REAL MADRID - CHELSEA 2:3 / Kraljevi u ludoj utakmici izborili polufinale Lige prvaka: Modrić sjajno asistirao za produžetke, nezaustavljivi Benzema spriječio senzaciju u Madridu

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Real Madrid - Chelsea i kretanje rezultata na susretu Bayern Munchen - Villarreal mogli ste pratiti na Net.hr-u

12.4.2022.
23:36
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Real Madrida drugi su polufinalisti Lige prvaka nakon što su u dramatičnom dvoboju na Santiago Bernabeuu u Madridu u produžetku poraženi sa 2-3 (1-3) od branitelja naslova Chelseaja, čime su uspjeli obraniti pobjedu od 3-1 iz londonskog utakmice.

Image
NEVJERICA ČISTA /

Senzacija koju nitko nije očekivao. Villarreal šokirao Bayern i izbacio ga iz Lige prvaka

Image
NEVJERICA ČISTA /

Senzacija koju nitko nije očekivao. Villarreal šokirao Bayern i izbacio ga iz Lige prvaka

Chelsea je vodio 3-0 golovima Mounta u 15. minuti, Rudigera u 51. minuti i Wernera u 75. minuti te imao prolaz u polufinale, ali je u 80. minuti Rodrygo na asistenciju Luke Modrića osigurao Realu produžetak. U šestoj minuti produžetka Karim Benzema je postigao pogodak koji je odveo Madriđane u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, a Mateo Kovačić je bio u početnom postavu Chelseaja te igrao do 106. minute.

Prvi udarac unutar okvira vrata u dvoboju Reala i Chelseaja donio je i prvi pogodak, a lopta je završila u mreži domaće momčadi. U 15. minuti je akciju s lijeve strane pokrenuo Ruben Loftus-Cheek koji je odigrao prema Timu Werneru na rubu kaznenog prostora, a ovaj je bedrom produžio za Masona Mounta. Engleski reprezentativac se sjurio u kazneni prostor i desnom nogom pogodio lijevi kut Realovih vrata. Thibaut Courtois se ispružio koliko je mogao, ali udarac je bio dovoljno snažan i precizan da ga belgijski vratar nije uspio zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je visokim pritiskom nogometaša Reala potpuno neutralizirali, sveli na svega tri udarca i ostavili bez pokušaja unutar okvira.

Ništa drugačiji nije bio ni početak drugog dijela i već u 51. minuti momčad Thomasa Tuchela je nadoknadila zaostatak za Stamford Bridgea. Igrači Reala su protestirali kod suca Marciniaka zbog dosuđenog udarca iz kuta, a on se pokazao kobnim za Madriđane. Ubacio je Mason Mount, a najviši u skoku bio je Antonio Rudiger i glavom poslao loptu u lijevi kut za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Smrznuli su se Realovi navijači u 62. minuti, kad je Marcos Alonso pogodio lijeve rašlje iz kaznenog prostora. No, nakon dvominutne provjere pogodak je opravdano poništen, jer je Španjolca lopta pogodila u ruku prije nego što je izveo sjajan udarac.

Real se konačno u 66. minuti izborio za priliku. Ubačaj s lijeve strane čekao je u kaznenom prostoru Karim Benzema. No, autor 'hat-tricka' u prvoj utakmici nije bio posebno inspiriran, a ni precizan u uzvratu pa je njegov udarac glavom završio na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sve je to bilo tek zagrijavanje za ono što je slijedilo.

U 75. minuti Chelsea je po treći put svladao Courtoisa. Loptu je na lijevoj strani primio Timo Werner i s dva se 'lažnjaka' riješio dvojice Realovih braniča. Izašao mu je Courtois u šut, ali je uspio samo toliko skrenuti loptu da ona još jednom završio u lijevom kutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

U 79. minuti se belgijski vratar ipak uspio istaknuti. Kai Havertz je mogao postići i četvrti pogodak za branitelje naslova, ali je Courtois obranio njegov udarac sa desetak metara.

Modrić umalo sve riješio

Već u sljedećem napadu Real je došao do gola koji ga je ostavio u igri za polufinale, a u glavnoj kreativnoj ulozi našao se Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije je milimetarski preciznim ubačajem vanjskim dijelom desnog stopala pogodio Rodryga na vrhu peterca, a njemu je ostalo da samo podmetne nogu i pošalje loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute poslije Luka Modrić je mogao zaraditi status junaka, ali je njegov precizan udarac s ruba kaznenog prostora Edouard Mendy uspio zaustaviti krajnjim naporom.

Chelsea nije čekao produžetak. Željela je Tuchelova momčad doći i do četvrtog pogotka u preostalom vremenu i malo je nedostajalo da do njega i dođu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Dvaput je Mount bio u dobrim prilikama, jednom neprecizan, a drugi put blokiran. U sučevom dodatku je Christian Pulisic dvaput bio u kaznenom prostoru, ali su oba njegova udarca iz obećavajućih situacija bila neprecizna.

Real je preživio i dočekao dodatnih 30 minuta produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benzema (ponovno) heroj

Samo šest minuta igre u dodanom vremenu bilo je dovoljno Realu da dođe do pogotka vrijednog polufinala. Camavinga je oduzeo loptu u polovici gostiju i produžio za Viniciusa Jr. koji se sjurio po lijevoj strani. Brazilac je iz mrtvog kuta uspio zavrnuti prema sredini, gdje je nečuvan bio Karim Benzema i glavom poslao loptu u mrežu za veliki preokret.

Chelsea je za ono što je pokazao u uzvratu jednako koliko i Real zaslužio plasman u polufinale, ali je platio visoku cijenu za nepreciznost svojih igrača u završnici osnovnog dijela utakmice i produžetku. Statistika o 29 udaraca Tuchelove momčadi, a samo 10 Ancelottijeve, pokazuje koliko je Chelsea bio opasnija momčad. No, do polufinala nije stigao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid će u polufinalu igrati protiv pobjednika polufinalnog dvoboja Manchester Citya i Atletico Madrida, u kojem engleski prvak na gostovanju u Španjolskoj brani prednost od 1-0 iz prvog dvoboja.

Liga prvaka, polufinale

Real Madrid - Chelsea 2:3 (Rodrygo 80', Benzema 96';Mount 15', Rudiger 48', Werner 75') (prva utakmica 3:1)

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Nacho, Alaba, Mendy, Modrić, Casemiro, Kroos, Valverde, Benzema, Vinicius

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea: Mendy, Alonso, Rudiger, Thiago Silva, James, Kovačić, Loftus-Cheek, Kante, Werner, Mount, Havertz

Bayern - Villarreal 1:1 (prva utakmica 0:1)

120' + 1' Kraj utakmice, Real Madrid je u polufinalu Lige prvaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

117' Opasno je sada bilo pred golom Reala, Havertz je pucao glavom nakon centaršuta, no to ide iznad gola. Sve je manje vremena do kraja.

112' Sada je žuti karton zbog prigovora dobio i trener Chelseaja Thomas Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

109' Porasle su tenzije na travnjaku, sad je zbog grubog prekršaja požutio Havertz.

106' Počeo je drugi produžetak, Kovačić je izašao iz igre, Tuchel je umjesto njega uveo Jorginha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

105' Gotov je prvi produžetak, Real - Chelsea 2:3. ako ovako završi, Madriđani idu u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

102' Havertz puca glavom nakon kornera, Courtois to sigurno hvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

96' GOOOOL Benzema je zabio za 2:3, Real ovaj pogodak vodi u polufinale! Sjani Francuz je zabio glavom nakon ubačaja Viniciusa.

91' Počeo je prvi produžetak u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

_______________________________________________________________________________

90'+6' Gotova je druga utakmica, Villarreal je odigrao 1:1 u Munchenu, sačuvao prednost iz prvog susreta i izbacio Bayern iz Lige prvaka.

90'+4' Kraj utakmice, Real i Chelsea će igrati produžetke.

90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade u Madridu,

88' Gol u Munchenu, Villarreal je izjednačio i ima rezultat za polufinale, Bayern pred ispadanjem iz Lige prvaka.

88' Chelsea u velikoj ofenzivi u samoj završnici utakmice, pokušavaju Englezi sve riješiti prije pridužetaka.

80' GOOOL Real je smanjio na 1:3. Modrić je sjajno ubacio vanjskom stranom kopačke, a Rodygo iz prve zabio za 1:3! Taj pogodak možete pogledati OVDJE.

75' GOOOL Chelsea vodi 3:0. Nakon kovačićevog dodavanja, Werner je sjajnim driblinizima izbacio Relovu obranu pa zabio. Dirao je loptu Courtois, no nije je uspio zaustaviti.

72' Chelsea ne popušta s napadima. Werner je sada ubacio, no nije to bilo pretjerano opasno.

Image
Foto: Profimedia

66' Greda! Real je zamalo smanjio na 1:2, Benzema je nakon ubačaja pucao glavom, no pogodio je okvir gola.

63' Chelsea je zabio i treći gol, no on je ubrzo poništen jer je nakon pregleda sninmke utvrđeno da je Alonso igrao rukom.

58' Kakvu je šansu sada Chelsea imao za 3:0! Havertz je pucao iz sjajne pozicije, ali nije precizan.

53' Gol na drugoj utakmici, Bayern je poveo 1:0 protiv Villarreala.

51' GOOOOL Chelsea vodi 2:0! Rudiger je bio najviši u skoku nakon kornera i zabio.

47' Chelsea je prvi zaprijetio i u nastavku. Pucao je Werner sa 17 metara, no njegov šut je blokiran.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' + 1' Kraj prvog poluvremena, Chelea ide na odmor s golom prednosti. U utakmici Bayerna i Villarreala nije bilo golova u prvih 45 minuta.

Image
Foto: Profimedia

44' Igra je prekinuta jer je Loftus-Cheek ostao ležati na travi i tražio pomoć liječnika. Ubrzo se oporavio i vratio u igru.

37' Sada je malo zaiskrilo, Benzema je dobio žuti karton jer je Thiaga Silvu udario laktom.

35' Odmah prilika na drugoj strani. Rudiger je iz daljine snažno pucao, ali lopta odlazi zamalo pored Courtoisovog gola.

32' Pokušaj Reala. Modrić je donio loptu pred gol Chelseaja i pokušao uposliti Benzemu, ali Casemiro je natrčao i pucao s ruba šesnaesterca, no taj udarac ide visoko iznad gola.

Image
Foto: Profimedia

29' Pucao je sada Mateo Kovačić iz daljine, ali nije to išlo u okvir gola.

23' Najbolja šansa za Real do sada. Benzema je pucao sa 18 metara, no taj udarac je uspio blokirati Thiago Silva.

20' Nakon što su zabili za 1:0, nogometaši Chelseaja pokušavaju brzo zabiti i drugi gol, no igrači Reala se uspijevaju obraniti.

15' GOOOOL Chelsea vodi 1:0! Mount je lijepo pogodio na asistenciju Wernera. Taj gol možete pogledati OVDJE.

11' Real je imao sjajnu priliku. Benzema je pucao iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca, ali nije bio precizan.

8' Soldan pokušaj Chelseaja. Alonso je opasno ubacio, ali nema opasnosti po gol Reala.

6' Svi Realovi napadi idu preko Modrića, ali do sada Luka nije uspio kreirati neku opasniju šansu.

4' Chelsea je odmah preuzeo kontrolu, Real je zasad u podređenom položaju.

1' Počela je utakmica.

20.58 Igrači su izašli na teren, utakmica počinje jako brzo.

________________________________________________________________________________

20.20 Real Madrid je uoči utakmice jednu objavu na Twitteru posvetio Modriću. Uz njegovu fotografiju napisali su samo "Lukita".

19.40 Stigao je i sastav Chelseaja, Kovačić je u početnoj postavi.

19.30 Stigla je službena postava Real Madrida, naš Luka Modrić kreće od prve minute.

________________________________________________________________

U utorak navečer doznat ćemo prva dva polufinalista ovosezonske Lige prvaka.

Real će u Madridu braniti dva gola prednosti iz prve utakmice protiv aktoalnog europskog prvaka Chelseaja. Podsjetimo, Real Madrid je na Stamford Bridgeu slavio 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala, a apsolutni heroj susreta bio je Karim Benzema koji je postigao tri pogotka.

Novi susret Reala i Chelseaja znači i novi dvoboj Luke Modrića i Matea Kovačića u sredini terena. Kovačić nije krenuo od prve minute u prvom dvoboju, ali je zato krenuo od početka u Chelseajevom rastavljanju Southamptona 6:0 te bi mu to moglo kupiti "ulaznicu" za prvu momčad protiv Reala. Pred londonskim sastavom je težak zadatak, a svjesni su toga i igrači.

"Bilo je lijepo, ali i jako teško igrati protiv Modrića. Nikad nije lijepo kad gubiš. Modrića bi volio imati u svojoj momčadi, no sada smo na drugim stranama. Spremni smo pokazati najbolje od sebe i probati proći dalje", izjavio je Mateo Kovačić na početku najave uzvratnog susreta protiv Reala.

'Divim mu se'

Potom se ponovno osvrnuo na velikog prijatelja, suigrača iz reprezentacije i nekada Reala, Luku Modrića.

Image
Foto: Profimedia

"Njega je jako teško zaustaviti, on je nevjerojatan igrač. On je Hrvat, divio sam mu se kad sam bio dijete, a divim mu se i dan danas. Veliki smo prijatelji, igrao je i u mojem najdražem klubu, Dinamo Zagrebu. Veselim se što ću igrati protiv njega. Otkako ga ja znam, on je na istoj razini, što je nevjerojatno. Oduvijek je dobar kao što je i sada. On obožava nogomet, živi ga svaki dan. Profesionalac je, a nastavi li ovako, mislim da će igrati još tri, četiri godine", hvalio je Kovačić reprezentativnog kolegu i kuma pa se osvrnuo na uzvratnu utakmicu:

"Imamo svoje šanse, motivirani smo pokazati najbolje od sebe. U prvoj utakmici nismo igrali dobro, rezultat nije bio dobar, ali nada uvijek postoji. Vjerujem da će to biti kvalitetna utakmica".

U drugom susretu koji se igra u istom terminu nogometaši Bayern Munchena će na svom terenu pokušati nadoknaditi zaostatak od 1:0 iz prve utakmice protiv Villarreala.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo