POLICIJA NA NOGAMA; / Oko 800 torcidaša dolazi u Zagreb, strahuje se od nereda? Iz Dinama su nam objasnili što će biti s njima

Image
Foto: PIXSELL

Od 18.55 nogometaši Dinama na prepunom Maksimiru igraju prvu utakmicu osmine finala Europske lige protiv portugalskog velikana Benfice.

7.3.2019.
16:21
PIXSELL
VOYO logo

17:47 - Navijači dolaze na stadion.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NAVIJAČI DOLAZE NA STADION: Pogledajte kakva je atmosfera ispred Maksimira

Image

NAVIJAČI DOLAZE NA STADION: Pogledajte kakva je atmosfera ispred Maksimira

17:41 - Pogled na tribine u ovom trenutku.

Image
Image
Image
Image

16.38 - "Navijači Dinama pristižu iz cijele Hrvatske, ali i iz susjedne Bosne i Hercegovine pa smo tako susreli i skupinu navijača s Kupresa koja je prošetala centrom Zagreba i zdušno pjevala Dinamove pjesme", javlja portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.12 - Krešimir Antolić, član Uprave Dinama zadužen za sigurnost osvrnuo se na problematiku oko Torcide i (ne)ulaska na tribinu jug, odnosno na stadion Maksimir i za Net.hr je poručio:

"Niti jedan gledatelj s ulaznicom za tribine predviđene za smještaj domaćih navijača, a koji bi na ulaz došao s obilježjima Benfice ili Torcide zbog sigurnosnih rizika s takvim obilježjima neće biti pušten na stadion u Maksimiru. U takvom slučaju gledatelj će moći ući ako obilježja ostavi van stadiona kako ne bi došlo do sukoba na tribini. Isto će se dogoditi i ako tijekom utakmice neki od gledatelja na tribinama predviđenim za domaće navijače bude istaknuo navedena obilježja", poručili su nam iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.10 - Prvi put u organizaciji utakmice visokog rizika policija i Dinamo suočili su se s pravnim pitanjem o pravima hrvatskih državljana, pripadnika Torcide, koji večeras žele biti prisutni na maksimirskom Jugu.

16.04 - U centru grada vlada mirna atmosfera. Primjećuje se veliki broj policije koja pazi da ne dođe do neželjenih scena, legitimiraju navijače u centru grada i vrše pretres pojedinaca za koje procijene da su sumnjivi ili ako se radi o navijačima za koje već znaju da su bili kažnjavani po zakonu o navijačima, odnosno da se radi o evidentiranim nogometnim huliganima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.adriaticmedia.hr/originals/app/PXL_070319_25031.mp4

U gradu se mogu vidjeti, uz navijače Dinama koji se opuštaju po kafićima i krate vrijeme do povijesnog susreta, i navijači Benfice, ali se ne radi o No Name Boysima nego o običnim simpatizerima koji ne bi trebali biti na meti Bad Blue Boysa jer se ne radi o ultrasima, nego o mirnim navijačima pa nije prema "navijačkim kodeksima". Velik broj pripadnika policije u civilu je na ulicama šireg centra grada, radi se o tzv. spotterima koji se brinu za huligane i prevenciju nasilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, policija je ipak na nogama. Prema pisanju Indexa, odnosno njihovim neslužbenim informacijama, čak 800 pripadnika Torcide kupilo je ulaznice za utakmicu za dozvoljeni domaći sektor, dakle za tribine s domaćim navijačima, kako bi bodrili Benficu jer su u bratskim odnosima s No Name Boysima.

Dinamo je još prije jasno dao do znanja kako hrvatski državljani neće moći kupiti ulaznice za gostujuću tribinu, ali torcidaši su se očito snašli i kupili za domaću tribinu. To su uradili nakon što im su im Dinamo i policija u strahu od sukoba između BBB-a i Torcide zabranili kupnju ulaznica za tribinu na kojoj će biti navijači Benfice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo