MAN CITY - LYON 1:3: / Senzacija u Lisabonu; Čudesni Lyon izbacio moćni City i izborio veliko polufinale protiv Bayerna

Image
Foto: Profimedia

Lyon je u polufinalu

15.8.2020.
22:53
Profimedia
VOYO logo

Final Eight Lige prvaka u Lisabonu

MAN CITY - LYON 1:3

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Garcia, Sterling - Jesus

LYON: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois, Caqueret, Guimares, Aouar, Cornet - Ekambi, Depay

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Maxwel Cornet (24), 1:1 Kevin de Bruyne 1:1 (69), 1:2 Dembele (80), 1:3 Dembele (86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u subotu u četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade svladali Manchester City s 3:1 pogocima Maxwela Corneta (24) i aduta s klupe Mousse Dembelea (79, 87), a strijelac za City bio je Kevin de Bruyne (69). OVDJE možete pogledati najzanimljivije trenutke utakmice.

Image
Image

Lyon's Ivorian forward Maxwel Cornet celebrates his goal with teammates during the UEFA Champions League quarter-final football match between Manchester City and Lyon at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 15, 2020.,Image: 552737264, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Lyon će u polufinalu 19. kolovoza igrati protiv Bayerna, koji je sa 8:2 deklasirao Barcelonu. U prvom polufinalu 18. kolovoza sastat će se PSG i Leipzig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još pet minuta.

87' - GOOOL: Dembele ponovno zabija, ovog puza ta 3:1 i čini se kako su Građani nokautirani. OVDJE pogledajte taj gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - AJOOOOJ: Sterling je promašio s pet metara, što je sad promašio Sterling, Jesus mu je dodao a ponajbolji igrač je kreirao nemoguć promašaj.

81 ' - Moussa Dembele je opasno centrirao iz kornera, ali nitko od njegovih suigrača nije uspio nadskočiti obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Evo što kaže VAR: Sudac Danny Makkelie pokazuje da nije bilo ofsajda i gol vrijedi! Igrači momčadi Lyon slave, Guardiola gleda i ne vjeruje.

80' - Pričekajte, je li to bilo zaleđe? Prema usporenoj snimci izgleda da nije. Sudac Danny Makkelie pokazuje da će provjeriti gol momčadi Lyon koristeći VAR tehnologiju. Vjerojatno želi provjeriti da li je golu prethodio ofsajd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - GOOOOL: Moussa Dembele je zabio s poludistance iz kontre, situacije jedan na jedan. Izborio se za prostor i pucao nisko. Iako je lopta išla po sredini gola, golman to nije uspio obraniti. OVDJE pogledajte tu akciju.

69' - GOOOL: Evo ga, City je izjednačio 1:1. Raheem Sterling je pametno poslao pas koji je u šesnaestercu primio najbolji igrač Građana Kevin De Bruyne i pucao u donji desni kut. Golman Lyona Lopez je bio nemoćan. OVDJE pogledajte njegov drugi gol ove sezone u LP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Što su sad Građani propustili. Kevin De Bruyne se izborio za prostor na rubu šesnaesterca i ispalio projektil prema golu. Golman bi imao velikih problema s ovim šutem da mu suigrač nije pomogao i ušao u blok.

60' - Napadaju Građani . Kevin De Bruyne je uputio obećavajući udarac iz slobodnjaka sa otprilike 28 m. Lopta je išla prema lijevoj strani gola, ali je golman Lopez je obranio njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Lyon's Ivorian forward Maxwel Cornet (L) vies with Manchester City's Brazilian midfielder Fernandinho during the UEFA Champions League quarter-final football match between Manchester City and Lyon at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 15, 2020.,Image: 552747824, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

56' - Riyad Mahrez ušao je, očekivano, u igru kako bi podignuo tempo Cityju. Pep Guardiola shvatio je da mora nešto mijienjati nakon 10 minuta drugoga dijela budući da mu udarna postava, baš kao i u prvome dijelu, nije bila učinkovita i igra ne daje rezultata. Izašao je iz igre Fernandinho.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme u Lisabonu.

43' - Lopez je obranio u zadnji čas. Koliko je koncentriran Lopez kada je uspio ispratiti ovaj slalom Sterlinga i onda biti dovoljno dobro postavljen da uhvati Rodrijevu loptu koja je išla suprotno od njega. Bravo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] GUARDIOLA NIJE MOGAO VJEROVATI ČEMU SVJEDOČI: /

Ovako je Lyon milijune navijača diljem svijeta bacio u očaj

41 ' - City ne pronalazi način kako probiti Lyon i vratiti rezultat u egal. De Bruyne je pokušao izravno iz kornera iznenaditi golmana Lyona Lopesa, a kasnije i s lijeve strane kaznenog prostora, iako su mu jaki udarci Lopez je bio uvijek na mjestu.

31' - Jesus je imao priliku poravnati rezultat, ali Lopes spašava Lyon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Lyon je u naletu. Memphis Depay je primio dugu loptu koju je poslao strijelac Maxence Caqueret. Mogao je ući u obećavajuću situaciju, ali je obrana bila spremna i otklonila opasnost.

27' - City ima 60% loptu u svojim nogama, Lyon 40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - GOOOL: Maxwel Cornet je uspio proturiti loptu u mrežu. Je li bilo zaleđe? VAR provjera. Je, gol je. Garcia je uklizao, ali lopta je opet došla u noge Corneta koji je loptu poslao u bliži kut i na polovici prvog poluvremena je šokirao Pepa Guardiolu koji je odmah sjeo na klupu zabrinuto, pa se ponovno digao kad je vidio da će doći do VAR provjere. Gledamo li novo Lyonovo iznenađenje? Može li do polufinala Lige prvaka preko najvećeg favorita za titulu? Kako bilo, ovaj tjedan je pun iznenađenja u LP. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Image
Image

Lyon's Ivorian forward Maxwel Cornet celebrates his goal with teammates during the UEFA Champions League quarter-final football match between Manchester City and Lyon at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 15, 2020.,Image: 552737264, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

12' - Žuti, prvi na utakmici, je dobio igrač Lyona Dubois. Možda malo i prestrogo. Vidjet ćemo kakav će kriterij imati nizozemski sudac Makkelie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10 - Lijevi bek Lyona Marcal odlično je tukao sa 17 metara, snažno po podu, ali brani to golman Građana Ederson.

7' - City dosta visoko u obrani, zadnja linija je na centru. Ako Lyon presječe, bit će to opasno. No, za sad se Građani dodaju. Evo dobre lopte na pet metara, ali čisti to obrana Lyona. Kontranapad je Francuza, ali ništa od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Fernandinho je poslao dugu loptu na drugu stranu, ali nitko nije pratio akciju.

5' - Kyle Walker je dao sve od sebe da stigne loptu koja mu je došla preko pola terena, ali je bila prejaka. Lopta je otišla u gol-aut i Lyon će to izvesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Evo vatre na terenu. Raheem Sterling je prošao skroz do šesnaesterca, ali mu je završni pas presjekla protivnička obrana. Spasili su se nogometaši Lyona.

Image
Image

Lyon's Brazilian midfielder Bruno Guimaraes (L) vies with Manchester City's English midfielder Raheem Sterling during the UEFA Champions League quarter-final football match between Manchester City and Lyon at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on August 15, 2020.,Image: 552734126, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

2' - Kevin De Bruyne je poslao dugu loptu, ali je Anthony Lopes mirno presjekao taj pokušaj.

1' - Počela je utakmica.


20.21 - Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1294697692686409729

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1294699009005752321

Može li Lyon iznenaditi i Man City? Prema viđenom do sad, naravno da može! Tim više, jer će Pepu Guardioli nedostajati najbolji strijelac kluba u povijesti Sergio Aguero , koji se nije uspio potpuno oporaviti od operacije koljena, izjavio je u petak menadžer Građana. Aguero je još uvijek u Barceloni, gdje se oporavlja od operacije koja je napravljena u lipnju, a iako je imenovan u sastavu za turnir, još nije spreman ni zauzeti mjesto na klupi.

Nema Aguera

"Još je u Barceloni. Mislim da bi trebao (morao) doći ovamo i napraviti test. Još je u Barceloni i oporavlja se", rekao je Pep Guardiola, prenosi njegove riječi ugledni američki ESPN.

Ako City pobijedi u subotu protiv Lyona, u srijedu će se suočiti s Bayernom ili Barcelonom u polufinalu, ostavljajući ograničeno vrijeme Agueru da uđe u utakmicu.

U nedostatku Argentinca, vjerojatno će momčad u napadu voditi brazilski napadač Gabriel Jesus. Guardiola se također našao u neobičnoj situaciji jer je David Silva rekao kako mu je ovo posljednja igračka sezona.

Silva je na početku ove najavio da će ovo biti njegova posljednja utrka sa Cityjem, a 34-godišnjak je još izjavio da želi završiti karijeru jednom posljednjom avanturom.

Posljednjih dana neminovno se špekulira oko odredišta Silve, ali Guardiola kaže kako nema sumnje da je Španjolac fokusiran samo na dres Cityja i ono što ga čeka u Ligi prvaka večeras...

'David Silva je spreman'

"Apsolutno je spreman. Način na koji trenira, njegova osobnost, kretanja, pokreti i govor tijela ... Šteta što je njegova posljednja Etihadova utakmica bila bez ljudi, pred praznim tribinama, ali on će se vratiti (na oproštaj) kad ljudi budu tamo, dobit će ono što zaslužuje", ističe Guardiola.

Bivši trener Barcelone priznao je da su velika očekivanja za njegovu momčad, koju neke kladionice ocjenjuju kao favorite za titulu.

"Pritisak je uvijek prisutan. Trudimo se dati sve od sebe kao i ostale momčadi. Vidjeli smo koliko je bilo napeto u prva dva četvrtfinala, sutra (u subotu) neće biti izuzetak", rekao je i dodao:

'Lyon je nevjerojatno organiziran'

"Vidjeli smo posljednje utakmice Lyona protiv PSG-a i Juventusa. Prilično ih dobro poznajemo. Nevjerojatno su organizirani i jako agresivni. Tako brzo napreduju, s kvalitetom koju imaju. Oni su vrhunska momčad. U pitanju je četvrtfinale - ne možemo očekivati ​​ništa drugo od teške utakmice", zaključio je Guardiola.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo