BIJELI UPISALI POBJEDU / Turbulentna utakmica na Poljudu. Hajdukova nova zvijezda zabila prekrasan gol, pa skrivila penal. Torcida opet priredila kaos

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hajduk je uspio sačuvati minimalnu prednost koja ga je dovela do treće pobjede i trećeg mjesta na ljestvici sa devet bodova

21.8.2022.
20:18
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

U zadnjoj utakmici 6. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu sa 2-1 svladao zagrebačku Lokomotivu i došao do treće pobjede u četiri nastupa u novoj sezoni hrvatskog nogometnog prvenstva.

Hajduk je pitanje pobjednika razriješio u šest minuta prvog poluvremena. U 33. minuti svoj prvi pogodak za Hajduk postigao je nigerijski stoper Chidozie Awaziem koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru, oslobodio se između trojice gostujućih obrambenih igrača i poslao loptu u mrežu. U 39. minuti je nakon udarca iz kuta Lukas Grgić spretno ugurao loptu u gol, a nakon višeminutne provjere zbog mogućeg igranja rukom i zaleđa, taj je pogodak priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti Lokomotiva je smanjila iz kaznenog udarca. Izborio ga je Goričan, a realizirao Sandro Kulenović.

Image
KAKVE SLIKE /

Torcida napravila pravi šou na tribinama: Zbog njihove bakljade se morala prekinuti utakmica Hajduka i Lokomotive

Image
KAKVE SLIKE /

Torcida napravila pravi šou na tribinama: Zbog njihove bakljade se morala prekinuti utakmica Hajduka i Lokomotive

Krasan pogodak novog pojačanja Hajduka

Hajduku je nakon uvjerljivog poraza od Dinama u derbiju, nasušno trebala pobjeda kako Splićani ne bi izgubili korak u borbi za naslov te da se još malo napune samopouzdanjem uoči gostovanja Villarreala na Poljudu, kad će u uzvrati doigravanja za Konferencijsku ligu Dambauskasovi izabranici hvatati dva gola zaostatka. Litavski stručnjak zato nije radio velike promjene u svom početnom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je došla u Split nadigravati se i to je pokazala već u prvom poluvremenu u kojem su imali više udaraca prema golu od Hajduka (6-5), ali samo je jedan natjerao Lovru Kalinića na intervenciju. Gostima je nedostajalo konkretnosti u završnici, a i obrana Hajduka je dobro zatvarala i blokirala pokušaje Lokomotivinih igrača.

S druge strane Hajduk je znao iskoristiti prilike koje je stvorio u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvi pogodak najveće zasluge idu strijelcu, nigerijskom stoperu Chidozieu Awaziemu koji je pokazao okretnost, umijeće i hladnokrvnost napadača, nakon što mu je Elez uputio jednu visoku loptu u kazneni prostor. Nigerijac se atraktivno okrenuo i oslobodio pažnje Mersinaja i Solde te poslao loptu pokraj gostujućeg vratara Čavline za 1-0 u 33. minuti.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Grgić zabio sporan gol?

Marko Livaja je prije utakmice primio trofej za najboljeg strijelca HNL-a u prošloj sezoni, a u 38. minuti ga je u postizanju pogotka, glavom s pet metara, spriječila odlična reakcija Čavline koji je obranio i izbacio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iz tog je ubačaja Hajduk udvostručio prednost. Ubacio je Filip Krovinović, na prvoj vratnici loptu je glavom prenio Dario Melnjak. Pred gol-crtom se odlično snašao Lukas Grgić te koljenom i prsima uspio ugurati loptu u mrežu. Lokomotivini igrači su tražili igranje rukom i poništavanje pogotka. U VAR sobi su pet minuta provjeravali je li Grgić bio u zaleđu, a igranje rukom je odmah odbačeno. Na kraju je presuda išla u korist domaće momčadi i od 39. minute Hajduk je vodio 2-0.

Taj je rezultat stajao do 74. minute. Tad je Lokomotiva došla do kaznenog udarca, Goričan je dobio odličnu loptu u prostor od Tucija, ušao je između Awaziema i Melnjaka, a Nigerijac ga je srušio, što je Pejin odmah presudio kao prekršaj za kazneni udarac. Kulenović je bio precizan izvođač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulenović se umalo prometnuo u junaka, kad je došao do lopte dok se Elez i Kalinić nisu mogli dogovoriti koji će je pokupiti, ali je kapetan Hajduka ipak uspio zaustaviti udarac napadača Lokomotive.

Do kraja utakmice Hajduk je uspio sačuvati minimalnu prednost koja ga je dovela do treće pobjede i trećeg mjesta na ljestvici sa devet bodova i dvije utakmice manje od momčadi koje su ispred, a to su Dinamo koji ima 16 bodova i Slaven Belupo sa 11. Lokomotiva je upisala četvrti poraz i sa šest bodova je na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Hajduk - Lokomotiva 2:1

Sastavi:

Hajduk: Kalinić - Lovrencsics, Awaziem, Elez, Melnjak - Grgić, Fossati - Mlakar, Krovinović, Biuk - Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva: Čavlina - Cipetić, Mersinaj, Soldo, Miličević - Smakaj, Marić, Čokaj - Vasilj, Goričan - Kulenović

------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO TIJEK UTAKMICE

KRAJ UTAKMICE.

90' - Igra se još četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Bližimo se kraju, Hajduk sada više ne srlja i vjerojatno će čuvati rezultat do kraja.

80' - Hajduk si je zamalo skuhao gol. Elez je loše iskomunicirao situaciju s Kalinićem koji je oklijevao s izlaskom na loptu i na kraju im se u putanju ubacio Kulenović i zamalo je zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - GOL! Kulenović je zabio bez problema s bijele točke.

73' - Penal za Lokomotivu! Goričan je utrčao u prazan prostor i srušio ga je rukama Awaziem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Hajduk je bolji, traži novi gol i kontrolira utakmicu.

68' - Opasno je sada bilo pred golom Lokomotive, Čavlina je izašao i zaplivao, ali nisu uspjeli igrači Hajduka riješiti situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Fossati ide van ulazi Jani Atanasov. Makedoncu je to možda posljednja utakmica za Hajduk jer govori se da će preći u Celtic.

63' - Krenula je utakmica, sreća je pa puše jak vjetar i dim je brzo nestao. Ali na trenutke je bilo kaotično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Eto piromanski šou Torcide, oblak dima se širi terenom i igra je prekinuta.

59' - Elez dobiva karton. Lokomotiv igra agresivno i trudi se smanjiti, ali ne ide im.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Pucao je Mersinaj, ali pogodio je suigrača Goričana i upropastio si šansu.

50' - Čokaj je dobio žutio karton zbog zaista grubog klizećeg starta. Dobro je i prošao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Lokomotiva je obavila dvije izmjene. Ušli su Tuci i Stojković, a izašli Smakaj i Vasilj.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 3' - Igra se pet minuta nadoknade.

45' - Konačno je gotova provjera, sudac kaže da je to ipak bio gol nakon što je VAR nacrtao sve linije i provjerio je li bila ruka.

44' - Još se provjerava, ova je valjda rekordna provjera.

42' - Dugo traje provjera, predugo ako nas pitate. Livaja stoji na metar od suca, spreman je vjerojatno unijeti mu se u lice ako ne bude gol.

40' - GOL! Grgić je zabio gol nakon kornera, ali prvo je, čini se ovako na prvu, koljenom pogodio ruku pa je lopta onda ušla u gol. VAR dugo provjerava situaciju jer navodno je bilo i zaleđe.

39' - Što je sada iščupao Čavlina. Ubacio je Lovrencsics oštro na drugu vratnicu gdje je bio Livaja i ovaj je tukao glavom prema golu, a vratar je sjajno obranio.

33' - GOOOOOOOOOOL! AWAZIEM! Kakav pogodak novog pojačanja Hajduka. Primio je loptu prsima leđima okrenut golu i prebacio je preko sebe, izbacio obranu i odmah šutirao te pogodio. Vrhunski potez, vrhunski gol.

32' - Čokaj je čekirao Fossatija i dobio je zadnju opomenu prije kartona.

29' - Nema ništa od toga igra se dalje. Žuti karton je dobio Smakaj.

28' - VAR provjerava akciju nakon kornera, je li bilo igre rukom i je li penal za Hajduk?

27' - Melnjak je dobio sjajnu lopti Biuka u kazneni prostor, pokušao je iz okreta iz poluvoleja šutirati i dobro je pogodio, ali blokirali su igrači Lokomotive i otišlo je u korner.

25' - Konačno je prošla jeda akcija Hajduka Melnjak je dobro dao za Mlakara u kaznenom prostoru, ali ovaj je bezveze razvalio loptu i otišlo je pored gola.

22' - Ne izgleda Hajduk dobro, Lokomotiva je konkretnija, dugo se zadržava pred vratima Splićana i ovi jako teško iznose loptu i jedva spajaju tri dodavanja.

16' - Lokomotiva je sada malo pritiskala Hajduk, ali uspješno su se obranili igrači Hajduka. Imali su tri kornera za redom i Kulenović je jednom prijetio.

12' - Opasno je centrirao s lijeve strane igrač Lokomotive i padala je lopta na peterac pod oštrim kutem, Kalinić je to morao izbijati u korner.

7' - Neoprezna igra Lovrencsicsa udario je nogom u lice Goričana. No, sve je u redu.

4' - Uf, Mersinaj je dobio žuti karton, srušio je Krovinovića koji je imao otvoren koridor prema golu.

1' - Počela je utakmica.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo