HAJDUK SLAVIO U ‘LUDOM’ JADRANSKOM DERBIJU: /

Bijeli u 'ljepotici' na Poljudu svladali Rijeku i zadržali nadu u borbi za Europu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice između Hajduka i Rijeke u 32. kolu Prve hrvatske nogometne lige mogli ste pratiti na portalu Net.hr

1.5.2021.
21:50
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 32. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu svladao Rijeku sa 3-2 (2-1).

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO JE TRENER HAJDUKA NAPRAVIO? /

Upozorili su ga da to ne radi, možda ga čeka kazna

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO JE TRENER HAJDUKA NAPRAVIO? /

Upozorili su ga da to ne radi, možda ga čeka kazna

Strijelci za domaće bili su Biuk (14), Štefulj (45-ag) i Kačaniklić (47), dok su pogotke za goste postigli Drmić (31) i Andrijašević (65).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ovosezonski Jadranski derbi ponudio je odličnu igru, jak tempo gotovo čitavim tijekom dvoboja, pet pogodaka i mnoštvo lijepih poteza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni početak

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i za to bio nagrađen vodećim pogotkom u 14. minuti. Kačaniklić je lijepo vidio utrčavanje Livaje na lijevoj strani, uslijedilo je prizemno ubacivanje na udarac Biuku sa 16 metara, a mladi talentirani Hajdukov junior pogodio je sam donji lijrvi kut nemoćnog Nevistića za svoj prvi pogodak u seniorskoj konkurenciji.

Primljeni pogodak bio je znak i za momčad Rijeke da se trgne te se nije dugo čekalo na poravnanje. Murić je prihvatio loptu na desnom krilu, prevario svog čuvara i idealno poslužio Drmića koji je sa 10-ak metara pogodio domaću mrežu.

Ipak, na odmor je Hajduk ipak otišao s prednosti. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Kačaniklić je izveo udarac iz kuta, u buketu igrača lopta je pogodila braniča Rijeke Štefulja u rame i odsjela uz samu vratnicu.

Gosti tražili penal

Na samom početku drugog dijela viđen je najljepši potez utakmice, Ljubičić je fenomenalno petom proigrao Kačaniklića koji je u punom trku ušao u gostujući kazneni prostor i potom rutinski poentirao. Bio je to prvi pogodak bivšeg švedskog reprezentativca za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeku je u utakmicu vratio bivši igrač Hajduka Andrijašević koji je u 65. minuti preciznim udarcem sa 20 metara nakon što mu je Kulenović ostavio loptu pogodio donji lijevi kut Kalinićeva gola. U samoj završnici Riječani su tražili kazneni udarac u svoju korist nakon što je Vukčević pogodio Teklića u ruku u domaćem kaznenom prostoru, ali niti glavni sudac Matoc, kao niti VAR se nisu oglasili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Hajduk je ostao u igri za pozicije koje vode u eurokupove sljedeće sezone, sada je peti sa 47 bodova, pet manje uz utakmicu manje od četvrte Rijeke, a šest manje od treće Gorice. Vodeći Dinamo ima 74 boda iz 31 susreta, drugi je Osijek sa 67 bodova iz također 31 susreta.

Prva hrvatska noometna liga, 32. kolo Split, stadion Poljud, 20.00 sati

Hajduk - Rijeka 3:2 (Biuk 14', Štefulj 45' (ag), Kačaniklić 47'; Drmić 31', Andrijašević 65')

Hajduk: Kalinić, Todorović, Simić, Vušković, Čolina, Jurić, Fossati, Kačaniklić, Livaja, Biuk, LjubičićRijeka: Nevistić, Tomečak, Galović, Escoval, Štefulj, Gnezda Čerin, Lončar, Andrijašević, Menalo, Murić, Drmić


90' + 3' Gotova je utakmica, Hajduk je pobijedio Rijeku s 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Mogli su domaćini sada riješiti utakmicu. Biuk je proigrao Teklića koji puca malo pored vratnice.

86' Promjena kod Rijeke, Sterling je ušao umjesto Lončara.

80' Hajduk se sada povukao i već neko vrijeme ne pokušava ugroziti gol Riječana. Čini se da će Bijeli do kraja pokušati sačuvati ovaj rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Moglo je sada ovo biti opasno za Hajduk. Drmić je ostao sam na lijevoj strani i puca iz dobre pozicije, ali loše je reagirao i ne pogađa okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Pokušao je sada Livaja odmah vratiti dva gola prednosti Hajduku. Pucao je s dvadesetak metara, ali to nije bilo opasno po Nevistića.

65' GOOOL Rijeka je smanjila na 3:2. Zabio je Andrijašević odličnim udarcem s ruba šesnaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Sjajna prilika za Rijeku. Lončar je odigrao dupli pas s Andrijaševićem i izašao sam pred gol Hajduka, ali promašuje cijeli gol.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk - Rijeka

55' Pokušaj Hajduka iz slobodnog udarca s preko 20 metara. Snažno je pucao Livaja, ali pogađa živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' Pokušala je Rijeka brzo uzvratiti. Pucao je Menalo iz izgledne pozicije, ali pogađa Todorovića.

47' GOOOL Hajduk vodi 3:1. Mladi Ljubičić je prekrasnim potezom, dodavanjem petom, izbacio cijelo obranu Rijeke i asistirao Kačanikliću koji izlazi pred Nevistića i rutinski zabija.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 1' Gotovo je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' GOOOL Hajduk ponovno vodi. Nakon kornera Štefulj je nespretnom reakcijom poslao loptu u vlasitu mrežu.

43' Pokušaj Hajduka. Domaćini su izigrali obranu Riječana i lopta stiže do biuka koji puca, ali Nevistić to zaustavlja i skreće u korner.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk - Rijeka

38' Dobra šansa za Rijeku. Menalo je pucao nakon još jedne pogreške Hajdukovih braniča, ali Kalinić je spreman.

33' Hajduk se mogao ekspresno vratiti u vodstvo. Biuk je ubacio iz slobodnog udarca, nakon čega je lopta stigla do Vučkovića koji je bio sam, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' GOOOL Rijeka je izjednačila. Murić je ubacio s desne strane, obrana Hajduka slabo reagirala i lopta stiže do Drmića kojeg nitko nije čuvao i napadač Rijeke rutinski zabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Livaja opasno puca, ali to ide pored vratiju. Puno je bolji Hajduk u dosadašnjem tijeku utakmice.

23' Mogli su sada Splićani udvostručiti svoje vodstvo. Vušković je odlično ubacio, ali Ljubićić je ostao kratak i nije uspio dodirnuti loptu.

14' GOOOL Hajduk vodi 1:0. Strijelac je Biuk koji je odigrao dupli pas s Livajom pa pogodio odličnim udarcem s 12 metara. Nevistić tu nije mogao ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' Riječani uzvraćaju. Andrijašević je odlično proigrao Čerina koji puca s 12 metara, ali Kalinić sjajno brani.

4′ Prvi pokušaj na utakmici. Kačaniklić je pucao, a vratar gostiju Nevistić obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica.


Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zagrijavanje igrača Hajduka prije početka utakmice s Rijekom


Hajduk i Rijeka sastat će se u subnotu u Jadranskom derbiju u 32. kolu Prve hrvatske nogometne lige.

Bijeli u taj susret ulaze kao petoplasirana momčad u na tablici HNL-a, a Rijeka je četvrta s osam bodova više i utakmicom manje.

Veliki ulog

Ovaj derbi će biti i direktna borba za četvrtu poziciju koja će najvjerojatnije voditi u Europu sljedeće sezone. Ovo je susret u kojemu Splićani nemaju prostora za pogrešku i moraju pobijediti ako žele zadržati nadu za plasman u Europu, a Riječani nisu pod takvim pritiskom jer bi im odgovarao i neriješen rezultat.

Riječani su u puno boljoj formi od Bijelih i u posljednjih pet utakmica upisali su četiri pobjeda i remi, a Hajduk je u istom razdoblju samo jednom pobijedio i po dva puta izgubio te odigrao neodlučeno.

Image

Paolo Tramezzani

"Očekivanja su velika, normalno da je tako jer je ostao mali broj utakmica do kraja sezone. Bit će to jedna teška utakmica, bez obzira na činjenicu da smo bili bolji u dva posljednja ogleda s Rijekom. Svaka utakmica je posebna i svaka do kraja sezone nam je jako važna. Obje utakmice s Rijekom u kojima smo pobijedili bile su vrlo izjednačene, s dosta taktike, zatvorene i nije bilo velikih prilika. Poznajemo svog protivnika, vrlo su jaki na individualnom planu, a kao momčad dobro djeluju u svim segmentima ", rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, a strateg Rijeke Goran Tomić je istaknuo:

"To je još jedna velika utakmica za nas. Očekujemo jednu pravu, mušku utakmicu i spremni smo za taj izazov."

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo