ARSENAL UTIŠAO MILAN I SLAVIO NA SAN SIRU: / Salzburg s Hrvatom u postavi šokirao Borussiju, Ćorluka se vratio nakon 10 mjeseci

Image
Foto: AFP

Na punom San Siru Arsenal je uspio slaviti protiv Milana sa 2-0. Nikola Kalinić u igru je ušao u 63. minuti, ali nije se našao u izglednijoj prilici.

8.3.2018.
20:50
AFP
VOYO logo

U prvom susretu osmine finala Europske lige, Arsenal je u sudaru europskih velikana na San Siru pobijedio Milan 2-0 ostvarivši ogromnu prednost uoči uzvrata u Londonu.

Vrijedna pobjeda Topnika

Golove za pobjedu 'topnika' zabili su Henik Mhitarjan (15) i Aaron Ramsey (45+3). Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić zaigrao je za Milan od 63. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi poraz "Rossonera" u posljednjih 13 utakmica u svim natjecanjima, dok je Arsenal upisao prvu pobjedu nakon četiri uzastopna poraza.

Premda je Milan bolje otvorio utakmicu, gosti su prvi zaprijetili. Armenac Henrik Mhitarjan je u osmoj minuti pucao s lijeve strane, ali je pogodio vanjski dio mreže. No, sedam minuta kasnije isti je igrač doveo 'topnike' u vodstvo. Sjajno je prošao po lijevoj strani i pucao, a lopta je pogodila Bonuccija i završila pod prečku za vodstvo Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan je mogao izjednačiti u 43. minuti, no Bonucci je nakon kornera poslao loptu pored gola. U 45. minuti Mhitarjan je nakon brze kontre uzdrmao vratnicu, no minutu kasnije gosti su zabili i drugi gol. Mesut Ozil je sjajno uposlio Aarona Ramseya koji je zaobišao Gianluigija Donnarummu i zabio za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Milan se trudio, ali domaćin nije uspio zabiti pogodak. Zanimljivo, bio je to tek drugi poraz Milana u 13 utakmica u Europskoj ligi ove sezone. Prvi im je nanijela Rijeka.

Atletico rutinski do pobjede

Atletico Madrid je rutinski odradio posao protiv moskovskog Lokomotiva pobijedivši 3-0. Domaćin je poveo u 22. minuti sjajnim golom Saula Nigueza s više od 25 metara. Na 2-0 je povisio Diego Costa u 47. minuti, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika, a vjerojatno i oko putnika u četvrtfinale razriješio je Koke u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za goste je svih 90 minuta odigrao Vedran Ćorluka koji je tako zaigrao nakon 10 mjeseci zbog ozljede, dok Šime Vrsaljko nije nastupio za Atletico.

https://streamable.com/x71ox

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg šokirao Borussiju

Austrijski prvak RB Salzburg je priredio iznenađenje pobijedivši u Dortmundu Borussiju 2-1. Gosti su odigrali sjajno i mogli su uvjerljivije slaviti, a sva tri gola vidjeli smo u drugom poluvremenu. Austrijanci su mogli povesti i u završnici prvog poluvremena kada su imali dvije sjajne prilike. Prvu je promašio Dabbur, da bi Hwang u sudačkoj nadoknadi uzdrmao vratnicu.

Daleko bolju igru Salzburg je okrunio vodstvom u 48. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Valon Berisha. Kazneni udarac je skrivio Omer Toprak povukavši za dres Hwanga. U 58. minuti austrijski prvak je stigao i do drugog gola. Domaćin je izgubio loptu na centru i nakon brze kontre Stefan Lainer je uputio povratnu loptu na koju je natrčao Berisha i zabio pod gredu za 2-0. U 62. minuti je smanjio Andre Schurrle doslovno uguravši loptu u mrežu nakon asistencije Christiana Pulisica koji je ušao u igru 60 sekundi ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Salzburg je produžio niz bez europskog poraza na 18 utakmica, pri čemu na 10 gostovanja. Duje Ćaleta-Car je odlično odigrao cijeli susret za gostujući sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je u Moskvi pobijedio CSKA 1-0, a pobjednika je odlučio pogodak Marcelo u 68. minuti nakon ubačaja iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratne utakmice su 15. ožujka.

UŽIVO

MILAN - ARSENAL 0-2 (Mkhitaryan, Ramsey)

Atletico Madrid - Lokomotiv 3-0 (Niguez, Costa, Koke)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Dortmund - RB Salzburg 1-2 (Schurrle/Berisha x2)

CSKA - Lyon 0-1 (Marcelo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan: Donnarumma - Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez - Kessie, Biglia, Bonaventura - Suso, Cutrone, Calhanoglu

Arsenal: Ospina - Chambers, Mustafi, Koscielny (c), Kolašinac - Ramsey, Xhaka, Wilshere - Mihtarjan, Özil - Wellbeck

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+5' - Kraj utakmice na San Siru. Arsenal je slavio sa 2-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Rossoneri nikako ne uspijevaju doći do izgledne prilike . Kalinić je rastrčan i željan igre, ali suigrači mu ne daju upotrebljive lopte.

83' - Silva je poslao odličnu loptu prema Kaliniću, ali Ospina je istrčao na vrijeme i spriječio našeg reprezentativca u postizanju pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Kessie je imao sjajnu priliku, ali njegov pokušaj blokirala je obrana Arsenala. Nakon kornera je ponovno pokušao Bonaventura, ali nije uspio pogoditi. Prije ove akcije Suso se našao u dobroj prilici, ali njegov je pokušaj završio u autu.

75' - Arsenal nije ozbiljnije zaprijetio u posljednjih 15-ak minuta dok Milan konstantno pokušava stvoriti izgledniju priliku, ali topnici odlično zatvaraju sve njihove pokušaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Lopta se nakon kornera odbila na nekih 16 metara gdje je bio Rodriguez koji je opalio iz prve, ali nije pogodio gol Ospine.

63' - Umjesto Calhanoglua u igru je ušao naš Nikola Kalinić!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Koscielny je sjajno reagirao i izbacio loptu ispred Kessiea koji je bio u sjajno poziciji za postizanje gola.

58' - Ponovno je s nekih 20 metara opalio Bonaventura koji nikako ne može namjestiti nišanske sprave i pogoditi za Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Dvije dobre prilike propustio je Bonaventura. Prvi udarac s ruba kaznenog prostora obranio mu je Ospina, a drugi, iz puno bolje pozicije, poslao je visoko iznad gola Arsenala.

49' - Donnarumma je spasio Milan od potpunog potopa! Pravovremeno je istrčao ispred Welbecka koji je sam hitao prema njegovim vratima te ga je uspio zaustaviti i izboriti gol aut.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+4' - GOOOOL! Mesut Özil ponovno je pokazao odličan pregled igre kada je sjajnom loptom u izglednu šansu izbacio Ramseya koji je zaobišao Donnarummu i poslao loptu u prazan gol. Arsenal ima veliku prednost!

45+1' - Sjajni Armenac mogao je potpuno utišati San Siro. Pucao je iz gotovo identične situacije kao kod gola, ali ovog je puta pogodio prečku!

44' - Visoko je nakon kornera skočio Bonucci, ali nije uspio dovoljno skrenuti loptu i poslati ju u gol pored Ospine koji je pogrešno procijenio let lopte.

42' - Arsenal je vezao dvije dobre prilike, ali Donnarumma je odlično reagirao oba puta. Prvo je odlično obranio pokušaj Chambersa, a zatim i Welbecka koji je sam krenuo na njegov gol.

36' - Suso je nabacio iz slobodnog udarca pred gol Arsenala, ali topnici su loptu izbili u korner iz kojeg Milan nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

31' - Henrihk Mkhitaryan zabio je sedam od zadnjih devet golova u europskim natjecanjima, šest u Europskoj ligi i jedan u Ligi prvaka.

29' - Ospina je izletio u boksao jednu loptu ubačenu pred njegov gol, ali pokupio je pritom i Mustafi koji je ostao u bolovima na travnjaku. Lopta je došla do Bonaventure koji je opalio iz prve, ali nije pronašao put do gola Arsenala.

25' - Milan je polako zagosporadio terenom i traži izjednačujući pogodak, ali Wengerova momčad zasada izgleda odlično posloženo.

20' - Na ostalim utakmicama i dalje nema golova nakon prvih 20 minuta.

15' - GOOOOOL! Özil je dodao loptu Mkhitaryanu koji je opalio se nekih 13 metara od gola, lopta je na putu do Donnarumme zapela za braniča Milana, promijenila smjer i završila u mreži te Topnici imaju veliko vodstvo!

10' - Odmah je odgovorio i Milan. U dobroj se prilici našao Cutrone, ali i njegov je udarac završio u vanjskoj strani mreže.

8' - Velika prilika za Arsenal. Mkhitaryan je oštro tukao po golu Donnarumme, ali mreža se zatresla s vanjske strane.

6' - Chambers je glavom izbio jednu loptu i zatim naletio na tijelo Calhanoglua te će mu se pomoć pružiti van travnjaka.

3' - Milan je krenuo žestoko te je izborio tri kornera u prve dvije minute. Nakon drugog ubačaja Susa bilo je opasno pred golom Ospine, ali Rossoneri nisu uspjeli na samom startu šokirati topnike.

1' - Počela je utakmica. Glavni sudac utakmice je Clement Turpin. Prije početka održana je minuta šutnje za Davidea Astorija.

Milan i Arsenal do sada su se u Europi sastali po šest puta - dvije pobjede ima Milan, dvije Arsenal, a dva puta su remizirali. Rossoneri su u velikom naletu te imaju niz od čak 13 utakmica bez poraza, tako nešto uspjelo im je posljednji put 2008. godine.

Nikola Kalinić utakmicu će započeti s klupe, a priliku je umjesto njega dobio Cutrone.

Momčad Arsenea Wengera igra jako loše u posljednje vrijeme. Nalaze se na šestom mjestu Premiershipa i imaju niz od četiri uzastopna poraza. Aubameyang nema pravo nastupa za Topnike pa je tako najistureniji Danny Welbeck.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo