OSIJEK - HAJDUK 1:0: / Bijeli u očaju zbog prvog mjesta koje im je ponovno pobjeglo; crni post Splićana traje više od 4 godine

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek je uzeo bodove Hajduku, Splićani nisu uspijeli zasjesti na prvo mjesto HNL-a, nakon 4 godine posta

25.8.2019.
21:55
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

6. kolo HNL-a, Osijek: Gradski vrt

OSIJEK - HAJDUK 1:0

OSIJEK: Ivušić - Majstorović, Šutalo, Škorić - Kleinheisler, Pilj - Bočkaj, Žaper, Šorša - Mance, Marić

HAJDUK: Ljubić - Dolček, Simić, Ismajli, Juranović - Hamza, Nejašmić, Kalik - Caktaš - Jairo, Eduok

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Mance 1:0 (34.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Osijeka u nedjeljnom su susretu 6. kola Prve HNL kao domaćini svladali Hajduk s 1-0 (1-0). Bila je to prava derbi utakmica u kojoj je Hajduk propustio preuzeti vodstvo na ljestvici HNL-a. Dogodilo im se to po drugi put ove sezone.

Mance zabio za tri boda

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Mance u 34. minuti nakon brzog protunapada i kombinacije sa Šoršom. Lijevi branič Hajduka Dolček neoprezno je izgubio loptu na polovici Osijeka, do nje je stigao Šorša koji je potom poslao visoku loptu na Mancea koji mu je glavom vratio u for, desni bočni domaćih nastavio je trk i zatim poslao prizemnu loptu na rub kaznenog prostora gdje je stigao Mance i preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut. Bila je to treća prilika Mancea na utakmici, nakon što nije bio precizan u 15. minuti, dok mu je Ljubić obranio udarac iz 31. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk najbolju priliku imao u 5. minuti

Hajduk je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao već u 5. minuti kada je Jairo pobjegao Šorši, utrčao u kazneni udarac, ali njegov pokušaj iz velike blizine Ivušić je uspio odbiti u vratnicu. Gosti iz Splita su u nastavku susreta imali terensku inicijativu, najbolje prilike imali su iz prekida, poglavito udarcima glavom no nisu pronašli put do mreže.

Image
INTER - LOKOMOTIVA 1:2: /

Lokosi nakon oluje i požara uzeli bodove u Zaprešiću

Image
INTER - LOKOMOTIVA 1:2: /

Lokosi nakon oluje i požara uzeli bodove u Zaprešiću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je ovom pobjedom stigao na treće mjesto sa 11 bodova, jednim manje od drugog Hajduka. Na vrhu je Dinamo sa 13 bodova i utakmicom manje, a četvrta je Rijeka sa 10 bodova i također utakmicom manje.

Gorica i Istra remizirali 1:1

Dinamo i Rijeka zbog obaveza u eurokupovima odgodili su svoj susret 6. kola za 18. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Velikoj Gorici goste iz Istre je u vodstvo doveo njihov branič Bosančić u 6. minuti preciznim udarcem glavom nakon visokog skoka u domaćem kaznenom prostoru, dok je za domaće izjednačio Hamad u 53. minuti iskoristivši lijepo proigravanje Maslowskog. Na kraju je susret završio 1:1. Peta Gorica sada ima osam bodova, kao i četvrti Osijek, dok je Istra 1961 šesta sa sedam bodova, koliko imaju sedma Lokomotiva i osmi Slaven Belupo.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 2 - Velika šansa za Hajduk u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Kakva sebičnost Mirka Marića, vukao je tu loptu, vukao, sebično, tražeći prostor za šut potpuno ignorirajući slobodne suigrače. Bez uspjeha.

81' - Kleinheisler je Ismailija vrtio dugo, dugo, ali Splićani su se nekako spasili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Šansa za Hajduk! Jradi tuče sa 15-ak metara, ali domaći blok je to odbio izvan terena. Korner je za Bijele.

54' - Nakon Marića javno je opomenut i strijelac Antonio Mance zbog preoštrog starta na Simiću). On je postao drugi igrač u Osijeku sa žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Nejašmić je dobio žuti karton.

46' - Dolček je pucao, ali nije zabio. Nije bilo to loše od bijelog aduta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' +1Kraj je prvog dijela u Osijeku! Sjajan derbi gledamo u Osijeku, obje momčadi su pokazali kako žele pobijediti, uzeti bodove. Hajdukovci su na trenutke bili i konkretniji, no domaći su se nogometaši uspjeli othrvati napadima Burićeve momčadi. Posebno je u redovima Hajduka bio raspoložen Jairo, ali Splićani nisu došli do pogotka i to je ono što brine Torcidu i trenera Burića. Sredinom prvoga dijela Osječani su pojačali pritisak i tako došli do vodstva u 34. minuti kada mrežu trese Mance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - GOOOL: Osijek vodi 1:0. Dolček je napravio grešku i Mance mu je oteo loptu pa odmah proigrao Šoršu koji je povukao kontru, prošao po desnom boku i poslao loptu za Mancea koji s ruba šesnaest metara neobranjivo pogađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Još jedna prilika za zicer i još jedan promašaj Antonija Mancea! Nevjerojatno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' - Hajduk više traži i ima posjed lopte, Osijek na svom terenu prijeti iz kontri, a tek je polovica prvog dijela.

15' - Osijek je sad imao sjajnu priliku: Mance je sve napravio sam, ušao je u kazneni prostor, zaobišao Ljubičića, imao je nebranjeni gol pred sobom, ali iskosa sa lijeve strane u padu pucao je u vanjski dio mreže. Osijekov je napadač promašio nepromašivo, publika se prima za glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' - Vratnica je spasila Osijek! Jairo se ubacio ispred Šorše, opalio po Ivušićevom golu, domaći vratar dotaknuo je loptu taman toliko da ju skrene u gredu, te je na taj način spasio svoju momčad.

1' - Počeo je derbi Osijek-Hajduk u Gradskom vrtu! Posljednja utakmica između Bijelih i bijelo-plavih s Drave igrala se na Poljudu i završila je bez golova, a prošli susret u Osijeku okončan je minimalnom pobjedom Splićana koju im je donio Mijo Caktaš golom u 49. minuti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo