HAJDUK - DINAMO 0-0; / Nervozni derbi na Poljudu, Carević potjeran na tribine, navijači izazvali prekid

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk i Dinamo odigrali su 216. vječni derbi na Poljudu. Na kraju je završilo 0-0

29.9.2018.
18:26
PIXSELL
VOYO logo

1. HNL, 9. KOLO, STADION POLJUD

HAJDUK - DINAMO 0-0

Hajduk: Posavec - Juranović, Borja Lopez, Vučur, Filip - Palaversa, Hamza, Jairo, Caktaš, Gyurcso - Ivanovski.

Dinamo: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Šunjić, Gojak, Hajrović, Oršić, Olmo - Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 9. kolu HNL-a Hajduk i Dinamo su pred 22.000 navijača odigrali nulu od derbija. Uz to, utakmica je bila poprilično nervozna, Hajrović je u prvom poluvremenu imao kraći verbalni duel s hajdukovcima, a u drugom poluvremenu Torcida je prekinula susret napravivši bakljadu koja je dobro zadimila poljudsku školjku. Zbog toga je sudačka nadoknada bila čak 7 minuta.

[FOTO] UŽASNE SCENE STIŽU S POLJUDA: Navijači opet divljali na tribinama, vatrogascu eksplozija topovskog udara otkinula komad prsta!

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

VATRENO JE BILO I NA POLJUDSKIM TRIBINAMA: Navijači u dva navrata bakljadama prekinuli najveći hrvatski derbi

Image

VATRENO JE BILO I NA POLJUDSKIM TRIBINAMA: Navijači u dva navrata bakljadama prekinuli najveći hrvatski derbi

Jedan od najgorih derbija uopće

Bio je to jedan od najgorih derbija uopće, a za 90 minuta dvije najbolje hrvatske momčadi nisu stvorile nijednu priliku. Prvo poluvrijeme proteklo je u nervoznoj i vrlo rastrganoj igri, čemu je pripomogla i bura. U 5. minuti je veznjak Dinama Šunjić opalio sa 16 metara, a vratar Hajduka Posavec to bravurozno brani. Bila je to i jedina prilika u prvom dijelu, u kojem i nije bilo šansi, a više niti udarca po golu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk bolje započeo drugo poluvrijeme

Splićani su bolje započeli drugo poluvrijeme, prijetili su, ali bez realizacije. U 75. minuti bilježi se prvi udarac Hajduka na utakmici u okvir vrata, ali je Ivanovski uputio ipak preslab udarac glavom da bi ugrozio Livakovića.

'Beton' Dinama u sredini nije uspio

Na terenu se čekalo tko će iz uspavljujuće druge brzine prebaciti u neku višu, da se samo u utakmici zahuhta. Bjelica je nakon sat vremena igre uveo Ademija kojeg je priključio Šunjiću za "beton" u sredini terena, a pritom je Gojak prešao u prednju liniju s Kadziorom i Olmom iza špica Gavranovića. No, promjene u igri Dinama nisu donijele željeni defenzivni učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 79. minuti pokušao je Olmo nepreciznim udarcem iz daljine i to je bilo sve u prvom derbiju ove sezone. Vrijedi spomenuti kako je u drugom poluvremenu Mario Carević, pomoćni trener Hajduka, isključen i potjeran na tribine zbog prigovora sucima.

Modri i dalje neporaženi

Dinamo je ostao jedini neporažen i vodi s 21 bodom, pet više od drugoplasirane Lokomotive, koja ima utakmicu manje, dok je Hajduk šesti s 11 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 22.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Bebek iz Rijeke.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA.

90' - Zbog bakljade će se igrati još sedam minuta.

83' - Caktaš je zaprijetio, Livaković na mjestu i s lakoćom to hvata. Napad je za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Vučur sjajnim uklizavanjem spašava Hajduk

79' Zamjena u Hajduku. Jairo ide van, ulazi Jradi kod Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

78' - Probao je Olmo iznenaditi Posavca iskosa s nekih 18 metara, odlazi to pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Nastavljena je utakmica.

67' - I dalje padaju baklje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Ponovno prekid, nekoliko baklji ubačeno je na travnjak s druge strane. Bebek se putem slušalica konzultira sa svojim pomoćnicima. Na kraju je utakmica nastavljena.

64' - Nakon kratkog prekida utakmica se nastavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Utakmica je prekinuta zbog bakljade Torcide. Dobro se zadimilo na Poljudu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Šunjić je tukao iz daljine preko gola, bio je to loš udarac.

61' Zamjena u Dinamu. Izlazi Mislav Oršić, ulazi Damian Kadzior. Bjelica ubacuje i Arijana Ademija, teren je napustio sjajni ali i nervozni u ovom derbiju Izet Hajrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Na Poljudu je danas 21 472 gledatelja, objavio je službeni spiker.

56' - Ivanovski je dobio prvi žuti karton u ovoj utakmici. U međuvremenu još traje ta rasprava uz aut liniju, koja je mjesta na klupi stajala Marija Carevića, pomoćnika Vulića koji je potjeran od strane suca Bebeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

29.09.2018., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

54' - Hajduk je u naletu, Palaversa je sad bio u prilici, grmi s poljudskih tribina pjesma za Hajduka. Korner je za Hajduk. Na kraju ništa od toga. Vulić traži nastavak pritiska svojih igrača.

49' - Hajduk ulazi hrabrije u utakmicu opet sve ide preko Brazilca Jaira. Imali su 'bili' korner, ali zagrebački sastav to čisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Dinamo kreće s centra

45'+2: POLUVRIJEME JE U SPLITU: Nije to bilo neko sadržajno prvo poluvrijeme. Igra se taktički. Nismo vidjeli niti jedan gol, a ni previše šansi. Oprezni su i Hajduk i Dinamo. U nastavku utakmice morat će se više otvoriti pa bi trebali vidjeti i više šansi.

45' - Dvije minute će se još igrati u nadoknadi.

42' - Rrahmani je dobio loptom u glavu nakon slobodnjaka Gyrucsa s nekih 25 metara.

41' - Jairo je najaktivniji Hajdukov ofenzivac, trudi se probiti tu desnu stranu Dinamove obrane.

Image
Image

29.09.2018., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

32' - Hajduk čuva loptu u posjedu 51 posto vremena u ovoj utakmici, vidjeli smo u utakmici po jedan udarac do sad s obje strane.

29' - 55 % golova Dinamo postiže golova pred kraj prvog i drugog poluvremena.

24' - "Ubij purgera", ori se sa sjevera Poljuda, Boysi uzvraćaju s "Dinamo Zagreb".

18' - Igrači su nervozni. Burne međusobne rasprave glavne su scene uvertire derbija do sad. Sad je Hajrović bio u centru jedne nakon duela, puno toga se događa po Hajdukovoj lijevoj, odnosno Dinamovoj desnoj strani.

Image
Image
Image
Image

15' - "Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa četiri purgera, purger se peče", ori se Poljudom dok Boysi uzvraćaju s "mi smo purgeri, najjači smo najjači". Publika je počela zviždati na provokaciju zagrebačkih navijača. Velika se bitka vodi i na tribinama.

13' - Jako je puno ispucanih lopti, oba sastava kao da još čekaju da krenu naprijed. Dosta se oprezno igra. Sad se riješio dobro lopte Šunjić.

5' - Kakva prilika: Ostao je sam na šutu Ivan Šunjić, dobro je potegao zadnji vezni Dinama, no spreman je na to bio golam BijelihJosip Posavec koji lijepom paradom odbija loptu van okvira gola. Polako se zagrijavaju glavni akteri utakmice.

3' - Hajduk nastoji kombinirati što više može i igrati brzo, ali Dinamo jako dobro stoji u obrani. Dinamo igra u 4-1-4-1 formaciji.

1' - Na znak glavnog suca Ivana Bebeka najveći hrvatski derbi na Poljudu upravo je počeo. Nadamo se dobrom nogometu i ugodnoj atmosferi.

16.15 - Na tribinama je, piše ArenaSport, 17 880 gledatelja. Bad Blue Boysi još nisu pušteni pa je to razlog manje brojke trenutačno. Očekuje se kako će brojka biti i veća.

16.00 - Glavni sudac ove utakmice bit će Ivan Bebek iz Rijeke, a pomoćnici su mu Tomislav Petrović iz Valpova i Miro Grgić iz Osijeka. Četvrti sudac susreta je Goran Pataki iz Đakova.

15.36 - Objavljeni su službeni sastavi. U postavi Hajduka nema iznenađenja, u početnom sastavu sve je prema najavama. Kod Dinama je na klupi Ademi što je iznenađenje, Leovac ipak nije spreman za utakmicu. Said će dvoboj započeti na klupi Hajduka, a priliku će vjerojatno dobiti u drugome dijelu.

Vulić je s ovim istim sastavom u gostima pobijedio Istru 1961. 4-2. Bjelica je pomalo neočekivano dao priliku Šunjiću od prve minute tako da će na Poljud istrčati kompletno isti sastav kao i onaj koji je započeo protiv Fenerbahčea na Maksimiru u 1. kolu Europske lige. Od prve minute zaigrat će i Rrahmani umjesto Leovca, a priliku će umjesto Kadziora dobiti i Hajrović koji je, čini se, 'stisnuo zube' i odlučio nastupiti unatoč lakšoj ozljedi.

Dinamo u Split stiže kao čvrsti lider prvenstva i nakon pobjede nad Fenerbahčeom u 1. kolu EL u Maksimiru 4-1, što je svima dalo krila i didatnu injekciju samopouzdanja. Koliko su Modri dominantni u HNL-u, barem u ovih 8 odigranih kola, da imaju četiri viška pred Lokomotivom, šest ispred Osijeka, a sedam plus u odnosu na Rijeku. Hajduk je tek na šestom, za Bijele neuobičajeno niskom mjestu, sa 10 bodova minusa u odnosu na Dinamo.

DESECI TISUĆA LJUDI KREĆU SE PREMA POLJUDU: Policija blokirala ulice u Splitu, dolaze i Bad Blue Boysi

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo