GORICA PREGAZILA HAJDUK I UŠLA U POLUFINALE: / Bijeli ispali iz Kupa, sjajni Lovrić zabio dva gola za povijesni uspjeh

Image

Hajduk i Gorica sastali su se i prošlog vikenda u HNL-u, a ta je utakmica završena 1:1

16.3.2021.
20:00
VOYO logo

Nogometaši Gorice po prvi put u klupskoj povijesti plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa pobijedivši na svom terenu splitski Hajduk s 3-0 (1-0) u dvoboju četvrtfinala odigranom u utorak.

Image
ISTRA U POLUFINALU KUPA: /

Puljani u jako teškim uvjetima svladali trećeligaša i izborili okršaj s Rijekom

Image
ISTRA U POLUFINALU KUPA: /

Puljani u jako teškim uvjetima svladali trećeligaša i izborili okršaj s Rijekom

Dvostruki strijelac za Goricu bio je najbolji klupski strijelac Kristijan Lovrić u 9. i 82. minuti, a za konačnih 3-0 u 89. minuti pogodio je Liberijac Sylvanus Nimely koji je bio asistent kod drugog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica će u polufinalu gostovati na Maksimiru kod Dinama, a u drugom polufinalu će Istra 1961 u Puli ugostiti Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijelima poništen gol

U 9. minuti je vodeći pogodak za Goricu protiv Hajduka na sebi svojstven način postigao je Kristijan Lovrić. Prošao je po lijevoj strani, na rubu kaznenog prostora krenuo prema sredini i desnom nogom pogodio suprotan gornji kut.

Momčad Hajduka u prvom poluvremenu nije imala nijedan udarac unutar okvira vrata. Prvi takav pokušaj gosti su imali u 50. minuti, kad je Makedonac Jani Atanasov iz slobodnog udarca gađao gornji lijevi kut domaćih vrata, ali je vratar Gorice Ivan Banić odlično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u 60. minuti postigao pogodak. Strijelac je bio ali je Ivan Dolček, ali je pogodak poništen zbog opravdano dosuđenog zaleđa u kojem se našao Marko Livaja koji je igrao na loptu prije Dolčekovog udarca.

Bezopasni Bijeli

U 68. minuti vratar Gorice Banić je još jednom bio siguran obranivši udaraca Todorovića s 15 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice Hajduk je imao još nekoliko prilično bezopasnih pokušaja, a promašivali su Livaja i Jakoliš.

U 82. minuti Gorica je došla do drugog pogotka koji je bio plod odlične akcije u kojoj je sudjelovala cijela napadačka linija domaće momčadi. Akciju je započeo Dvorneković dodavanjem prema Mataru, ovaj je petom proslijedio Nimelyju koji je paralelnim dodavanjem na rubu kaznenog prostora pronašao Lovrića, a najbolji strijelac Gorice je iz prve preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut vrata pokraj nemoćnog Lovre Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati svi polufinalisti

Za konačnih 3-0 u 89. minuti strijelac je bio asistent kod drugog pogotka Liberijac Sylvanus Nimely. U solo akciji je iskoristio razrijeđenost Hajdukove obrane, prošao do kaznenog prostora i s 15 metara lijevom nogom pogodio desni kut vrata, a lopta je prošla ispod ruke Lovre Kaliniča. Bio je to prvijenac liberijskog napadača u dresu Gorice.

U utorak su se u polufinale Hrvatskog kupa plasirali i nogometaši Istre 1961 koji su u Oriovcu svladali trećeligaša Oriolik s 3-0 (0-0). Za Istrane je dva pogotka postigao Japanac Taichi Hara (61, 86), dok je Mario Živatović autogolom u 89. minuti postavio konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 će u polufinalu ugostiti branitelja naslova Rijeku, a Dinamo će biti domaćin Gorici. Termini koji su na raspolaganju za odigravanje polufinalnih utakmica su 7., 14. i 28. travnja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale

Gorica - Hajduk 3:0 (Lovrić 10', 82', Nimely 89')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica: Banić, Musa, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić, Babec, Kalik, Špikić, Suk, Lovrić, Dieye

Hajduk: Kalinić, Vušković, Simić, Mujakić, Todorović, Atanasov, Fossati, Čolina, Jairo, Dolček, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' + 3' Kraj utakmice u Gorici. Gorica je pobijedila Hajuk 3:0 i prošla u polufinale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' GOl Gorica vodi 3:0. Strijelac je Nimely koji je pogodio nakon brze kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Solidna prilika za goste u samoj završnici. Jakoliš je pucao glavom nakon ubačaja, ali njegov udarac ne ide u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' GOL Gorica vodi 2:0. Svoj drugi gol na utakmici zabio je Lovrić. Ponovno je pogodio s ruba šesnaesterca, ovaj put nakon proigravanja Nimelyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Puno zamjena u posljednjih 15 minuta. Sada je u momčadi Hajduka u igru ušao Jurić umjesto Simića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Todorović je pokušao udarcem s ruba šenaesterca, ali Banić je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Hajduku poništen gol za 1:1. Fossati je uputio udarac s 18 metara, a nakon toga je Dolček zabio gol, ali nakon pregleda snimke pogodak je poništen jer je Livaja, koji je ranije sudjelovao u akciji, bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' nova šansa za Goricu. Suk je na drugoj stativi primio loptu nakon kornera, namjestio se na udarac i pucao, ali Kalinić brani.

55' Pokušaj Gorice, Lovrić puca s dvadesetak metara, ali njegov udarac ne ide u okvir gola.

Image
Image

HNK Gorica - HNK Hajduk

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

50' Hajduk je bio blizu izjednačenja. Atanasov je odlično pucao iz slobodnog udarca s 18 metara, lopta je išla u rašlje ali Banić je uspio obraniti.

46' Promjena u momčadi Gorice. U igru je ušao Nimely umjesto Kalika.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme, Gorica vodi protiv Hajduka 1:0.

39' Skoro je Hajduk primio i drugi gol. Matar je nakon kontranapada Gorice bio u sjajnoj poziciji, na otprilike 15 metara, ali Mujakić je uklizao u posljednji trenutak i blokirao njegov udarac.

29' Nova opasnost pred golom Gorice. Livaja je sjajno dodao Čolini, a on grenuo prema golu domaćina, ali blokirao ga je Steenvoorden.

23' Hajduk se budi. Todorović je ubacio, a Livaja pucao glavom, ali nije pogodio okvir gola.

17' Gorica kontrolira igru i Hajdukov trener Tramezzani morat će nešto ubrzo promijeniti ako želi izbjeći poraz.

Image
Image

HNK Gorica - HNK Hajduk

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

13' Mogla je Gorica sada udvostručiti svoje vodstvo. Branič Hajduka je riskantno vratio loptu prema Kaliniću, a Matar ju je umalo presjekao.

10' GOL Gorica vodi, strijelac za 1:0 je Lovrić koji je s ruba šesnaesterca neobranjivo pogodio za 1:0.

5' Prilika za Hajduk. Nakon ubačaja Jairo je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, na pet metara od gola Gorice, ali nije uspio uputiti opasniji udarac.

2' Gorica je imala prvu priliku na utakmici. Špikić je dobro prošao i ubacio, ali obrana Hajduka uspjela je to očistiti. U nastavku je Krizmanić pucao, ali to je otišlo daleko od gola.

1' Utakmica je počela.


16.55 Stigli su sastavi. U sastavu Hajduka nema velike zvijezde koja je stigla na Poljud u zimskom prijelaznom roku Alexandera Kačaniklića, za kojega su iz splitskog kluba napisali da zbog ozljede nije spreman za nastup.


Nogometaši Hajduka i Gorice u utorak s početkom u 18 sati igraju četvrtinu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Ove dvije momčadi odmjerile su, inače, snage prošlog vikenda (1:1).

“Znamo da nas čeka drukčija utakmica. Imamo prednosti, ali i određene mane, kao i naši rivali s obzirom na to da smo prije dva dana igrali jedni protiv drugih. Znamo koliko je ova utakmica važna i koliko znači za našu budućnost, za naš put. utakmica biti vrlo intenzivna, izjednačena s dosta duela. Moramo pokušati odigrati našu utakmicu i prikazati naše dobre stvari, reducirati greške i nastojati biti perfektni”, kazao je dan prije utakmice trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Trener Gorice Siniša Orešćanin

“Tražit ću od svojih igrača da uživaju, nemamo neki pritisak, samo želimo odigrati dobru utakmicu i ako zaslužimo ući u polufinale. Malo veći je pritisak na Hajduku. Mislim da će utakmica biti dobra za gledanje. Hajduk je i u subotu pokazao da ima individualnu kvalitetu. Mi mislimo da momčadska igra na kraju nosi prevagu. Bez obzira na pojedinca koji može presuditi iz nekog korner, slobodnog udarca”, rekao je trener Gorice Siniša Oreščanin.

Njegova momčad ima priliku doći do povijesnog rezultata. Naime, Gorica nikada nije bila u polufinalu Kupa.

“Nitko sretniji od mene baš zbog ljudi iz ovog kraja ako bi nam to sada uspjelo, no ne želim opterećivati sebe ni momčad. Moramo shvatiti ovo kao još jednu utakmicu povoljnu za nadogradnju”, završio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo