LONDONSKI SPEKTAKL / Dvoboj kumova na najvećoj pozornici: Vođa reprezentacije i njegov nasljednik večeras će zaboraviti na veliko prijateljstvo

Image
Foto: Profimedia

Večeras od 21 sat na Stamfordu Bridgeu susrest će se Chelsea i Real Madrid

6.4.2022.
10:42
Profimedia
VOYO logo

Pred nama je još jedna spektakularna večer u Ligi prvaka. Od 21 sat na Stamford Bridgeu danas će se sastati domaći Chelsea i Real Madrid. Čekaju nas dvije fantastične utakmice u sklopu četvrtfinala Lige prvaka, ali ovaj dvoboj bit će poseban za naše Vatrene.

Image
DAJTE ANCELOTTIJU OTKAZ /

Gledamo i ne vjerujemo. Kamera uhvatila Luku Modrića u trenutku trenerskog ludila na klupi Reala: 'Digni se... Koja budala, majko mila'

Image
DAJTE ANCELOTTIJU OTKAZ /

Gledamo i ne vjerujemo. Kamera uhvatila Luku Modrića u trenutku trenerskog ludila na klupi Reala: 'Digni se... Koja budala, majko mila'

Mateo Kovačić zaigrat će protiv svojeg bivšeg kluba i velikog prijatelja i kuma - Luke Modrića. Prošle sezone dvojac se nije našao jedan nasuprot drugog jer je Kovačić bio ozlijeđen te nije igrao protiv Reala. Danas je savršeno vrijeme da se kumovi "obračunaju" na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napokon ćemo vidjeti okršaj najboljeg hrvatskog nogometaša i igrača koji je označen kao njegov nasljednik. Valja istaknuti kako Modrićeva momčad u London dolazi u nešto boljoj formi od domaćina, koji je u posljednjem kolu Premier lige pretrpio težak i iznenađujuć poraz.

Kumovi

Image
Foto: Profimedia

Dakle, nije tajna da su Modrić i Kovačić veliki prijatelji. Stariji od dvojca čak je i kum Mateovog djeteta, a svoje su prijateljstvo razvili u Realu. Luka je nedavno upravo Matea označio kao svojeg nasljednika u Hrvatskoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj nasljednik u Hrvatskoj, ili igrač s najviše talenta, vjerujem da je Mateo Kovačić. On nije samo talentiran igrač nego i formiran igrač. Igrao je u velikim klubovima poput Intera i Real Madrida a sada igra jako dobro i u Chelseaju. Zbog toga možemo reći da je jedan od nasljednika, mogući lider Hrvatske koja dolazi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica pred nama trebala bi biti pravi spektakl, pogotovo ako uzmemo u obzir forme klubova, koje su, donekle, slične. Treba dodati kako je Chelsea prošle godine bio bolji u ogledu dvaju klubova, kada su u polufinalu s ukupnim rezultatom od 3:1 slavili i prošli dalje. Na Santiago Bernabeuu rezultat je bio 1:1, dok je Chelsea kod kuće slavio s 2:0.

Slična situacija

Momčad Thomasa Tuchela poražena je kod kuće od Brentforda s čak 4:1, što nikako nije dobra uvertira za dvoboj s Realom. Ipak, treba naglasiti da su šest utakmica prije, Plavci sa Stamford Bridgea uvjerljivo pobijedili. Padali su Middlesbrough, Lille, Newcastle, Norwich, Burnley i Luton Town. Prije toga su izgubili od Liverpoola na penale u finalu Liga kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je pak slavio protiv Celte s 2:1, a prije toga su teško stradali na Santiago Bernabeuu kada ih je Barcelona isprašila s četiri komada. Prije toga su pobjeđivali Mallorcu, PSG, Real Sociedad, Rayo i Alaves. Dobra vijest za Kraljevski klub je povratak Carla Ancelottija na klupu, kojeg nije bilo zbog koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su osvajali Ligu prvaka tri puta za redom. Ovo natjecanje je nevjerojatno teško, svaka momčad se muči kako osvojila Ligu prvaka. Oni vjeruju istim igračima dugi niz godina, što je fantastično. Čeka nas teška utakmica", najavio je susret Tuchel.

Obje momčadi na raspolaganju bi trebali imati ključne igrače: Chelseaju će faliti Ben Chilwell kojeg nema do kraja sezone, a upitni su Callum Hudson-Odoi i Andreas Christensen. Kod Reala pak neće biti Edena Hazarda, koji neće moći igrati protiv svojeg bivšeg kluba zbog novih problema s ozljedom, a od ranije fale i Luka Jović i Isco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu možete pratiti od 21 sat na HRT-u 2.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo