OSIJEK - DINAMO 1:1: / Bitka svih bitaka u Gradskom vrtu - Plavi poveli, Erceg ostavio Osijek u utrci za titulu! Sve ostaje isto na tablici

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek i Dinamo remizirali u 30. kolu

21.4.2021.
22:24
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

30. kolo HNL-a - Osijek - Gradski vrt

OSIJEK - DINAMO 1:1

OSIJEK: Ivušić - Čeberko, Škorić, Lončar - Kleinheisler, Vuković, Žaper, Bočkaj, Bohar, Miloš - Mierez

DINAMO: Livaković - Gvardiol, Theophile, Lauritsen, Ristovski - Jakić, Ademi - Oršić, Majer, Ivanušec - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjem derbiju 30. kola Prve HNL Osijek i Dinamo su u Gradskom vrtu odigrali 1:1 nakon čega su "Modri" zadržali dva boda prednosti uz utakmicu manje.

Bio je to sjajan okršaj dvije najbolje hrvatske momčadi. Dinamo je poveo već u petoj minuti golom Lovre Majera, a izjednačio je Ante Erceg u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo ostao na dva boda 'fore' uz utakmicu manje

Iz perspektive Osijeka derbi protiv Dinama bio je možda i ključna utakmica u borbi za naslov prvaka. Osijek bi s tri boda preuzeo vodstvo i "Modri" ne bi imali pravo na pogrešan korak u odgođenom susretu protiv Hajduka. Pobjeda je i Dinamu mnogo donosila, možda i naslov prvaka jer bi pobjegao na pet bodova prednosti uz utakmicu manje.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

I NENO STARI, ŠTO IMA KOD TEBE? Susret Bjelice i Krznara, a samo pogledajte jedan detalj s terena

Image

I NENO STARI, ŠTO IMA KOD TEBE? Susret Bjelice i Krznara, a samo pogledajte jedan detalj s terena

Neodlučenim ishodom Dinamo je ostao na dva boda "fore" uz utakmicu manje.

Hrvatski prvak je sjajno ušao u susret i "Modri" su poveli već u petoj minuti, a pogodak je postigao Lovro Majer. Ivanušec je ubacio s desne strane, Ademi spustio glavom na drugu vratnicu, a Majer ispred Škorića zabio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR poništio jedanaesterac za Dinamo u 14.

U devetoj minuti opasno je zaprijetio i Bruno Petković, no pucao je pored gola, a u 14. minuti sudac Zebec je dosudio kazneni udarac za goste nakon Škorićevog starta nad Majerom. Međutim, nakon VAR provjere Zebec je promijenio odluku.

Najbolju priliku u prvom dijelu Osijek je imao u 34. minuti. Kleinheisler je "ukrao" loptu Lauritsenu i krenuo prema Livakoviću i kada se očekivao udarac, mađarski veznjak je pokušao asistirati Mierezu. Blokirao ga je Theophile, no lopta se odbila do Bočkaja koji je također imao odličnu situaciju za udarac, ali je svojom ljevicom loše pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje drugog dijela krenulo je Ivanušecovom prilikom, no Ivušić je bio spreman. Osijek je uzvratio u 53. minuti velikom prilikom Miereza koji je pucao glavom, međutim, Livaković je uspio sačuvati mrežu.

Erceg zabio u 64. za 1:1

U 64. minuti niti Livaković nije mogao ništa. Kleinheisler je dugo vukao loptu i nadomak ulasku u šesnaesterac, odlično centrirao na glavu Ercega koji s desetak metara pogađa sam donji desni kut nemoćnog Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih 15 minuta Osijek je pritiskao, a Dinamo svoju priliku tražio iz kontri, no više nije bilo promjene rezultata.

U ranije odigranim susretima Rijeka je u Puli pobijedila Istru 1961 s 2:1, dok je u derbiju začelja Lokomotiva na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Varaždin sa 4-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam dana nakon što je Istra na Aldo Drosini senzacionalno pobijedila Rijeku sa 3-2 izborivši plasman u finale hrvatskog Kupa, isti su se klubovi sastali i u prvenstvu. Ovoga puta slavili su gosti, upisavši šestu uzastopnu pobjedu kojom su preskočili Goricu i sada su treća momčad Prve HNL.

Lokosi pobijedili Varaždin

Golove za Rijeku zabili su Robert Murić (20) i Sandro Kulenović (37), dok je pogodak za domaći sastav zabio Einar Galilea (44).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju začelja Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedila Varaždin s 4:0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Golove za prvu pobjedu Lokomotive nakon šest uzastopnih poraza zabili su Mate Maleš (3), Kyriakos Papadopuolos (32) i Roko Šimić (84-11m, 86), sin bivšeg "Vatrenog" Daria Šimića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je povela već u 3. minuti utakmice, a u petercu je zabio Mate Maleš nakon ubačaja iz kornera. Zanimljivo, bio je to prvi gol Lokosa nakon 515 minuta posta.

Posljednji pogodak Lokomotiva je zabila 10. ožujka u porazu 1-3 od Istre 1961 kada je u 28. minuti zabio je Ifran Hadžić, a potom pet utakmica (Istra, Osijek, Hajduk, Dinamo, Rijeka) nije pronašla put do mreže. Crnu seriju prekinuo je Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je ostala na začelju, no primakla se Istri 1961 na samo bod zaostatka.

Rijeka je sad treća

Na ljestvici vodi Dinamo sa 68 bodova, dva manje od Osijeka, dok je Rijeka sada treća sa 51 bodom, bodom više od Gorice. Hajduk na petom mjestu ima 44 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo je šesti sa 31 bodom, dok je Šibenik na sedmom mjestu sa 29 bodova.

Posljednje tri pozicije drže Varaždin (25), Istra 1961 (24) i Lokomotiva (23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI: Lokomotiva - Varaždin 4-0 (Maleš 3, Papadopuolos 32, Šimić 84-11m, 86) Istra 1961 - Rijeka 1-2 (Galilea 44 / Murić 20, Kulenović 37) Osijek - Dinamo 1-1 (Erceg 64 / Majer 5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak: Šibenik - Gorica 1-1 (Sahiti 40 / Delfi 88) Slaven Belupo - Hajduk 1-1 (Krstanović 66 / Dimitrov 9)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA.

94' - Lauritsen dobiva žuti.

93' - Uigrana akcija, Franjić preko gola iz blizine. No, bit će novi korner za Plave.

90' - "4 minute, a na Poljudu 6", kazao je Bjelica nakon što je pokazano koliko će se još igrati.

88' - Još dvije minute je do isteka 90.

84' - Osijek sad drži loptu i napada. Dinamov vezni red je zaustavljen.

75' - Uf, Jakić je sad ispred Miereza u posljednji trenutak uspio izbiti loptu. Korner je za Osijek.

70' - Kapetan Osijeka Škorić spašava sad svoju momčad. Jakić je bio na šutu, na povratnoj lopti na 16 metara, ali kapetan Osijeka to je odbio ispred Ivušića.

64' - GOOOL - Ante Erceg zabija za 1:1. To je njegov četvrti gol sezone. Kakva utakmica, ludnica u Osijeku.

62' - Zebec vadi novi žuti. Žuti je dao i Žaperu kojeg također neće biti protiv Rijeke te Dinamovoj klupi.

61' - Nema penala. I Zebec i VAR se nisu složili s klupom Dinama.

60' - Kleinheisler je srušio Majera u kaznenom prostoru. Bit će provjera VAR-om.

53' - Najveća prilika Osijeka na utakmici. Mierez je tukao glavom s nekih 6 metara, Livaković to skida. Korner je za Osijek.

48' - Uf kakva prilika, odličan pokušaj Ivanušeca na asistenciju s lijeve strane Ademija. Ivanušec je iz teške pozicije odlično pucao glavom iz blizine točno s ruba peterca ispred prve stative nakon ubačaja Ademija, Ivušić je to nekako uhvatio i napad je za Osijek.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Bjelica je odmah mijenjao na početku, Vukovića je ostavio u svlačionici, ušao je Erceg.

48' - Gotovo je prvo poluvrijeme.

46' - Silva gubi loptu od Oršića na lijevoj strani, odmah trči s njom po krilu naprijed ali stižu to Osječani.

44' - Osijek sad napada, dominira.

42' - Mierez je ostao ukopan, lopta je za Livakovića.

38' - Zapela je ta lopta u živom zidu, krenuo je Mierez brzo u kontru u sjajnoj šansi, podvalio za Bohara ali stigla se vratiti i očistiti to Dinamova obrana. Nakon svega, Kleinheisler puca pored gola. Još jedna šansa odlazi u zaborav za Osijek. Frcaju prilike na obje strane.

37' - Žuti karton za Igora Silvu, nakon prekršaja nad Jakićem. Slobodni udarac iz dobre pozicije za Oršića će to biti. Ništa od toga, lopta je završila u živom zidu.

35' - Kakva prilika za Osijek, nevjerojatno što su promašili! Velika greška Dinamove obrane, Kleinheisler istrčava pred Livakovića koji mu brani, a na odbijancu se Bočkaj poskliznuo taman u trenutku šuta i lopta je otišla pored gola.

33' - Evo i potvrde te promjene, Silva je na terenu umjesto Miloša kojem se pomoć već pruža u svlačionici.

30' - Igor Silva de Almeida ulazi u igru, skida se u dres. Podigao ga je Nenad Bjelica. Miloš odlazi prema svlačionici, ozlijeđen, Osijek trenutno s igračem manje.

24' - Ubačaj s nekih 16 metara s lijeve strane ali kupi to Livaković.

23' - Osijek u ovim trenucima blago dominira, iako 55% loptu u nogama ima Dinamo a 45% Osijek. No, u posljednjih pet minuta domaći igrači pletu mrežu. Evo sad akcije, došli su do kaznenog prostora, srušen je Kleinheisler od strane Ristovskog. Žuti karton za Ristovskog.

17' - Petar Bočkaj pucao s nekih 11 metara u gužvi, odlazi to pored gola.

16' - Osijek je ušao u utakmicu sa sedam igrača koji mogu propustiti sljedeću utakmicu. Ipak nema kaznenog udarca za Dinamo, VAR je presudio.

15' - Škorić je srušio Majera, je li penal? Uklizao mu je ali nije jasno da li je prvo dirao loptu ili igrača.

9' - Opasan dolazak Dinama pred gol Ivušića, kombiniraju Plavi i Petkooviććć... Uf, kako je to bilo blizu.

8' - Osijek uzvraća pokušajem, korner je bio, oštra lopta na Miereza na prvu stativu, odlazi u korner. Iz drugog kornera, lopta je opet išla na prvu stativu ali čisti to obrana Osijeka.

5' - GOOOL - Dinamo vodi 1:0. Drugi pokušaj gostiju i već prvi gol. Ubačaj na drugu stativu, Ademi je bio najviši u skoku, a Lovro Majer je ugurao loptu u mrežu pored Mile Škorića. Ivanušecov ubačaj spustio je Ademi, a Škorićevo ispucavanje predosjetio je Majer i zabio za 1:0.

4' - Mierez uzvraća na asistenciju Bočkaja, ali hvata to Livaković. Sad je 1-1 u udarcima u okvir.

2' - Maker je opalio s 20 metara ali Ivušić dobro pozicioniran hvata tu loptu bez problema.

1' - Spetljali su se gosti, Osijek ima napad. Evo šanse ali ništa. Nema tu ništa. Otišlo je to na desnoj strani iza gol linije.

1' - Počela je utakmica, posljednji dvoboj 30 kola. Posjed ima Dinamo.

19.45 - Objavljeni su sastavi. I Bjelica i Krznar s najjačim adutima kreću u utakmicu.

Prvak Hrvatske Dinamo i Osijek igraju međusobni dvoboj koji bi mogao odlučiti za naslov prvaka Hrvatske. Plavi su vodeća momčad HNL-a s 67 bodova i utakmicom više u odnosu na Osijek koji ima 65 bodova.

'Period u Dinamo bio je lijep, korektan. Rastanak nije bilo sjajan, neke izjave prema meni nisu bile korektne'

Osječani idu na Dinamo nakon pobjede protiv Hajduka na Poljudu u prošlom kolu...

“Ekipa je dobra u glavi, raspoloženje je dobro. Igramo protiv najbolje hrvatske momčadi, ekipe koja je ostvarila najbolji povijesni rezultat Dinama u zadnjih 50-ak minuta. Time je sve rečeno o toj momčadi. Mi smo u tri utakmice protiv Dinama ove sezone pokazali da se možemo ravnopravno nositi s njima, čak i kad ja nisam bio trener. Rezultat je bio različit, ali odlučivali su detalji. Vjerujem da ćemo biti na visini zadatka te doći do tri boda”, rekao je Bjelica koji se osvrnuo na svoj period u Dinamu.

“Period u Dinamo bio je lijep, korektan, s puno poštovanja, lijepe i uspješne dvije godine. Rastanak nije bilo sjajan i slavan, neke izjave prema meni nisu bile korektne, no ja sam uvijek motiviran svakoga pobijediti. U bodovnom smislu utakmica nije obična, ali emotivno mi nije važnija od primjerice utakmice s Hajdukom”, rekao je Bjelica na konferenciji za medije u utorak uoči utakmice.

‘Osijek nam stvara pritisak’

Uoči utakmice s Osijekom oglasio se i trener Dinama Damir Krznar.

“Veseli nas izuzetno dobar Osijek ove godine i što nam stvaraju pritisak iz utakmice u utakmicu jer to i nas tjera na nešto najbolje. Sigurno da će to biti sraz trenutno dva najbolja kluba u Hrvatskoj. Nadam se da će biti i lijepa utakmica bez obzira na važnost i, naravno, našoj pobjedi”, rekao je, između ostaloga, Krznar.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo