CITY PREOKRETOM DO SLAVLJA NA PARKU PRINČEVA: / Mahrez sjajno pogodio iz slobodnjaka, Gueye divljački startao za izravni crveni karton

Image
Foto: Profimedia

Iako je PSG odigrao bolje prvo poluvrijeme, Građani su se u drugom dijelu vratili u život i uspjeli napraviti velik korak ka finalu Lige prvaka

28.4.2021.
22:50
Profimedia
VOYO logo

U prvom dvoboju polufinala Lige prvaka Manchester City je slavio u Parizu protiv PSG-a s 2:1 i stekao veliku prednost pred uzvrat. PSG je poveo preko Marquinhosa (15'), a City je preokrenuo preko Kevina de Bruynea (64') i Riyadha Mahreza (71').

Image
NAKON OVOGA SU PARIŽANI IZGUBILI SVAKU NADU: /

Pogledajte brutalan start za isključenje zvijezde PSG-a

Image
NAKON OVOGA SU PARIŽANI IZGUBILI SVAKU NADU: /

Pogledajte brutalan start za isključenje zvijezde PSG-a

Manchester City je slavio u Parizu, zahvaljujući sjajnom drugom dijelu u kojem su nadoknadili zaostatak 0:1 i igrom učinili PSG posve nemoćnim u drugih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret za pamćenje

Parižani su dominirali u prvom dijelu i zasluženo su na odmor otišli s vodstvom. Dvostruki blok PSG-a osujetio je napadačku igru Engleza, a iz kontre su Francuzi bili opasni. Dvaput je u prvih desetak minuta probao Neymar, no gol je uspio njegovu sunarodnjaku Marquinhosu u 15. minuti, koji se sjajno ubacio na prvu vratnicu na korner di Marie i glavom zakucao loptu u mrežu.

City je dočekao grešku pariške obrane tek u 42. minuti, ali je Foden s desetak metara tukao ravno u vratara. Englezi su u drugom dijelu imali premoćni posjed i povećali su pritisak na Francuze, što se isplatilo u 64. minuti. Kapetan De Bruyne je ubacio s lijeve strane, a njegov ubačaj nije dirao nitko, pa je lopta na iznenađenje vratara Navasa završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City dolazi do potpunog preokreta u 71. minuti pogotkom Alžirca Mahreza iz slobodnog udaraca s 20-tak metara. Mahrezu je pomogao jako loše postavljeni živi zid, lopta je prošla između Paredesa i Gueyea, te je Navas nije uspio stići.

Stvari su pošle još gore za Parižane u 77. minuti kada je izravni crveni karton zbog krvničkog starta na Gundoganu dobio Gueye. U završnici je Foden propustio priliku za još veću pobjedu Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

City ide po prvi naslov

Niti PSG niti Manchester City, inače najbogatije momčadi svijeta, nikad nisu bili europski prvaci. Uzvrat je 4. svibnja u Manchesteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Real Madrid i Chelsea su u utorak u Madridu odigrali 1:1.Gosti su poveli u 14. minuti golom Christiana Pulišića, a izjednačio je Karim Benzema u 29. minuti. Finale Lige prvaka ove sezone je 29. svibnja u Istanbulu.

Sve najzanimljivije akcije susreta pogledajte u nastavku članka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


PSG - Manchester City 1:2

PSG: Navas; Marquinhos, Kimpembe, Florenzi, Bakker - Paredes, Verratti, Gueye - Di Maria, Neymar, Mbappe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City: Ederson; Stones, Dias, Walker, Cancelo - Rodri, Gundogan, De Bruyne - Foden, B. SIlva, Mahrez


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

85' Kevin De Bruyne je pretrpio batine u ovom susretu i sad je vratio, nagazio je igrača PSG-a, ali izvukao se samo sa žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Još jedan grub prekršaj Gueyea, ovo je iz nemoći, potpuno nepotreban start i crveni karton će dobiti Gueye za ovo. Užasan start možete pogledati OVDJE.

71' Novi pogodak i preokret Cityja. Riyad Mahrez sjajno je pogodio iz slobodnog udarca i to je 2:1 za City usred Pariza. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Gol za City! Ubacio je Kevin De Bruyne, pala je ta lopta pred Navasa i zbunila ga pa nije najbolje reagirao i ušla je u gol za poravnanje rezultata. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

61' De Bruyne je pokušao škaricama, ali preko gola je otišao taj njegov pokušaj. U međuvremenu Cancelo je izašao, a ušao Zinčenko za City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' City opet drži loptu i kruži oko te PSG-ove zone, no nemaju neku efikasnu ideju kako probiti taj njihov blok. Bočni igrači Cityja imaju nešto više prostora, ali nema im smisla centrirati kad je jako teško da će pored Kimpembea i Marquinhosa igrači Cityja biti prvi na takvim loptama.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena. PSG zasluženo vodi nakon prvih 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Pao je Neymar u kaznenom prostoru nakon duela s Cancelom, ali nije to sudac Brych prosudio kao prekršaj za kazneni udarac. Na drugoj je strani Foden imao dobru situaciju, ali je pucao ravno u vratara. Pogledajte tu situaciju OVDJE.

34' PSG igra 100 na sat, njihova igra je toliko okomita da sad izgleda da to City ne može pratiti. Di Maria se upravo riješio dvojice svojih čuvara i gurnuo loptu za Neymara koji je imao problema u prijemu, ali bio je u izvrsnoj poziciji. Zasad Parižani puno bolji u prvom dijelu i može se reći da zasluženo vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Joao Cancelo zbog pregrubog starta na Mbappea. Klasična "kosilica" je to bila.

28' City ima problema s kornerima, opet je igrač PSG-a bio prvi na lopti nakon ubačaja iz kuta i bilo je to blizu novog pogotka za Parižane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' Stišće City, moraju Građani ići po pogodak, a PSG se trenutno brani i čeka svoju priliku iz kontre.

15' Gol! Vodi PSG pogotkom Marquinhosa! Di Maria je ubacio iz kornera, a kapetan PSG-a skočio i neobranjivo zakucao loptu u mrežu za vodstvo domaćina. Pogledajte njegov gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Što je sad napravio Neymar... U samo nekoliko trenutaka posijao je dvama prodorima strah u obranu Cityja, no uspio je samo izboriti korner.

7' Manchester City ima većinu posjeda zasad i vjerojatno će tako biti cijelu utakmicu. Svijetloplavi bekovi igraju visoko, ali neće tu biti puno centaršuteva jer je Cityjeva postava poprilično niska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' Već na početku možemo vidjeti plan igre PSG-a. Neymar i Mbappe su krenuli u kontru koja je završila udarcem Brazilca. Nije to bio preopasan pokušaj, ukrotio je tu loptu lako Ederson, ali brzo je sijevnula ta kontra i neće si City smjeti dopustiti previše ovakvih izlazaka Parižana.

1' Počela je utakmica.


Nakon što su Real Madrid i Chelsea remizirali u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, u drugoj se utakmici polufinala susreću PSG i Manchester City. Superbogati klubovi pod vlasnicima s Bliskog Istoka već jako dugo žele stići do trofeja Lige prvaka, no i ove će godine (bar) jedan od njih ostaviti upražnjeno mjesto u svom regalu.

Dobra vijest za nogometne fanove je činjenica da nijedna od ovih momčadi nemaju problema s ozlijeđenim igračima. Pep Guardiola i Mauricio Pochettino imaju priliku na teren poslati oni najbolje što imaju. Zanimljivo, Guardiola se večeras odlučio na zanimljiv stil igre u kojem nema pravog napadača, već će Bernardo Silva biti u ulozi "lažne devetke".

'Izađite i uživajte'

"Mitska rečenica koju je izrekao prije finala protiv Sampdorije 1992. Rekao je: 'Izađite i uživajte'. Znam da to neću reći jer ja nisam Johan Cruyff, ali uživam u putovanju, kavi na aerodromu, noći u hotelu, zajedničkoj večeri. Uživam i u ovoj konferenciji za medije i sutra ću uživati u šetnji i treningu. To je proces. privilegirani smo da smo jedna od najboljih ekipa ove sezone i moramo uživati. To želim vidjeti kod svojih igrača", rekao je Pep Guardiola uoči utakmice na konferenciji za medije pa dodao:

"Znamo da ćemo trpjeti u nekim trenucima utakmice, znamo da će imati šanse. Znamo koja oružja imaju, svaka osoba koja voli nogomet zna za kvalitetu PSG-a. Nećemo to poricati, ali smo u polufinalu Lige prvaka. Očekujemo li da ćemo tu igrati s prosječnim igračima? Apsolutno ne. PSG nema samo dva igrača koji rade razliku. Mnogo je još situacija i moramo ih poznavati te pričati o njima. Hoćemo li pričati o njihovim igračima ili o onom što moramo napraviti?"

Oglasio se uoči utakmice i trener PSG-a Mauricio Pochettino koji je rekao:

"To što prvu utakmicu igramo kod kuće ne mijenja mnogo. Znamo da će biti teška utakmica, igranje vani ili doma nije bitno. Moramo biti najbolji što možemo kako bi zaslužili plasman. U ovakvim utakmicama se sve svodi na dvije momčadi. Nije ovo osobna stvar niti je Pep protiv mene. Bit će to utakmica sjajnih momčadi. Guardiola je jedan od najboljih trenera svijeta i jako cijenim sve što je postigao kao igrač i trener. Ja volim nogomet i još učim, a da sam cijelo vrijeme kompetitivan. Naš cilj je jasan: Pobijediti."

Utakmicu PSG-a i Manchester Cityja možete pratiti uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo