HAJDUK - LOKOMOTIVA 2-1: / Bijeli nakon četiri mjeseca igrali pred navijačima na Poljudu; u drugom dijelu pala dva gola u 10 minuta

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk slavio u derbiju 20. kola HNL-a protiv Lokomotive s 2-1

10.2.2019.
19:23
PIXSELL
VOYO logo

20.KOLO HNL-A, STADION POLJUD: 17.308, SPLIT

HAJDUK - LOKOMOTIVA 2-1

HAJDUK: Posavec - Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić - Nejašmić, Palaversa - Caktaš, Kalik, Tahiraj - Jairo

LOKOMOTIVA: Grbić – Karačić, Kolinger, Majstorović, Lecjaks – Kastrati, Jakić, Datković, Knežević – Ivanušec – Uzuni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Ismajli (42.), 1-1 Uzuni (53.), 2-1 Caktaš 2-1 (63.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Druga utakmica Hajduka u nastavku sezone, druga pobjeda. I to je ono najbitnije iz ove utakmice za splitske bijele i sve navijače, kao i povratak nastupima na Poljudu pred svojom publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva utakmica Hajduka na Poljudu s navijačima nakon četiri mjeseca, odnosno 126 dana. Poljud je bio zatvoren zbog incidenata koji su se dogodili tijekom derbija s Dinamom igranim 29. rujna kada je ozlijeđen vatrogasac, a Adam Gyurcso je pogođen kamenom u glavu. Hajduk je nakon toga kažnjen s četiri utakmice bez gledatelja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA TORCIDE: /

Ovako se to radi istinskim veličinama i legendama

Image
SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA TORCIDE: /

Ovako se to radi istinskim veličinama i legendama

Utakmica je započela minutom šutnje za preminule trenere Hajduka Stanka Poklepovića i Ivana Vucova, a Torcida je preko čitavog sjevera razvila koreografiju s likom legendarnog Špace i njegovom izjavom: ''Hajduk je vječan i neuništiv''.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poveo u 42. minuti. Palaversa je ubacio iz kornera, a Ismajli je potpuno sam na tri metra glavom spustio loptu u mrežu. Izjednačio je Uzuni u 52. minuti nakon brze kontre, no samo 10 minuta kasnije domaćin je ponovo zatresao mrežu, a strijelac je bio Caktaš.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

GOTOVO JE: Hajduk je ostvario i drugu pobjedu u drugoj polusezoni HNL-a! U derbiju 20. kola slavio je protiv Lokomotive na Poljudu golovima Ismajlija i Caktaša dok je za goste iz Zagreba pogodio Uzuni.Bijeli u idućem kolu putuju Rijeci na Jadranski derbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80 - Tomić gura i posljednji adut, u igru je umjesto Kneževića poslao Lorena Maružina, vidjet ćemo kako će to ispasti.

78 - Kapetan Lokomotive Karačić zbog grubog starta na Bradariću zaradio je žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Dva puta je s crte nogama udarce igrača Lokomotive spašavao Posavec, Lokomotiva je opasna iz kontranapada.

72' - Oba trenera ubacuju svježe igrače kako bi podignuli tempo igre svojih momčadi, Oreščanin je umjesto Tahiraja uveo Delića, a Tomić Mlinara umjesto Datkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Bakljada na Poljudu, na sjeveru je zapaljeno oko 30-etak baklji.

63' - GOOOL, Mijo Caktaš zabija za 2-1, kakva ludnica na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Hajduk je objavio službeni podatak kako je na Poljudu večeras 17.308 gledatelja. Kao što smo već istaknuli, Splićani su se zaželjeli utakmica Hajduka.

61' - Mijenja i Oreščanin, umjesto Palaverse u igru je ušao Hamza Barry

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Goran Tomić prvi mijenja, povukao je iz igre Kastratija i uveo Radonjića.

53' - GOOOL: Lokosi su poravnali na 1-1. U jeku dominacije i napada Hajduka Lokomotiva je stigla do izjednačenja preko Uzunija, koga je usamljenoga u kaznenom prostoru pronašao Lecjaks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Jairo se sletio pored Kolingera i Majstorovića ali je siguran gol spasio najbolji u redovima Lokomotive večeras, golman Grbić.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Nema promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Poluvrijeme u Splitu. Sudac Damir Batinić označio je kraj prvog dijela.

42' - GOOOOL: Hajduk vodi 1-0: Ismajli je zabio za Hajduk glavom izbliza nakon kornera Palaverse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Krasan slobodan udarac mladog Bradarića, lopta je prohujala tik do lijeve vratnice Grbićevog gola

28' - Velika prilika za Bijele: Korner je izveo igrač Cityja na posudbi u Hajduku Palaversa, s pet metara pucao je glavom Borja Lopez, no golman Lokomotive Grbić izbio je loptu s gol linije. Publika je na istoku i zapadu skočila na noge.

18' - Prva opasnost pred golom Posavca u ovoj utakmici, nakon kornera Kneževića lopta se odbila do Karačića koji škaricama puca pored desne vratnice gola Splićana.

14' - Nakon izrađene akcije lijepo je ubacio Bradarić, ali je Tahiraj opalio volejem s desetak metara pored Grbićevog gola.

10' - Spetljali su se sad hajdukovci, lopta je došla do gostiju, ali ništa. U želji da otklone opasnost sudarili su se Tudor i Posavec, ali gosti nisu iskoristili priliku.

6' - Nova velika prilika Hajduka na početku susreta, na centaršut Caktaša pored stative je pucao Kalik. Primio se za glavu, i sam je svjestan što je promašio.

5' - Evo i prve šanse na utakmici. Tudor je ubacio s desne strane, a Caktaš je pucao glavom tik preko grede Grbićevog gola. Nošeni pjesmom sa sjevera hajdukovci dominantniji na terenu u ovih prvim minutama. Nametnuli su se Lokomotivi.

1' - Počela je utakmica. Na sjeveru koreografija Torcide. Preko tribine razvili su koreografiju s likom Stanka Poklepovića i njegovom legendarnom izjavom: ''Hajduk je vječan i neuništiv''.

0' - Uoči same utakmice održana je minuta šutnje za preminule trenere Hajduka Stanka Poklepovića i Ivana Vucova.

17.15 - Petnaestak minuta prije početka utakmice na tribinama je gotovo 15.000 gledatelja. Očekuje nas jedna prava navijačka atmosfera, publika u Splitu zaželjela se gledati Hajduk.

Osim susreta u kojem će sastav Siniše Oreščanina tražiti nove bodove nakon velikog trijumfa u Osijeku, s kojima bi se još više približili gornjem domu prvoligaške ljestvice, bit će to dvoboj u kojem će nakon punih 126 dana Hajduk odigrati utakmicu pred gledateljima na svom stadionu.

Bit će to ujedno i premijera trenera Oreščanina, koji će po prvi put voditi momčad u ”normalnom” okruženju ispunjenih tribina Poljuda. Kad se tome doda i rođendansko ozračje, jer Hajduk za nekoliko dana slavi 108. rođendan, za očekivati je ludu atmosferu na stadionu i, nadamo se, jednu dobru utakmicu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo