HAJDUK - DINAMO 0:2: / Plavi na krilima Kadziora, Ademija i Moharramija osvojili Poljud za +17; Ismajli napravio glupost

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je slavio u Splitu s 2:0 protiv Hajduka

4.3.2020.
20:57
PIXSELL
VOYO logo

25. kolo HNL-a: Stadion Poljud, Split

HAJDUK - DINAMO 0:2

Strijelci: 47' Kadzior 0:1, 75' Ademi 0:2

HAJDUK: Posavec; Ismajli, Dimitrov, Mujakić; Juranović, Jurić, Hamza, Tahiraj, Caktaš; Jairo, Kreković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Ljubić, Blažević, Čolina, Nejašmić, Simić, Vučur, Radić, Vušković, Blagaić, Jradi, Eduok, Jakoliš

Trener: Igor Tudor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković; Moharrami, Theophile-Cathrine, Dilaver, Leovac; Moro; Kadzior, Ademi, Gojak, Oršić; Petković

Klupa: Zagorac, Stojanović, Moubandje, Majer, Ivanušec, Đira, Ćuže, Hajrović, Gavranović, Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener: Nenad Bjelica

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbi dvoboju 25. kola Prve HNL u Splitu su u srijedu nogometaši Dinama pobijedili Hajduk s 2:0 (0-0) i povećali svoje vodstvo na ljestvici.

Image
JESTE LI PRIMJETILI? /

Hajduk si je zabio autogol, i to nekoliko puta, a jedan majstor ih je baš nokautirao; 'Ma to je kao da idete u rat bez puške'

Image
JESTE LI PRIMJETILI? /

Hajduk si je zabio autogol, i to nekoliko puta, a jedan majstor ih je baš nokautirao; 'Ma to je kao da idete u rat bez puške'

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno ozračje na Poljudu, Dinamo ubilježio prvu pobjedu ove sezone nad Hajdukom

Pred sjajnim ozračjem i 24.000 gledatelja na Poljudu Dinamo je ubilježio prvu pobjedu ove sezone nad Hajdukom i to u tek trećem međusobnom srazu. Ključni trenutak dvoboja zbio se u 40. minuti kada je Ismajli zaradio nepotrebno isključenje, a s igračem manje Hajduk je primio dva gola i ostao bez bodova u borbi za drugo mjesto.

Image

04.03.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Bakljada Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Obje momčadi su u derbiju postavile najjače snage, a u 2. minuti odličan udarac Ademija iz samih rašlji vadi vratar Posavec. U 10. minuti Jairo je krenuo sam prema vratima Dinama, ali mu je šut u zadnji trenutak blokiran, da bi u 13. minuti nakon dodavanja Jaira napadač Splićana Kreković poslao loptu pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damian Kadzior glavom za 1:0

U 33. minuti Oršić je pokušao s desetak metara, ali njegovu "bombu" opet brani raspoloženi Posavec. U 40. minuti drugi žuti karton dobio je vrlo neoprezno Albanac Ardijan Ismajli, pa su Splićani ostali s igračem manje.

Ademi zabio za konačnih 2:0

Već u 47. minuti Dinamo je realizirao brojčanu prednost, Oršić je ubacio s lijeve strane, a posve sam Poljak Damian Kadzior udarcem glavom iz blizine pogađa mrežu. Trener Tudor je u igru ubacio napadači Jradija i Eduoka, a u 68. minuti Caktaš je pokušao iskosa, ali je Livaković bio spreman. U 75. minuti nakon velike gužve u petercu Splićana lopta je došla do Arjana Ademija, koji iz velike blizine gura loptu u mrežu za 2:0. Zanimljivo, ali u 64. minuti Ademi je ostao ležati na tlu nakon jednog duela sa Jradijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kapetan Dinama umalo izašao iz igre, ali...

Činilo se kako neće moći nastaviti igru. Neugodno su se bili sudarili koljenima Jradi i Ademi što je jako bolno, a kapetan Dinama ostao je ležati s bolnom grimasom na licu, dok je liječnička služba signalizirala zamjenu. Pokazao je Ademi da više ne može igrati, ali na kraju se ipak predomislio kraj crte kapetan Dinama, te ponovno ušao u igru. Hrabar i požrtvovan potez Ademija na kraju se isplatio i sve je naplatio golom za nova tri boda u ovoj sezoni i mirnu plovidbu prema obrani naslova prvaka Hrvatske.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo vodi s 62 boda, a Hajduk je drugi s 45. Pred 24.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Bebek.

Strijelci: 0-1 Kadzior (47), 0-2 Ademi (75)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Ismajli (Haj, 40)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 25. KOLA: Utorak: Lokomotiva - Slaven Belupo 3:0 Rijeka - Inter 4:1 Srijeda: Istra 1961 - Osijek 1:0 Varaždin - Gorica 2:2 Hajduk - Dinamo 0:2


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica u Splitu:

90' - Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - U tijeku je 90. minuta susreta.

82' - Jedan od ponajboljih igrača Dinama u večerašnjem derbiju napustio je teren. Odlični i ratnički raspoloženi Sadegh Moharrami sjeo je na klupu, a u igru je ušao Slovenac Petar Stojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - GOOOL: Kapetan Ademi ušutkao je Poljud i zabio za 2:0. Petković je pametno ubacio s lijeve strane, lopta se odbila do, u drugom poluvremenu sjajnog Oršića, a u gužvi na pet metara stoper Hajduka Mujakić slučajno je odbio loptu direktno do Ademija koji je samo gurnuo loptu u gol za veliko slavlje Boysa na Jugu, u kavezu za gostujuće navijače.

69' -Prekid na Poljudu zbog bakljade Torcide. Digla se velika dimna zavjesa, ništa se ne vidi, gori Sjever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

64' - Ademi je ostao ležati na tlu nakon jednog duela s hajdukovcem. Čini se kako neće moći nastaviti igru. Neugodno su se sudarili koljenima Jradi i Ademi što je jako bolno, a kapetan Dinama ostao je ležati s bolnom grimasom na licu, dok je liječnička služba signalizirala zamjenu. Pokazao je Ademi da više ne može igrati, ali na kraju se ipak predomislio kraj crte kapetan Dinama, te ponovno ušao u igru. Hrabar i požrtvovan potez Ademija.

Image

63' - Uzvraća sada Hajduk. Nakon prekršaja na Jairu, Mijo Caktaš iz slobodnjaka je pokušao iznenaditi Livakovića, ali otišlo je to visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Nova prilika za plave. Kombinirali su Petković i Oršić, duplim su pasom ušli u šesnaesterac Bijelih, a Barry Hamza izvrsnom reakcijom spasio je svoju momčad u posljednji trenutak.

59' - Tudor je napravio sve tri promjene.

52' - Napada Dinamo. Oršić je sad potegao polukontru, došao u dobru poziciju ali i loše pucao iznad gola.

Galerija

47' - GOOOL: Šokirali su plavi Poljud na startu drugog poluvremena! Ubacio je Oršić u šesnaesterac, a tamo se glavom najbolje snašao Bjeličin jaki adut Kadzior i u gužvi poslao loptu u mrežu Josipa Posavca, koji ovog puta ništa nije mogao. OVDJE možete pogledati i detaljnije pročitati kako je to izgledalo.

46'- Počelo je drugo poluvrijeme.

45'+2: Gotovo je prvo poluvrijeme. Tri puta je prijetio Dinamo, tri puta je fantastično obranio Posavec. S druge strane, Hajduk je promašivao zicere. Posebno se pamti promašaj Krekovića.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade na Poljudu.

42' - Odmah reagira Igor Tudor i vadi mladog Leona Krekovića iz igre, zamijenit će ga 19-godišnji branič Stipe Radić. To je taktički potez.

40' - Kakva glupost Ismajlija. Bespotrebno je rušio Oršića na polovici igrališta i napravio veliku glupost. Zbog prigovora je netko od dinamovaca također u bilježnici Bebeka. Ismajli je tako na dva faula dobio dva žuta kartona i završio susret.

34' - Kakva obrana Posaveca. Oršiću tako malo treba za šansu. Dinamov je napadač sjajno prošao Ismajlija i opalio s dvadesetak metara, išlo je to pod samu gredu, a Posavec se još jednom istaknuo atraktivnom paradom za pljesak Poljuda.

26 - Hamza je pucao sa 25 metara, obranio je to Livaković

24. - Sjevnula je kontra nakon što je Dimitrov ostao bez lopte, ali Ismajli je ispred Petkovića spasio svoju momčad.

21. - Dobro je Hajduk izašao preko Juranovića i Caktaša na polovicu Dinama i to duboko naprijed, ali je na kraju Tahiraj jako loše centrirao za nešto više od napada Plavih.

16' - Theophile je sad laktom udario Krekovića, ali Bebek ništa nije sudio.

13' - Zicer nad zicerima promašio je Kreković, uzdah na Poljudu, svi su se sad primili za glavu. Hamza je započeo obečavajuću akciju za Bijele i idealno uposlio brzonogog Jaira koji prebacuje na drugu vratnicu, a ondje mladi Leon Kreković šutira nebu pod oblake. Ma ovo se Hajduku itekako sad može vratiti, morali su ovo zabiti...

11' - Prvi žuti karton dobio je Ardian Ismajli zbog opasne igre u jednom duelu s Mislavom Oršićem.

10' - Evo prilike za Hajduk, prve na utakmici. Jairo se sjurio u kontru i izbio sam pred Livakovića, no Moharrami ga je uspio stići i omesti toliko da ovaj ne pogodi loptu.

2' - Kakva je sad to bila šansa za Dinamo odmah na početku! Kapetan Arijan Ademi sjajno se izborio za udarac pored Mujakića i tukao s desetak metara iskosa, a Posavec je to obranio.

Galerija

1' - Počela je utakmica. Tudor je u posljednji trenutak od prve minute stavio Krekovića, mladog stasitog i talentiranog napadača. Glavni sudac susreta je Ivan Bebek iz Rijeke.

Onda kad su rasturili Goricu u 23. kolu sa 6:0, vidjelo se da će sustav s trojicom u zadnjoj liniji, o čemu je već dosta pisano i objašnjavano od strane Igora Tudora, večeras je na najvećem iskušenju. Mujakić, Dimitrov i Ismajli imat će zadatak zatvoriti prilaze golu Hajduka i otvoriti mogućnost Juranoviću, Juriću i Hamzi da se više ubacuju prema naprijed.

Petković i Oršić u napadu

No, o tome će ovisiti i razvoj događaja na travnjaku i kako će igrati Bruno Petković. Najjači napadački adut Nenada Bjelice još uvijek se budi iz zimskog sna, ali gol Rijeci u prošlom kolu dobar je znak, isto kao i onaj Mislava Oršića. Upravo je navedeni dvojac nekako i najveći dužnik u ovom proljetnom dijelu sezone, jer ne igraju na onoj jesenskoj razini, pa ih se još uvijek čeka.

Ovo sad im je dobra prilika da protiv Hajduka pokažu da se lošiji uvod u drugi dio sezone bio samo prolazni period. Inače, za Hajduk je ovo posebno bitna utakmica u borbi za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka jer su mu se Lokomotiva i Rijeka približile na dva boda, odnosno jedan.

Tudor neće puno mijenjati u odnosu na Osijek

Trener Hajduka Igor Tudor izvest će sličnu momčad kao protiv Osijeka. Znači, na golu će biti Posavec, ispred njega spomenuti obrambeni trojac Dimitrov - Mujakić - Ismajli, u sredini opasni Jradi, Barry i Jurić, a na krilima bi trebali ordinirati reprezentativac Juranović i Tahiraj. U ofenzivi su dokazani Mijo Caktaš i sjajni Jairo.

Bjelica nema problema s ozljedama

Što se tiče momčadi Dinama, za spomenuti kako Bjelica nema problema s ozljedama. Svi su mu igrači zdravi i nema suspendirani, osim njega samog ali još uvijek kazna nije postala pravomoćna, pa je on opet na klupi Dinama. Očekuje se da će na travnjak od prve minute poslati sastav: Livaković na golu, Moharrami, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac iza, Ademi kao taj centralni vezni i korektor u sredini, Kadzior, Moro, Ivanušec napadat će visoko Hajduk, dok će Oršić i Petković biti u napadu, s tim da će se Oršić više povlačiti prema nazad od Petkovića.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo