RIJEKA - HAJDUK 1-0 / Riječani detronizirali Splićane i zasjeli na prvo mjesto HNL ljestvice

Image
Foto: Pixsell

Sopićevi 'jurišnici' pobijedili u Jadranskom derbiju. Bili su koncentrirani i bolji od Hajduka i sad su prvi u poretku HNL karavane. Hajduk je drugi, a Dinamo treći

7.10.2023.
20:27
Pixsell
VOYO logo

11. KOLO HNL-A

Jadranski derbi - Rujevica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelja: 8071

Rijeka - Hajduk 1-0

Rijeka: Labrović, Goda, Smolčić, Dilaver, Mitrović, Selahi, Janković, Fruk, Pjaca, Pašalić, Ivanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Zlomislić, Juncaj, Obregon, Banda, Hodža, Radeljić, Ilinković, Bogojević, Čabraja, Yansane

Hajduk: Lučić, Moufi, Šarlija, Elez, Melnjak, Žaper, Kalik,  Krovinović, Benrahou, Sahiti, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: L. Kalinić, Diallo, Odjidja, Trajkovski, Sigur, Mikanović, Dolček, Lauš, F. Čuić

HNL ima novog lidera. To su nogometaši Rijeke Željka Sopića koji su u subotu navečer na Rujevici, u 11. kolu prvenstva, u Jadranskom derbiju, minimalno dobili Hajduk 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOGOMETNI ROCK AND ROLL /

Legenda briljirala za Net.hr: 'Jankoviću savjetujem da prijateljima u Sinju plati kuglicu sladoleda, da ih ra***be još više'

Image
NOGOMETNI ROCK AND ROLL /

Legenda briljirala za Net.hr: 'Jankoviću savjetujem da prijateljima u Sinju plati kuglicu sladoleda, da ih ra***be još više'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Jedini pogodak postigao je Niko Janković u 63. minuti iz jedanaesterca te je sada Rijeka vodeća s 22 boda. Hajduk ima 21 bod. Treći je Dinamo kojem je ovakav rezultat itekako odgovarao. Dinamo je trenutačno na 16 bodova, ali ima i dvije utakmice manje.

Image

Sofascore

Hajduk je energično otvorio utakmicu na Rujevici. Pritisnuo je domaćina i imao prvu veliku priliku, ali je u četvrtoj minuti Melnjak glavom pogodio okvir vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uvodnih deset minuta u kojima su Splićani djelomično iznenadili Rijeku počeo je dominirati domaći sastav. Najzapaženiji igrač Rijeke bio je Marko Pjaca koji je dva puta zaprijetio vodećoj momčadi lige, a u uvodnih pola sata jednom je pokušao i Pašalić.

Novu šansu Hajduk je imao u 37. minuti. Odlično je Benrahou prebacio cijelu riječku obranu, uposlio Sahitija koji je iskosa pogodio dobro postavljenog Labrovića na domaćim vratima. Samo dvije minute kasnije najbolju šansu je imala Rijeka, ali je sve završilo tako što je Pašalić pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu prvo je Fruk opasno zaprijetio iz slobodnog udarca, ali je na to spreman bio vratar Hajduka Lučić. No, ništa Lučić nije mogao u 63. minuti kada je Rijeka povela.

Niko Janković je žestoko s bijele točke pospremio loptu pod gredu, a prethodno je u gostujućem šesnaestercu lopta pogodila u ruku Krovinovića zbog čega je dosuđen jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uloge su se potom na travnjaku okrenule. Rijeka se zatvorila i odlučila čuvati minimalno vodstvo, dok je Hajduk krenuo po izjednačenje. No, previše prilika Splićani nisu uspjeli kreirati. Nakon kornera, u 80. minuti, pokušao je Žaper, ali je obranio Labrović, dok je opasnija šansa bila Čuića u 93. minuti, ali je pucao pored vrata. Bila je to ujedno zadnja šansa Hajduka koji tako nije uspio izvući pozitivan rezultat iz drugog derbija u nizu, nakon poljudske pobjede protiv Dinama.

Ranije tijekom subote nogometaši Osijeka ostvarili su četvrtu prvenstvenu pobjedu ove sezone, na domaćem terenu svladali su Rudeš s 3-0 (1-0). U nadoknadi prvog dijela strijelac prvog gola je bio Ramon Mierez. U 80. minuti pogodio je Ivan Fiolić za 2-0, dok je konačnih 3-0 postavio Darko Nejašmić u 95. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je Osijek prekinuo negativan niz od pet ligaških utakmica bez pobjede. Prije ovog slavlja Osječani su imali dva remija i tri poraza. Bila je ovo ujedno prva utakmica Osijeka bez dosadašnjeg trenera Stjepana Tomasa koji je morao otići uslijed loših rezultata. Domaćina je vodio privremeni trener Ivo Smoje.

Kolo će završiti u nedjelju utakmicama Lokomotiva - Gorica od 15 sati te Dinamo - Istra 1961 od 17.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNL, 11. kolo:

Rijeka - Hajduk 1-0 (Janković 63-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek - Rudeš 3-0 (Mierez 45+1, Fiolić 80, Nejašmić 90+5)

Petak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo - Varaždin 3-2 (Štrkalj 16, 82, Hoxha 18 / Pellumbi 32, Elezi 38)

Ljestvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Rijeka 10 7 1 2 21-8 22
  2. Hajduk 10 7 0 3 13-6 21
  3. Dinamo 8 5 1 2 17-7 16
  4. Osijek 10 4 3 3 24-17 15
  5. Gorica 9 4 3 2 9-6 15
  6. Varaždin 10 3 5 2 16-14 14
  7. Lokomotiva 9 3 3 3 13-10 12
  8. Slaven B. 11 3 3 5 14-24 12
  9. Istra 1961 10 1 4 5 8-22 7
  10. Rudeš 11 0 1 10 7-28 1

97' - Gotova je utakmica. Rijeka je uzela 3 boda.

95' - Mladi Čuić je opet u fokusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

94' - Prekršaj Pjace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - Ozbiljna prilika za Čuića, Torcida je u kavezu primila se za glavu.

92' - Dolčekov prekršaj na igračem Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

91' - Rijeka igra maštovito i sigurno od noge do noge. Leko je na iglama, kao i svi navijači Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se minimalno još 7 minuta. Ajoooj, probit će ovo brojku od 100. minuta.

85' - Yansane je odlično tukao iz teške situacije s desne strane, sjurio se, ali nije zabio.

77' - Ivanović igra kao zmaj.

75' - 4-2-3-1 - Prelazak Rijeke u tu formaciju, tj blaga modifikacija.

63' - Janković je svladao Lučića za 1-0. Pod gredu. Kakav majstorski, pomalo 'bezobrazni' nogometni potez. Naravno, pozitivno bezobrazni, onaj koji ubija u pojam golmane i suparničke navijače.

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Ekipa Torcide pogledava se međusobno.

63' - Armada zapalila baklje, dimna zavjesa nad Rujevicom - "Ubij to***a", ori se Rujevicom.

61' - PENAL ZA RIJEKU. STIGAO JE PRAVOVRIJEK. KROVINOVIĆ JE ZAUSTAVIO LET LOPTE RUKOM.

60' - Intervencija VAR sobe u kojoj je Bebek. Krovinović osumljičen za igranje rukom u šesnaestercu.

56' - Odličan udarac i velika opasnost za Lučića, tribine su na nogama, izvukao je to golman Hajduka... Fruk je potegnuo iz slobodnog udarca, lopta je letjela u bliži kut, a vratar Hajduka sjajno je reagirao i poslao loptu u korner.

55' - Rijeka ima slobodan udarac iz solidne pozicije za direktni udarac nakon što je Sahiti prekršio Fruka.

51' - Melnjak je opalio iskosa i prebacio vrata, nema promjene rezultata. Armada i Torcida vode bitku na tribinama.

49' - Dilaver je ostao ležati na travnjaku nakon duela s Livajom, koji ga je, čini se, nehotice udario laktom u glavu, tribine su eruptirale, napetost se može rezati nožem. Medicinska služba je na travnjaku, Sopić pregledava snimku na tabletu, Riječani traže i kaznu za Livaju. Kolarić se ne slaže... Inače, ako Livaja požuti, propustit će iduću utakmicu s Osijekom.

46' - Počeo je nastavak. Nema promjena.

47' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Bilo je dobrih situacija kod obje momčadi. Rijeka je imala inicijativu i posjed, iako je u drugom dijelu prvog poluvremena pokazao gard. Sve u svemu, jedva čekamo nastavak.

45' - Igrat će se još dvije minute.

40' - Trese se greda - Marco Pašalić je bombetinom skoro otkinuo tamo gol pred kavezom Torcide. Melnjak i Pašalić igrači su koji su tresli okvir gola. Melnjak glavom, Pašalić nogom izvana...

36' - Velika šansa za Hajduk! Benrahou je sjajno potkopao loptu i uposlio Sahitija, koji iz blago ukošene pozicije silovito šutira po zemlji, no pogaša u desnu nogu vratara Labrovića.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

34' - Konkretniji su sad Splićani. Hajduk je preuzeo kontrolu lopte u posljednjim minutama, nismo to dosad imali priliku često vidjeti, ali Leko voli iznenaditi potezima. Sada je Melnjak visoko ubacio s lijeve strane, a Moufi glavom lagano poslao loptu u ruke Labrovića.

30' - Livaja je zatresao mrežu nakon što je primio loptu s lijeve strane, ali nije krenuo ni slaviti pogodak. Odmah je bilo očito da je u zaleđu, a primijetio je to i pomoćni sudac Bojan Zobenica.

20' - Marko Pjaca strah je i trepet za sad. Opasan je, razigran.

19 - Velika se bitka vodi na sredini terena.

16' - Pjaca još jednom prijeti! Sjajno je primirio loptu ubačenu s lijeve strane, prevario Moufija i iskosa šutirao prema golu, no lopta se odbija od bloka u korner.

14' - Žaper i Elez zajedničkim snagama zaustavljaju Ivanovića koji je stalno u prilici, kreira opasnost, pakleni je igrač, ali sad uzalud traži prekršaj nadomak kaznenog prostora Hajduka.

13'- Igra se nastavlja, sve je u redu s nogometašima domaćih.

11' - Još jedan opasan napad Hajduka, vrlo su brzi u tranziciji. Kalik je probio po lijevoj strani i centrirao, a Pjaca i Goda sudarili su se u uspješnog pokušaju da otklone opasnost. Goda o dalje leži na travnjaku, čini se da je njemu pripao deblji kraj.

9' - Promijenio je Ivan Leko dva igrača u veznom redu u odnosu na utakmicu protiv Dinama - umjesto Sigura i Odjidja-Ofoea, u igri su Žaper i Kalik. Ovo je prvi put da Žaper igra od prve minute od kada je došao u Hajduk, a Leki je ovo sedma različita trojka u veznom redu od početka sezone.

5' - Odmah uzvraća Rijeka, Ivanović je u šansi, prosliznuo se, Pašalić je hitrim sprintom pokupio loptu i iznudio korner.

4' - Trese se vratnica. Hajduk je bio blizu gola. Livaja je petom tutnuo loptu lijevo Krovinoviću, a ofenzivac Hajduk je ubacio suigraču Melnjaku koji je tukao majstorski.

3' - Osma utakmica za Sopića na klupi Rijeke, a 32 za Leku na klupi Hajduka.

2' - Ivanović i Šarlija vode borbu na sredini terena sad, ambijent je sjajan, navija se iz sveg glasa. Rijeka juriša nošena pjesmom.

1' - Počela je utakmica, Rijeka kreće prva.

18.15 - Hajduk je izgradio epitet jake obrambene ekipe, a Rijeka je ofenzivnija. Au, e to će biti i borba stilova i načina igre. Tko pobjedi bit će prvi.

17.46 - Ivan Leko povukao je potez kojim želi ostvariti dobit na terenu. Iznenađenje je u sastavu Hajduka Kalik od prve minute.

Najava

Rijeka i Hajduk na Rujevici od 18:30 sati igraju derbi 11. kola HNL-a. Bit će to dvoboj prvoplasirane i drugoplasirane ekipe HNL-a. Rijeka igra najljepši nogomet trenutno u HNL-u. Trener Sergej Jakirović je dobro složio momčad, a nakon odlaska u Dinamo Željko Sopić to dobro vodi, slaže, postavlja i implementira. Dolaskom Marka Pjace, igra je narasla i sad je sve moguće.

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

Hajduk je na vrhu s 21 bodom, Rijeka ima dva manje i u slučaju pobjede preuzet će vrh.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Rijeka je najbolja momčad lige po učinku na domaćem terenu. U ovosezonskih pet prvenstvenih susreta na Rujevici osvojili su 13 bodova uz gol razliku 16:4.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo