KVALIFIKACIJE ZA EURO: / Hrvatska U21 reprezentacija je bila na milimetar do pobjede protiv europskih prvaka

Image

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija u kvalifikacijskom je susretu za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj u Koprivnici protiv Švedske odigrala 1-1 (0-0).

1.9.2016.
19:55
VOYO logo

Nakon boljeg ulaska Hrvatske u utakmicu, Švedska je bila ta koja je prva stigla do pogotka. U 57. minuti golom Pawela Cibickog poveli su gosti, a na konačnih 1-1 poravnao je Stipe Perica u 78. minuti nakon što je odličnim prodorom i sjajnom okomitom loptom velik posao odradio Marko Rog. Treba spomenuti i dvojbenu situaciju iz samog kraja utakmice, odnosno igranje rukom švedskog nogometaša u svom šesnaestercu. Ništa tom prilikom nije svirano.

Hrvatska je zadržala prvo mjesto na ljestvici sa 19 bodova, odnosno ima dva više uz utakmicu više od drugoplasirane Švedske, te tri više uz također utakmicu više od treće Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja kvalifikacija igrači Nenada Gračana će odigrati još dvije utakmice, prvu već u ponedjeljak na gostovanju kod Gruzije, a posljednju, moguće i ključnu za plasman na EP 10. listopada u Trelleborgu protiv Švedske.

Plasman na EP izborit će svih devet pobjednika skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane u dodatne kvalifikacije za preostala dva mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - ŠVEDSKA 1-1

HRVATSKA: Livaković - Bartolec, Benković, Ćaleta-Car, Milić- Rog, Pavičić, Ćorić - Krovinović, Vlašić - Marić

ŠVEDSKA: Erlandsson - Wahlqvist, Larsson, Dagerstal, Konate - Moberg-Karlsson, Hallberg, Olsson, Tanković - Cibicki, Strandberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4. minuta: KRAJ UTAKMICE: Zavšilo je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4. minuta: Netko od švedskih igrača igrao je rukom u kaznenom prostoru. Jedanaesterc nije sviran.

90. minuta: Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88. minuta: Zagužvalo se sad u švedskom šesnaestercu, pokušali su Perica, potom i Rog. Ništa od svega.

78. minuta: GOOOOOOL! Hrvatska je izjednačila, rezultat je 1-1. Nakon nekoliko minuta presinga hrvatske reprezentacije, iz koje je proizašla i prečka nakon udarca Roga, ponovno je u kaciji novi Napolijev nogometaš, ali ovaj put u ulozi asistenta. Sjajno je okomitom loptom uposlio Pericu koji je prije 15-ak minuta zamijenio Marića, a ovaj bez problema koristi ponuđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta: Centimetri su sada dijelili igrače Nenada Gračana od izjednačenja, ali nakon udarca Marka Roga glavom iz blizine lopta je odsjela na prečki.

69. minuta: Čudesni Livaković ponovno spašava Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59. minuta: Strahovit udarac Tankovića odsjeo je na prečki.

57. minuta: GOOOOOL! Pogotkom Cibickog Švedska vodi 1-0. Golu je prethodila kontra gostujuće reprezentacije i odlična Livakovićeva intervencija. Kod udarca usamljenog strijelca danas sjajni Livaković nije uistinu ništa mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

45. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Uvodnih 45 minuta završilo je bez pogodaka uz dominantnu Hrvatsku u prvih 30 i nešto opasniju Švedsku u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42. minuta: Rezultat je i dalje početnih 0-0, ali Švedska u ovim trenucima izgleda bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32. minuta: Posljednje minute prolaze u angažiranijoj igri švedskih nogometaša. Pokušao je Larsson, potom i Olsson još jednom, a u matnoj situaciji našao se Cibicki. Livaković ga je 'pročitao' i dobro zatvorio kut te tako spasio gol.

28. minuta: Sudar Roga i golmana švedske reprezentacije u šesnaestercu gostiju. Novi je igrač Napolija nezgodno pao, no bit će sve u redu. Igra se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27. minuta: Ne odveć opasan pokušaj Olssona s nekih 25 metara završava u rukama Livakovića.

23. minuta: Milić je ubacio s lijeve strane, Marić prebacio glavom na suprotnu vratnicu do Ćorića koji puca glavom. Ipak, i dalje je 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18. minuta: Odlična prilika Hrvatske minutu-dvije nakon dva vezana ubačaja iz kuta. Vlašić i Krovinović su kombinirali, potonji i pucao s desne strane, no tik uz samu desnu vratnicu Erlandssonova gola.

10. minuta: U uvodnom ispitivanju snaga Hrvatska je pokazala više od suparnika, ali bez promjene rezultata za sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. minuta: Sjajan pokušaj glavom Milića, Erlandsson siguran.

1. minuta: Utakmica je započela! U Koprivnici se na stadionu sakupilo oko 4,500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo