DINAMO DIJELI VRH LJESTVICE S OSIJEKOM: / Novi Mamićev jocker, koji je trebao napustiti klub, donio Plavima važne bodove

Image

Dinamo je do vodećeg gola stigao iz najjednostavnije moguće akcije

7.2.2021.
18:51
VOYO logo

Minimalnom 1:0 (1:0) pobjedom na gostovanju protiv Istre 1961 u Puli u današnjem dvoboju 21. kola nogometaši Dinama vratili su se na vrh ljestvice Prve HNL. Jedini pogodak na utakmici bio je Atiemwen u 36. minuti. Tri gola zaredom u tri odigrana susreta postigao je Atiemwen, a na pulskoj Drosini bio je apsolutni junak. Inače, Atiemwen je bio na izlaznim vratima klub, a sad se prometnuo u Mamićevog jockera.

Image

07.02.2021., stadion Aldo Drosina, Pula - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Istra 1961 - GNK Dinamo. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Dinamo je do vodećeg gola stigao iz najjednostavnije moguće akcije, Gavranović je iskoristio loše postavljanje domaće obrane te u suparničkom kaznenom prostoru prihvatio dugo ispucavanje. Uslijedilo je lijepo proigravanje za Atiemwena koji je sa 10-ak metara pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo i Osijek izjednačeni

Upravo je strijelac Atiemwen imao i najbolju priliku za povećanje prednosti, on je u 73. minuti uspio zaobići i domaćeg vratara Lučića samo da bi potom s pet metara umjesto nebranjenog gola pogodio vratnicu.

Taj promašaj ipak se nije osvetio Dinamu koji je ovom pobjedom stigao do učinka od 45 bodova, koliko ima i drugi Osijek koji je u subotu svladao Hajduk sa 2-0, no zagrebački je sastav na vrhu zbog bolje razlike pogodaka. Upravo će Dinamo i Osijek igrati međusobno za šest dana u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 je ostala posljednja sa 13 bodova, dva manje uz utakmicu manje od pretposljednje Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

Prva hrvatska nogometna liga - 20. kolo; Aldo Drosina; Pula

ISTRA 1961 - DINAMO 0:1

ISTRA 1961: Lučić - Hujber, Šutalo, Tomašević, Sergi - Perera - Gržan, Blagojević, Lončar, Vuk - Guzina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lauritsen, Perić, Gvardiol - Mišić, Jakić - Ivanušec, Majer, Atiemwen - Gavranović


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90'+4' Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Promjena u redovima Istre. Izlazi Hujber, a ulazi Lisica.

84' Petković ponovno izvodi slobodnjaka, ali gađa pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Petkovićev udarac iz slobodnjaka odlazi dva metra iznad gola.

73' - Vratnica za Dinamo, Atiemwen je mogao ponovno zabiti. Tri gola zaredom postigao je Atiemwen, a na pulskoj Drosini ponovno je mogao biti strijelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Evo nam uzbuđenja. Hujber je sada "probio" Stojanovića i zaprijetio modrima po boku, no njegova niska lopta u sredini nije prouzročila probleme za gostujuću obranu koja ima novi napad.

62' - Dinamo igra konkretnije, Majer, Ivanušec, Atiemwen i Gavranović napadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Kakav prekršaj Perere na Majeru, au ovo je bilo jako, žestoko... Žuti karton, ali mogao je to biti i crveni... Tražio je to Dinamo, zbog žestine i nemostrenosti... Nije Perera bio zadnji u obrani, ali bit će sada slobodni udarac i to baš za Majera.

52' - Dvoboj najboljeg napada i najlošije obrane prvenstva iznjedrio je dakle, barem trenutno, samo jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Još jednom Atiemwen, taj novi Mamićev jocker! Opasno blizu završio je njegov udarac glavom nakon ubačaja Mišića koji je imao neobjašnjivo puno prostora na rubu šesnaesterca, ubacio loptu, ali nije i po drugi put zabio.

47' - Uh, težak prekršaj Tomaševića na Jakiću koji se samo srušio na travnjak. Žestoka reakcija dinamovaca i plave klupe, okupili su se Dinamovi igrači oko unesrećenog veznjaka Modrih. Baš je zaurlikao, ali bit će spreman za nastavak. Inače, Tomašević je požutio pa neće moći igrati u sljedećoj utakmici protiv Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45'+1 - Gotovo je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - GOOOL, Dinamo vodi 1:0 - Atiemwen zabija svoj 3 gol u sezoni za Dinamo za 1:0 Plavih protiv Istre. Igrač koji je bio na izlaznim vratima iz kluba postao je Mamićev jocker. Asistirao je Gavranović.

27' - Dinamo se obranio, kreće u svoj napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - Izlazi Joško Gvardiol zbog ozljede, a svoj debitantski nastup upisuje Marijan Čabraja, inače dečko rođen baš u Puli.

20' - Najveći modri draguljJoško Gvardiol će morati van zbog ozljede, Zoran Mamić se hvata za glavu... Neće moći nastaviti, očito zbog bolova u mišiću. NIje bilo kontakta pa se nije ni mogao ozljediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Blagojević sad stoji dosta visoko kod centra, daje loptu najbližem do sebe. Kiša je opet počela jače padati, pada čitav dan, pulska Aldo Drosina trebala bi izdržati kišu.

4' - Napadaju dinamovci, evo šanse... Kakav slalom Marija Gavranovića sad. Okrenuo je kompletnu obranu Istre, izravno izbacio dva igrača, a onda je Tomašević to ipak blokirao i odbio loptu u korner.

3' - Evo zanimljive situacije sad, Gržan je ubacio s desne strane, izašli su Puljani odmah konkretno, no zgusnuto postavljena obrana Modrih nije dopustila početni šok. Guzina se nije snašao...

2' - Istra se postavila u 4-1-4-1 formaciju, samo s Pererom kao korektorom u obrani, dok je Blagojević, barem s Istrinim posjedom, nešto bliži Dinamovim vratima i on će tražiti priliku između linija.

1' - Počela je utakmica


Nogometaši Istre igraju jako dobro u zadnje vrijeme. Odlična predstava u Gradskom vrtu, gdje je Istra mogla ugrabiti poneki bod, solidna partija i na Poljudu govore da Puljani igraju bolje nego što kažu rezultati i da Plavima neće biti danas lako u Puli. Tim više, jer su pod svojevrsnim pritiskom, koliko god to oni možda i negirali.

Jer, iako imaju Dinamo ima utakmicu manje, Osijek je jučerašnjom pobjedom u derbiju 20. kola HNL-a protiv Hajduka 2:0 skočio na prvo mjesto. E sad Zagrepčani Osječanima gledaju u leđa.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo