MODRIĆ ASISTIRAO U VELIKOJ POBJEDI / Kraljevi na krilima Benzeme potopili Bluese u Londonu i stigli na korak do polufinala, Villarreal šokirao Bayern

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Chelsea - Real Madrid i kretanje rezultata na susretu Villarreal - Bayern mogli ste pratiti na Net.hr-u

6.4.2022.
22:55
Profimedia
VOYO logo

Španjolski nogometni velikan Real Madrid načinio je veliki korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka nakon što je u prvom susretu četvrtfinala u Londonu pobijedio Chelsea sa 3-1.

Image
BENZEMA ŠOU U LONDONU /

Francuz uništio Chelsea, sanjat će ga noćas Kovačić i društvo, a njegov treći gol posebno će pamtiti jedan igrač

Image
BENZEMA ŠOU U LONDONU /

Francuz uništio Chelsea, sanjat će ga noćas Kovačić i društvo, a njegov treći gol posebno će pamtiti jedan igrač

Junak susreta bio je trostruki strijelac Karim Benzema (21, 24, 46), a pogodak za domaćine zabio je Kai Havertz (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je odlično odigrao cijeli susret za Real upisavši asistenciju za drugi pogodak, dok je Mateo Kovačić za Chelsea zaigrao u drugom poluvremenu. 

Uzvratni susret je 12. travnja na madridskom stadionu Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Bio je to sudar aktualnog europskog prvaka i najtrofejnije europske momčadi. Real, koji je Ligu prvaka osvojio rekordnih 13 puta, pokušat će se "osvetiti" Chelseaju koji ga je prošle sezone u polufinalu pobijedio ukupnim rezultatom 3-1. Za nas je ovaj dvoboj posebno zanimljiv jer za "Bluese" igra Mateo Kovačića, a "Kraljevski klub" predvodi Luka Modrić.

Bio je to i povratak Carla Ancelottija na Stamford Bridge gdje je vodio Chelsea od 2009. do 2011. osvojivši prvenstvo i FA kup. Ancelotti se vratio na Realovu klupu nakon što je dobio negativan nalaz na COVID-19. Talijanski stručnjak, koji je bio pozitivan 30. ožujka, nije otputovao u London s momčadi već je stigao u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Počelo je "vatreno", Real je već u desetoj minuti imao sjajnu priliku, Vinicius Junior je primio sjajan pas u kaznenom prostoru, pucao je, ali i pogodio prečku. Uzvratio je Reece James u 15. minuti, no njegov pokušaj je spriječio Thibaut Courtois sjajnom obranom.

"Kraljevski klub" je poveo u 21. minuti. Vinicius i Benzema su odigrali dvostruko proigravanje, Brazilac je ubacio, a francuski napadač glavom zabio za 1-0. Samo tri minute kasnije Benzema je glavom pogodio za 2-0, a ovoga puta sjajno mu je asistirao Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski prvak se vratio u život u 40. minuti. Jorginho je poslao odličan centaršut u šestnaesterac, a Kai Havertz izbliza glavom svladao Courtoisa. U posljednjim trenucima prvog dijela Benzema je mogao zabiti i treći pogodak, no pucao je  pored gola.

Image
Foto: Profimedia

Chelsea - Real Madrid

Tek što se krenulo u nastavak Benzema je zabio i treći gol iskoristivši ogromnu pogrešku vratara Edouarda Mendyja. Jedinica "Bluesa" je ničim izazvana dala loptu Benzemi u noge dok je bio daleko izvan vrata, a Francuz je samo ubacio u praznu mrežu. Bio je to njegov četvrti "hat trick" u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bluesi" su mogli smanjiti u 69. minuti, no Romelu Lukaku nije bio precizan, a samo minutu kasnije zaprijetio je i Mason Mount, ali lopta je otišla iznad prečke.

U posljednjim trenucima susreta akcija Kovačić - Lukaku - Ziyech završila je opasnim udarcem Marokanca, ali pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka odigranoj u istom terminu španjolski Villarreal je na svojem terenu senzacionalno pobijedio Bayern Munchen 1:0, a gol za pobjedu zabio je Danjuma u osmoj minuti.

____________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, četvrtfinale

Chelsea - Real Madrid 1:3 (Benzema 21',24', 46'; Havertz 40')

Chelsea: Mendy, Christensen, Thiago Silva, Rudiger, Jorginho, Kante, Mount, James, Azpilicueta,Havertz, Pulišić

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Casemiro, Kroos, Modrić, Valverde, Vinicius, Benzema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal - Bayern Munchen 1:0

90'+5' Kraj utakmice, Real je s 3:1 pobijedio Chelsea i napravio veliki korak prema polufinalu.

90'+3' Lukaku je idealno spustio loptu Ziyechu koji opasno puca s petnaestak metara, ali ne pogađa okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Benzema je napustio igru uz ovacije cijelog stadiona, umjesto njega Ancelotti je uveo Balea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' James dobro puca iz daljine, ali Courtois je siguran.

79' Havertz puca s dvadesetak metara, ali njegov udarac ide ravno u Courtoisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Chelsea je u velikoj ofenzivi, Real se potpuno povukao.

Image
Foto: Profimedia

69' Dobra šansa za Chelsea, ali rezultat se ne kijenja. Lukaku je pucao glavom s pet metara, ali promašuje cijeli gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Pao je tmpo igre na Stamford Bridgeu, već neko vrijeme nismo vidjeli opasniju akciju s bilo koje strane.

57' Nogometaši Chelseaja preuzeli su inicijativu i pokušavaju stvoriti opasniju akciju, ali ne uspijevaju opasnije zaprijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

49' Azpilicueta opasno puca s dvadestak metara, išlo je to u rašlje, ali Courtois sjajno brani.

46' Benzemi je ovo treći uzastopni hat-trick u Ligi prvaka, tri gola je zabio i u pobjedi nad PSG-om u uzvratnoj utakmici osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' GOOOL Real vodi 3:0, Benzema je zabio treći gol! Napadač Reala je iskoristio katastrofalnu reakciju vratara Chelseaja Mendyja koji je istrčao s gola i predao mu loptu u noge, nakon čega Francuz pogađa praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Trener Chelseaja Thomas Tuchel u igru je ubacio Matea Kovačića umjesto Christensena.

45' Kraj prvog poluvremena, Real u Londonu nakon prvih 45 minuta vodi 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Sjajna šansa za Benzemu, ali ništa od hat-tricka. Francuz je pucao malo pored vratnice.

40' GOOOL Chelsea je smanjio, za 1:2 zabio je Havertz nakon odličnog ubačaja Jorginha.

39' Novi pokušaj domaćina. Pucao je glavom Thiago Silva nakon kornera, ali ni on ne pogađa okvir gola.

35' Chelsea cijelo vrijeme pokušava ugroziti gol Reala, ali njihovi pokušaji ne izgledaju preopasno. Pucao je sada iz daljine Kante, ali ne pogađa okvir gola.

33' Opet je bilo opasno pred golom Chelsea, ali braniči domačina su uspjeli uz malo sreće otkloniti opasnost pred svojim golom.

24' GOOOL Real vodi 2:0! Novi gol zabio je Benzema, Modrić je dobro ubacio, a Francuz fenomenalno zabio glavom u suprotni kut. Taj pogodak možete vidjeti OVDJE.

21' GOOOL Real je poveo! Madriđani su izveliu brzu akciju, Vinicius je ubacio u šesnaesterac, a Benzema glavom s desetak metara zatresao mrežu.

19' Real se povukao i čeka priliku iz kontre. Chelsea konrolira igru.

15' Dobra obrana Courtoisa. James je pucao iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora, ali Realov golman je spreman.

11' Kakvu je sada šansu imao Real. 'Kraljevi' su izveli brzu kontru, Vinicius je dobio loptu na lijevoj strani, prevario svoje čuvare, ušao u šesnaesterac i pucao, ali njegov udarac je odsjeo na gredi.

Image
Foto: Profimedia

Chelsea - Real Madrid

8' Promjena rezulata na utakmici u Španjolskoj, Villarreal je poveo protiv Bayerna.

5' Brza akcija Chelseaja. Real je izgubio loptu, nakon čega Kante šalje dugu loptu do Havertza koji prolazi u šesnaesterc Kraljeva i puca s nešto manje od 10 metara, ali njegov udarac ide visoko iznad gola.

4' Prvi udarac Reala. Pucao je Militao s gotovo polovice terena, ali nije to bilo opasno.

1' Dobra akcija Chelsea na samom početku, Mount je ubacio, ali Pulišić kasni u šesnaestercu.

1' Počele su utakmice.

_____________________________________________________________________________

19.45 Stigli su sastavi. Modrić počinje od prve minute za Real Madrid, a Kovačić je na klupi Chelseaja.

__________________________________________________________________________

Pred nama je još jedna spektakularna večer u Ligi prvaka. Od 21 sat na Stamford Bridgeu danas će se sastati domaći Chelsea i Real Madrid. Čekaju nas dvije fantastične utakmice u sklopu četvrtfinala Lige prvaka, ali ovaj dvoboj bit će poseban za naše Vatrene.

Mateo Kovačić zaigrat će protiv svojeg bivšeg kluba i velikog prijatelja i kuma - Luke Modrića. Prošle sezone dvojac se nije našao jedan nasuprot drugog jer je Kovačić bio ozlijeđen te nije igrao protiv Reala. Danas je savršeno vrijeme da se kumovi "obračunaju" na terenu.

Napokon ćemo vidjeti okršaj najboljeg hrvatskog nogometaša i igrača koji je označen kao njegov nasljednik. Valja istaknuti kako Modrićeva momčad u London dolazi u nešto boljoj formi od domaćina, koji je u posljednjem kolu Premier lige pretrpio težak i iznenađujuć poraz.

Utakmica Chelseaja i Reala trebala bi biti pravi spektakl, pogotovo ako uzmemo u obzir forme klubova, koje su, donekle, slične. Treba dodati kako je Chelsea prošle godine bio bolji u ogledu dvaju klubova, kada su u polufinalu s ukupnim rezultatom od 3:1 slavili i prošli dalje. Na Santiago Bernabeuu rezultat je bio 1:1, dok je Chelsea kod kuće slavio s 2:0.

Image
Foto: Profimedia

Momčad Thomasa Tuchela poražena je kod kuće od Brentforda s čak 4:1, što nikako nije dobra uvertira za dvoboj s Realom. Ipak, treba naglasiti da su šest utakmica prije, Plavci sa Stamford Bridgea uvjerljivo pobijedili. Padali su Middlesbrough, Lille, Newcastle, Norwich, Burnley i Luton Town. Prije toga su izgubili od Liverpoola na penale u finalu Liga kupa.

Real je pak slavio protiv Celte s 2:1, a prije toga su teško stradali na Santiago Bernabeuu kada ih je Barcelona isprašila s četiri komada. Prije toga su pobjeđivali Mallorcu, PSG, Real Sociedad, Rayo i Alaves. Dobra vijest za Kraljevski klub je povratak Carla Ancelottija na klupu, kojeg nije bilo zbog koronavirusa.

Image
Foto: Profimedia

"Oni su osvajali Ligu prvaka tri puta za redom. Ovo natjecanje je nevjerojatno teško, svaka momčad se muči kako osvojila Ligu prvaka. Oni vjeruju istim igračima dugi niz godina, što je fantastično. Čeka nas teška utakmica", najavio je susret Tuchel.

Obje momčadi na raspolaganju bi trebali imati ključne igrače: Chelseaju će faliti Ben Chilwell kojeg nema do kraja sezone, a upitni su Callum Hudson-Odoi i Andreas Christensen. Kod Reala pak neće biti Edena Hazarda, koji neće moći igrati protiv svojeg bivšeg kluba zbog novih problema s ozljedom, a od ranije fale i Luka Jović i Isco.

U drugoj večerašnjoj četvrtfinalnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u istom terminu igraju Villarreal i Bayern Munchen

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo