugo trajalo. Normann je s 20 metara kroz noge srpskog braniča pogodio za izjednačenje i opet smo bili na početku. Produžeci su donijeli jedan prekrasan potez koji je presudio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dušan Tadić dobio je u 102. minuti povratnu loptu na peterac i iz nekog samo njemu znanog razloga dodao je na lijevu stranu Milinkoviću-Saviću koji je bio u teškoj poziciji, ali je sjajnim lobom uspio prebaciti vratara Norveške te tako osigurati Srbima finale.

U drugoj utakmici između Škotske i Izraela nije bilo golova u čitavih 120 minuta, a sve je završilo boljim izvođenjem jedanaesteraca sa škotske strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragičar Izraelaca bio je jedan od najiskusnijih, napadač Eran Zahavi koji je jedini promašio udarac s 11 metara.

Finale doigravanja Lige nacija igrat će se 12. studenog i tad će Hrvatska saznati svog posljednjeg protivnika u skupini D Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Doigravanje Lige nacija - rezultati

SKUPINA A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale: Island - Rumunjska 2-1 (Sigurdsson 17, 35 / Maxim 63-11m) Bugarska - Mađarska 1-3 (Yomov 89 / Orban 17, Kalmar 48, Sallai 75)

Finale - 12. studenog (Budimpešta) Mađarska - Island

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B

Polufinale BiH - Sjeverna Irska 3-4 11m (1-1 - Krunić 13 / McGinn 53) Slovačka - Irska 4-2 11m (0-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale - 12. studenog (Belfast) Sjeverna Irska - Slovačka

SKUPINA C

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale: Škotska - Izrael 5-3 11m (0-0) Norveška - Srbija 1-2 (Normann 88 / Milinković-Savić 82, 102)

Finale 12. studenog (Beograd) Srbija - Škotska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA D

Polufinale: Gruzija - Bjelorusija 1-0 (Okriašvili 7-11m) S.Makedonija - Kosovo 2-1 (Kololli 16-ag, Velkoski 33 / Hadergjonaj 29)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale - 12. studenog (Tbilisi) Gruzija - Sjeverna Makedonija


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška - Srbija 1:2 (nakon produžetaka)

Škotska - Izrael 0:0 (5:3 pen.)

FT Škoti su slavili nakon penala 5:3 i oni će sa Srbijom u finale.

120' Nema ni nakon 120 minuta golova u Škotskoj. Idemo na izvođenje jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

120' Gotova je utakmica u Oslu. Srbija je nakon produžetaka slavila 1:2 i plasirala se u finale mini-turnira u kojem je nagrada nastup na Europskom prvenstvu u skupini D s Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

106' Počeo je drugi produžetak, u Škotskoj još uvijek nema golova, ali zato je utakmica u Oslu pravi triler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

102' Evo pogotka za Srbiju, zabio je Sergej Milinković-Savić ponovo. Dušan Tadić dobio je povratnu loptu na peterac i iz nekog samo njemu znanog razloga dodao je na lijevu stranu Milinkoviću-Saviću koji je bio u teškoj poziciji, ali je nekakvim lobom uspio prebaciti vratara Norveške.

91' Počeo je prvi produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotovo je regularno vrijeme ovih utakmica. Kakva samo završnica u Oslu s dva gola u samo nekoliko minuta. Škotska i Izrael također su remizirali. Idemo u produžetke!

88' Kakvo prizemljenje. Normann je s 20 metara kroz noge srpskog braniča pogodio za izjednačenje. Luda utakmica u Oslu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Srbi su sasvim zasluženo stigli u vodstvo. Sergej Milinković-Savić zabio je na asistenciju Mitrovića, a prethodno je ubacio iz kaznenog udarca Dušan Tadić. Srbija je na mali korak do finala mini-turnira.

55' Nastavljaju Srbi u istom tonu, ali nevjerojatno je što promašuju. Đuričić se riješio svog čuvara i iz odlične pozicije u kaznenom prostoru pucao ravnu u golmana Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

HT Gotovo je prvo poluvrijeme.

36' Pravi dvoboj centarfora. Haaland je na jednoj strani dobro tukao glavom, a onda na drugoj strani Mitrović s pet metara promašio prazan gol. Pravo je čudo da Srbija ne vodi jer su imali devet udaraca prema golu naprama samo tri norveška. Vrlo je zanimljiva utakmica u Oslu.

19' Dobro igraju Srbi, imaju inicijativu. Tadić je opet bio u šansi, no suđeno je zaleđe.

10' Nakon 10-ak minuta Srbija bolja od Norveške, stvorili su dobru priliku preko Tadića, dok još nema nekih velikih prilika u Škotskoj.

1' Počele su utakmice.


Hrvatska nogometna reprezentacija još uvijek čeka svoje protivnike na predstojećem Europskom prvenstvu koje će se održati sljedeće godine.

U ždrijebu smo u skupini D dobili Englesku i Češku, a četvrtu reprezentaciju u skupini saznat ćemo tek nakon razigravanja u Liga nacije. Potencijalni protivnici Hrvatske su Srbija, Norveška, Škotska i Izrael.

Četiri reprezentacije borit će se za samo jedno mjesto na Europskom prvenstvu u jednom od četiri mini-turnira od kojih je ovaj najzanimljiviji. U polufinalima ovog razigravanja susrest će se Srbija i Norveška te Izrael i Škotska.

Pobjednici ovih susreta naći će se u finalu mini-turnira u kojem će se odrediti posljednji sudionik skupine D na Europskom prvenstvu. Rasplet ovih polufinala pratite na portalu Net.hr u tekstualnom prijenosu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo