NEVJEROJATAN PREOKRET / Osijek srušio Goricu u ludoj utakmici u Gradskom vrtu, Lončar u sudačkoj nadoknadi zabio za pobjedu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice između Osijeka i Gorice mogli ste pratiti portalu Net.hr

19.9.2021.
18:24
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U jedinom nedjeljnom susretu 9. kola Prve HNL Osijek je u Gradskom vrtu svladao Goricu sa 3-2 (0-1).

Gosti su dva puta vodili pogocima Anthonyja Kalika (29) i Frana Brodića (81), no domaće je s dva gola u igru vraćao Mirlind Daku (75, 84) da bi pobjedu osigurao Danijel Lončar (90+3) duboko u sudačkoj nadoknadi vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek - Gorica

Pogodak džokera s klupe

Gorica je povela sjajnim golom Kalika u 29. minuti, prvo je izvrstan potez izveo Lovrić koji je prošao po lijevom krilu, a zatim lucidnom povratnom loptom iz balansa izbacio čak četiri domaća igrača i dodao Kaliku. Uslijedio je udarac vanjskim dijelom kopačke sa 22 metra koji se od vratnice odbio u mrežu.

Taj je rezultat vrijedio sve do 75. minute, a onda je uslijedila "luda završnica". Osijek je poravnao na 1-1 iz vrlo dvojbene situacije, Bočkaj je ubacio u kazneni prostor prema Topčagiću koji je evidentno rukom spustio loptu, a dojam je da je bio i u zaleđu, da bi se u nastaloj gužvi najbolje snašao Daku i pogodio. Uslijedila je kratka provjera putem VAR-a koji, začudo, nije ustanovio ništa sporno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luda završnica

Do nove prednosti gostujući sastav stigao je u 81. minuti preko Brodića koji je glavnom sjajno pucao nakon ubacivanja Pršira. No, drugo vodstvo Gorice trajalo je samo tri minute, Osijek je osigurao novi prekid, novi ubačaj Bočkaja kojega je Daku glavom pretvorio u 2-2.

I kada se očekivala podjela bodova, Osijek je nakon ubačaja iz kuta kojega je, naravno, izveo Bočkaj stigao do pbojede. Vratar Gorice Banić pogrešno je procijenio let lopte, a njegovu gršku je na drugoj vratnici spremno dočekao Lončar i donio veliko slavlje domaćima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom drugi Osijek se bodovno izjednačio s vodećom Rijekom, oba sastava imaju po 17 bodova, ali Rijeka ima susret manje. Slijede Dinamo i Hajduk sa po 16 bodova, ali Dinamo s dvije, a Hajduk s jednom utakmicom manje, dok je Gorica peta sa 13 bodova.

Tijek utakmice

Prva hrvatska nogometna liga, 9. kolo

Osijek, stadion Gradski vrt, nedjelja, 19.05 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek - Gorica 3:2 (Daku 75', 84', Lončar 90+4' / Kalik 30', Brodić 81')

Osijek: Ivušić, Bartolec, Jugović, Hiroš, Mierez, Fiolić, Jurčević, Lončar, Gržan, Bohar, Cheberko

Gorica: Banić , Jovičić, Lovrić, Mitrović, Kalik, Ngouali, Babec, Krizmanić, Keita, Delfi, Matar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice!

90+4' GOOL! Kakav preokret sada u Gradskom vrtu! Osijek je uspio zabiti u zadnjim minutama i vode 3:2, a strijelac je Lončar. Ubacio je iz desnog kuta, lopta je prošla sve igrače i na drugoj vratnici došla do Lončara koji je smješta u mrežu za 3:2!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

84' GOOL! Kakva luda utakmica u Gradskom vrtu! Tri minute nakon što su Goričani zabili za novo vodstvo, Osječani i njihov džoker s klupe Daku zabija za novo izjednačenje. Ponovno je Bočkaj centrirao iz prekida, u skoku je najviši Daku i ovoga puta zabija glavom za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' GOOL! Samo šest minuta nakon što su Osječani zabili za izjednačenje, Gorica postavlja rezultat na 1:2. Centrirao je Pršir, a Brodić je sam ostao ispred Ivušića i glavom poslao loptu u lijevi kut za 1:2.

75' GOOL! Osijek je uspio izjednačiti, a strijelac je Daku! Bočkaj je ubacio u veliku gužvu koja je bila ispred Banića. Tu je pokušao Lončar, ali su gosti uspjeli odbiti nakratko loptu, no samo do Dakua koji savršeno pogađa za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Opet promjena kod Osijeka: igru je napustio Fiolić, ušao je Ndockyt.

72' Ubacuje sada Bartolec s desne strane, Topčagić puca glavom, lopta se odbila od podloge, ali ne ulazi u okvir vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Mijenja sada i Gorica. Ušli su Šroler i Brodić umjesto Matara i Delfija.

67' Još dvije zamjene kod Osječana: na klupu idu Gržan i Mierez, a ušli su Kleinheisler i Daku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Pritišću sada Osječani Goričane! Hiroš je bio u naletu po lijevoj strani te je uslijedio centaršut, ali je Banić to uspio očistiti.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek - Gorica

61' Promjena kod Gorice: Strijelca pogotka Kalika zamijenio je Pršir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Ne prestaju napadati sada Goričani. Lovrić je još jednom pucao, ovaj puta unutar kaznenog prostora, a Ivušić ponovno spašava Osječane.

50' Kakva prilika sada za Goricu!! Lovrić je opalio s 30 metara u gornji lijevi kut, ali je Ivušić fantastičnom obranom to spriječio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Promjene kod momčadi Osijeka: U svlačionici su ostali Bohar i Jurčević, a ušli su Bočkaj i Topčagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

45' Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Bohar pokušava iz slobodnog udarca, ali je to išlo ravno u vratara Gorice.

38' Probudio se Osijek nakon gola Goričana. Hiroš je probao pucati s 18 metara, ali odlazi to nekoliko centimetara pokraj lijeve vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' Provjera gola trajala je pune četiri minute u VAR sobi, a naposlijetku je i priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' GOOL! Uspjeli su sada Goričani povesti za 1:0, a strijelac je Kalik koji je u sastav uveden netom prije utakmice zbog ozljede Doke. Lovrić je s lijevog krila proigrao Kalika koji je s 20-ak metara sjajno pucao i lopta se od lijeve vratnice odbila u mrežu.

26' Evo dobre prilike za Osijek! Fiolić je asistirao Jurčeviću koji slijeva ulazi u šesnaesterac, ali pogađa vanjski dio mreže.

20' Osječani su za sada malo bolji od svojih protivnika. Vidi se to i po posjedu lopte, Osijek za sada ima 55 %, dok Goričani imaju 45 %.

16' Evo prve prilike na utakmici, i to na strani Gorice. Kalik je dodao loptu glavom Delfiju, a on je probao pucati na gol, ali lopta odlazi preko gola.

14' Prošlo je već 14 minuta utakmice i može se reći kako se igra dosta mirno i bez posebnih prilika na jednoj i drugoj strani.

7' Nakon samo sedam minuta igre igrač Gorice, Krizmanić, upisao se u žutu bilježnicu suca Jovića zbog grubog prekršaja.

5' Gorica je krenula odmah napadati. Lovrić je centrirao s lijevog krila, Delfi pucao glavom iz dosta dobre situacije, ali nije pogodio okvir vratiju.

1' Počela je utakmica. Iznenadna promjena dogodila se kod Gorice prije samog početka utakmice: Albi Doka ne igra zbog ozljede, a umjesto njega je u momčadi Anthony Kalik.

18.15 Stigli su sastavi.

_____________________________________________________________________________

U 9. kolu Prve Hrvatske nogometne lige Osijek će na svojem Gradskom vrtu ugostiti momčad Gorice.

Osijek u tu utakmicu ulazi kao četvrta ekipa na tablici HNL-a i pobjedom bi se na vrhu bodovno izjednačio s prvoplasiranom Rijekom. Gorica je peta, s bodom manje od Osječana.

Prošle sezone je Gorica bila jako neugodan protivnik za Osijek. U Velikoj Gorici ekipa Nenada Bjelice oživjela je dva poraza, a na svojem terenu je jednom pobijedila i odigrala neodlučeno.

Image
RIJEČ TRENERA /

Bjelica detektirao razloge loših rezultata Osijeka: 'Trenutno smo u jednoj fazi...'

"Ako analiziramo prošlu sezonu onda smo, ako se može govoriti o izgubljenom prvenstvu, protiv Gorice izgubili osam bodova koji su bili prednost Dinama u odnosu na nas. Neugodna su momčad, imaju kvalitetu a nemaju pritisak, zadržali su veliki broj igrača, najistaknutiji igrač im je Lovrić i tu ćemo morati obratiti puno pažnje jer jednim potezom može usmjeriti utakmicu. Moramo i njega i sve druge igrače držati pod kontrolom, veliki respekt i poštovanje pokazujemo svakom suparniku, ali ako naša momčad bude na razini naših najboljih igara vjerujem da ćemo doći do pobjede", rekao je Bjelica uoči ove utakmice.

'Naš cilj je uvijek isti'

Trener Gorice Krunoslav Rendulić na konferenciji prije ove utakmice istaknuo je da je Osijek snažna momčad, ali da vjeruje kako njegovi igrači mogu ostvariti dobar rezultat.

"Osijek ima izuzetno kvalitetnu momčad, poduplanu na svim pozicijama. U posljednje tri utakmice nisu pobijedili i sigurno će tražiti iskupljenje, uvjeren sam da će biti agresivni i motivirani, a mi im moramo uzvratiti istom mjerom. Želimo odigrati što bolju utakmicu, a cilj nam je uvijek isti, idemo tamo po bodove", poručio je.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo