RASPAD SISTEMA U CHELSEAJU / Mateo Kovačić i suigrači kupuju gorivo za autobus. Ovaj engleski velikan trenutno izgleda kao amaterski klub

Image
Foto: Profimedia

Stvari su otišle toliko daleko da igrači, među kojima je i Mateo Kovačić, vlastitim novcem kupuju gorivo za klupski autobus

5.4.2022.
19:43
Profimedia
VOYO logo

Sankcije prema ruskom milijarderu Romanu Abramoviču potpuno su se prelile i na Chelsea. Klub iz Londona je u totalnoj blokadi, Chelsea bez Romana Abramoviča više nije isti. Ovaj engleski velikan trenutno izgleda kao amaterski klub bez pravog smjera i ljudi koji bi ga vodili u ovom trenutku, kad se još čeka da klub bude i službeno kupljen.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JASNO DALI DO ZNANJA /

Mogući novi vlasnici Chelseaja poručili: 'Klub nikad neće sudjelovati u Superligi'

Image
JASNO DALI DO ZNANJA /

Mogući novi vlasnici Chelseaja poručili: 'Klub nikad neće sudjelovati u Superligi'

Stvari otišle predaleko

Stvari su otišle toliko daleko da igrači, među kojima je i Mateo Kovačić, vlastitim novcem kupuju gorivo za klupski autobus, piše Marca.

Uz igrače nastavili su raditi tek liječnici, fizioterapeuti i ostalo osoblje povezano s prvom momčadi. Kadrovski, računovodstveni i marketinški odjeli ne rade, dok direktori kluba nemaju pravo potpisivati nove igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič klub je dao na prodaju uslijed pritiska vlasti zbog ruske agresije u Ukrajini, odnosno njegove povezanosti s Vladimirom Putinom. S obzirom na sankcije, kolektivu ruskog oligarha zabranjen je rad, zbog čega su, uz igrače, nastavili raditi tek gore spomenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamrznuti klupski računi

Klupski su računi zamrznuti iako stručni stožer i dalje prima plaće. Ograničenja su na snazi do 31. svibnja, no gotovo svakodnevno govori se o potencijalnim novim vlasnicima Chelseaja. Podsjetimo, londonski klub sutra protiv Real Madrida igra prvi susret četvrtfinala Lige prvaka, gotovo godinu dana nakon što su izbacili Los Blancose u polufinalnoj fazi natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada su se mnoge stvari promijenile i premda će se dvije momčadi ponovno sučeliti na Stamford Bridgeu, Chelsea je okružila neizvjesnost nakon Abramovičeve objave. Generalna direktorica Marina Granovskaia i dalje je u upravi bez ikakvih izvršnih sposobnosti, jer joj nije dopušteno nuditi obnavljanje ugovora ili potpisivati ​​nove igrače.

Ograničenja će biti na snazi ​​do 31. svibnja, no očekuje se da bi svi novi vlasnici mogli dobiti zeleno svjetlo za završetak preuzimanja do kraja travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubu nije dopušteno prodavati ulaznice za domaće susrete

Vlasnici MLB-a Chicago Cubsi pokazali su interes za preuzimanje Chelseaja, ali navijači Bluesa izrazili su nelagodu kontroverzama oko vlasnika Cubsa, obitelji Ricketts.

U međuvremenu, Chelseaju nije dopušteno prodavati ulaznice za svoje domaće utakmice, s izuzetkom utakmica Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Nekoliko sponzora bilo je spremno raskinuti partnerstvo s Plavima, ali nitko od njih još nije krenuo s bilo kakvim potezima.

The Athletic: 'Novi vlasnik Chelseaja morat će dati rekordan iznos za klub'

Ugledni američki sportski medij The Athletic objavio je kako će novi vlasnik morati dati rekordan iznos. Govorilo se o cifri od tri i pol milijarde funti, no pretpostavlja se kako će londonski klub biti i skuplji. Prodaju Chelseaja, objavio je Reuters, nadgleda američka banka Raine Group.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski Sky, pak, piše kako su službeno u igri ostala četiri ponuđača. Najčešće se spominje obitelj Ricketts, inače vlasnici MLB kluba Chicago Cubsa, čijim mogućim preuzimanjem nije bilo zadovoljno stotinjak navijača Chelseaja koji su prosvjedovali prije nedavne utakmice protiv Brentforda.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo