FENERBAHČE - DINAMO 0-0: / Prvak Hrvatske osvojio grupu; modri teško oštećeni na 'Şükrü Saracoğluu'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski prvak Dinamo u četvrtak navečer remizirao na stadionu 'Şükrü Saracoğlu' u Istanbulu

29.11.2018.
20:46
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

5. kolo skupine D EL, Stadion: 'Şükrü Saracoğlu', Istanbul

FENERBAHČE - DINAMO 0-0

Fenerbahče (4-5-1): Tekin; Isla, Neustadter, Škrtel, Kaldirim; Alici, Siqueira, Elmas, Benzia, Valbuena; Frey

Trener: Erwin Koeman

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo ( 4-2-3-1): Livaković; Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani; Gojak, Ademi; Hajrović, Olmo, Oršić, Gavranović

Trener: Nenad Bjelica

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu petog kola D skupine Europske lige nogometaši Dinama u Istanbulu su odigrali 0-0 protiv Fenerbahčea i osigurali prvo mjesto u skupini i prije zadnjeg kola. Robert Schörghofer, austrijski sudac, krivac je što Dinamo nije uzeo bodove na 'Şükrü Saracoğluu.' Grubo je oštetio hrvatskog prvaka, u 65. minuti susreta kad nije svirao očiti penal na Olmu.

Robert Schörghofer šokirao skandaloznim suđenjem

Prekršaj nad Španjolcem, napravljen i rukom i nogom, vidio se i iz aviona. Međutim, Austrijanac s par metara to nije vidio?! Ovako je to izgledalo! Mauricio Isla srušio je mladog Španjolca unutar šesnaest metara. Vukao ga je rukama i nogama, a austrijski sudac nije sudio očiti kazneni udarac i drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton za čileanskog igrača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, poništio je i gol Gojaku koji je zabio glavom nakon kornera kojeg su suci poništili zbog navodnog prekršaja u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U deset minuta uništio Dinamo odlukama

Schörghofer je u deset minuta, tako, uništio Dinamo odlukama. Bile su to dvije skandalozne odluke. Penal čist kao suza i gol čist kao suza, no Austrijanac je imao drugačije planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u prva četiri kola upisao četiri pobjede i prvi put nakon 1970. godine osigurao 'europsko proljeće', Dinamo je u Istanbulu tražio bod kojim bi osigurao i prvo mjesto u skupini. Premda je Fener dominirao već dio utakmice 'Modri' su uspjeli sačuvati svoju mrežu i ostvariti cilj.

Fener bolje otvorio susret

Turska momčad je bolje otvorila susret i dominirala veći dio prvog poluvremena. Hrvatski prvak je u prvih 45 minuta imao jednu priliku. U 10. minuti Stojanovič je opalio izvana, Švicarac Gavranović promijenio smjer lopte, a Harun Tekin uz puno muke zaustavio pokušaj napadača Dinama. Domaćin je najbliže golu bio u završnici prvog dijela kada je Valbuena ubacio iz kornera, Livaković izletio u prazno, a Škrtel promašio cijela vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo zaigrao bolje u nastavku

U drugom dijelu gosti su zaigrali daleko bolje. U 74. minuti opasno je zaprijetio Bruno Petković, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora je obranio Tekin. U 87. minuti sjajnu priliku imao je i Stojanovič no pogodio je okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ovom utakmicom produžio niz bez poraza u Europskoj ligi na deset utakmica ostvarivši pritom šest pobjeda i četiri neodlučena ishoda. Posljednji put 'modri' su u ovom natjecanju poraženi 27. studenog 2014. od Astre (0-1).

Nula i u Trnavi

U drugom susretu iz ove skupine Anderlecht i Spartak Trnava su također odigrali bez golova. Ivan Santini i Antonio Milić nisu nastupili za belgijski sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Dinamo sa 13 bodova, Fenerbahče ima osam bodova i osigurao je prolaz, Spartak ima četiri boda, dok je Anderlecht ostao na začelju s dva boda. U posljednjem kolu 13. prosinca Dinamo će ugostiti Anderlecht, dok se u drugom susretu sastaju Spartak i Fenerbahče.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA D:

Fenerbahče - DINAMO 0-0 Anderlecht - Spartak 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

90' - GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Ulazimo u posljednjih 5 minuta utakmice. Modrima odgovara ovaj rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Dinamo će imati što za prigovoriti austrijskom sucu nakon večerašnjeg dvoboja! Amer Gojak zabio je gol glavom nakon kornera kojeg su suci poništili zbog navodnog prekršaja u napadu. Eto posla za sudačke eksperte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Fenomenalna varka Brune Petkovića nakon koje je tukao s nekih 17 metara, ali bez supjeha.

73' - Yassine Benzia dugo je vukao loptu da bi je na kraju očekivano i pročitano podvalio suigraču, ali Dominik Livaković to čisti i uzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Nevjerojatno, pa kako ovo nije kazneni udarac?!! Mauricio Isla srušio je mladog Španjolca Danija Olma unutar šesnaest metara. Vukao ga je rukama i nogama, a austrijski sudac nije sudio očiti kazneni udarac i drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton za čileanskog igrača. Ovo će izazvati polemike!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Još jedan potez radi Nenad Bjelica. Iz igre izlazi Mislav Oršić, a ulazi vezni igrač Ivan Šunjić.

61' - Zamjena u momčadi Dinama. Iz igre izlazi Mario Gavranović. Ušao je Bruno Petković.

53' - Evo prilike za Fenerbahče. Francuz Valbuena je opet prošao po boku, ubacio je za Freya koji glavom puca pored gola Dominika Livakovića. Švicarac je bio u izglednoj poziciji.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Istanbulu.

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

43' - Dvije velike prilike Fenerbahčea u manje od minute na 'Şükrü Saracoğluu' ! Prvo je Theophile ispao, a Frey puca od bloka u korner, a onda Škrtel nakon kornera nadskače Livakovića koji je zaplivao prilikom intervencije.

40' - Kakva prilika za Fenerbahče! Martin Škrtel puca glavom preko gola nakon akcije koja je došla s desne strane.

36' - Arijan Ademi zaradio je žuti karton.

31' - Fenerbahče je pokušao po desnoj strani, centaršut je stigao do Freya koji neprecizno tuče glavom prema modrom golu.

28' - Dinamo je lijepo kombinirao po lijevoj strani, a lopta nakon nekoliko odgoda šuta stiže do kapetana momčadi Arijana Ademija koji lijevom nogom puca ravno u turskog golmana.

25' - Dinamo se povukao i prepustio loptu Fenerbahčeu, a svoje prilike vrebaju iz polukontri i kontri preko Mislava Oršića i Marija Gavranovića.

17' - Yassine Benzia prošao je po lijevoj strani terena, ali Dinamova obrana odbija loptu u aut. Modri su koncetrirani.

13' - Stojanović je probio po desnoj strani, lopta dolazi do Marija Gavranovića koji skače i pogađa stativu, ali pomoćni sudac diže zastavicu i označava zaleđe. Šteta...

10' - Prva prava prilika Dinama! Pucao je Petar Stojanović sa dvadesetak metara, a golman Fenera Tekin to brani krajnjim naporom.

8' - Fenomenalno je prošao Turčin Alici po desnoj strani, zabio se u Dinamov šesnaesterac, ali njegova lopta u pet metara nije pronašla nikoga, publika se digla na noge, Turci napadaju. Rrahmani je krajnjim naporom izbio loptu u aut. Modri odoljevaju napadima.

3' - Prvi je zaprijetio Fenerbahče, Turci su ozbiljni u namjeri da prvi zabiju. Mladi Makedonac Eljif Elmas probio je po desnoj strani, a ubačaj je Emir Dilaver izbio u korner za domaće.

1' - Počela je utakmica Fenerbahčea i Dinama u Istanbulu. Sudi austrijski dijelitelj pravde Schorgenhofer. Zagrepčanima i bod donosi prvo mjesto u skupini i nešto povoljniji ždrijeb u nokaut fazi Europske lige. Uh, koliko smo ovako nešto čekali!

18.42' - Malo nas još dijeli do početka utakmice.

Modri igraju kod Fenerbahčea u pretposljednjem kolu Europa lige. Hrvatski prvak u prošlom je kolu osigurao europsko proljeće nakon 49 godine čekanja, a ako ne izgubi u Istanbulu osigurat će i prvo mjesto u skupini D i time imati nešto lakšu zadaću na ždrijebu za nokaut fazu.

Momčad Nenada Bjelice ostvarila je sve četiri pobjede do sada i ima pet bodova više od Fenera, koji ima četiri boda više od Spartak Trnave i na korak je također od sljedeće faze natjecanja. Bjelica želi "6 od 6". Želi završiti grupu sa svih šest pobjeda! Impresivno bi to bilo i odjeknulo među konkurencijom, a vjerujemo kako bi to bio i dodatni mamac za navijače u Zagrebu, koji ponovno dišu Dinamo.

Veliki motiv na tom putu bit će im sigurno i milijun eura, koje je Uefa osigurala za pobjednike skupine, ali i uvjetno rečeno lakši ždrijeb. Jer, pogleda li se trenutno stanje na ljestvicama po skupinama Dinamu prijeti nekoliko europskih velikana. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo