HAJDUK - DINAMO 1: / 0; Bijeli pobijedili Plave na Poljudu nakon 1259 dana i zasjeli na vrh ljestvice nakon čak 1399 dana

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk je na Poljudu pobijedio Dinamo nakon 1259 dana i na vrhu su ljestvice nakon čak 1399 dana

31.8.2019.
20:22
PIXSELL
VOYO logo

7. KOLO 1. HNL, 18:30, STADION POLJUD: SPLIT

HAJDUK - DINAMO 1:0

Strijelci: Jradi 1:0 (56.)

Hajduk (4-2-3-1): Ljubić - Juranović, Svatok, Simić, Čolina - Nejašmić, Hamza - Jradi, Caktaš, Dolček - Jairo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Stojanović, Dilaver, Theophile, Leovac - Moro - Ivanušec, Gojak, Ademi, Oršić - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbi-dvoboju 7. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali Dinama s 1-0 (0-0) i zasjeli na vrh ljestvice. Tako se Burić ponovno pokazao kao trener koji zna kako srušiti Dinamo. Ovog je puta pobijedio jedan europski Dinamo, momčad koja nastupa u Ligi prvaka...

Jradi junak Dalmacije

Hajduk je slavio golom Libanonca Bassela Jradija u 56. minuti, a bila je to prva pobjeda "bilih" nad Dinamom u Splitu nakon 1259 dana, dok su na prvom mjestu ljestvice HNL-a zasjeli nakon 1399 dana. Bio je to i prvi prvestveni poraz Dinama, koji je dominirao u prvom dijelu, ali je bio i posve nadigran u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvrsnom ozračju 30-tak tisuća navijača utakmicu je bolje počeo Dinamo, pa je u 6. minuti Leovac iz slobodnog udaraca iskosa s desne strane pogodio vratnicu, a u 14. minuti udarac glavom Gojaka prošao je tik pored vratnice. U 28. minuti vratar Splićana Ljubić brani opasan udarac Oršića iskosa s lijeve strane i to je bilo sve u vrlo siromašnom prvom poluvremenu u kojem Splićani nisu imali nijedan udarac prema vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. poveli

No, tek što je krenulo drugo poluvrijeme Hajduk je mogao do vodstva, ali je požrtvovni Ademi u zadnji trenutak blokirao šut Simića i zaradio ozljedu zbog koje je kapetan Dinama morao izaći iz igre. Samo minutu kasnije Jairo je uputio prvi šut domaćina na utakmici koji vratar Livaković brani.

U 56. minuti Splićani su ipak poveli nakon što je Juranović uputio precizan centaršut prema Nejašmiću, čiji šut glavom Livaković odbija, ali samo na glavu Jradija koji s metra ubacuje loptu u mrežu. Pogodak možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Libanonac je dvije minute kasnije srušen od strane Stojanovića u kaznenom prostoru, ali mu sudac Batinić pokazuje žuti karton zbog simuliranja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ZBOG MASKIRANOG LIKA I NJEGOVE SKANDALOZNE MAJICE HAJDUKU PRIJETI KAZNA: Vitlao bakljama i zgrozio porukom mržnje

Image

ZBOG MASKIRANOG LIKA I NJEGOVE SKANDALOZNE MAJICE HAJDUKU PRIJETI KAZNA: Vitlao bakljama i zgrozio porukom mržnje

Dilaver dobio izravni crveni, ukupno su bila tri crvena

U 75. minuti sudac Batinić dodjeljuje izravni crveni karton Emilu Dilaveru zbog brutalnog starta nad Nejašmićem, a u nastaloj gužvi crveni karton je zbog prigovora s klupe dobio i Arjan Ademi. U 80. minuti crveni karton je zbog starta nad Theophilleom dobio i strijelac Jradi. U 86. minuti pokušao je Hajrović s gotovo 35 metara, a Ljubić to jedva brani, dok je u 88. minuti Jakoliš prošao dvojicu braniča, izbio sam ispred vratara, ali je njegov udarac bio preslab. U 91. minuti Gavranović je potpuno sam iz okreta tukao, ali ravno u Ljubića u zadnjoj šansi utakmice.

Na ljestvici vodi Hajduk s 15 bodova ispred Dinama koji ima 13 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret se igrao na stadionu Poljud pred 28.000 gledatelja, a sudio je Batinić iz Osijeka.

Strijelci: 1-0 Jradi (56)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni kartoni: Dilaver (Din, 76), Jradi (Haj, 80)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Navijači sa Sjevera su bacili baklje oko Marina Ljubića baš kada su dinamovci stvarali priliku za postizanje gola.

83' - Nervoza na Poljudu u ovim trenucima. Ovaj puta je požutio Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Dilaver je dobio crveni karton.

70' - Vidno su ljuti dinamovci i njihova cijela klupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Hajduk ostaje bez Caktaša za nadolazeći susret s Rijekom nakon žutog kartona kojeg je zaradio 20-ak minuta prije kraja ovog susreta. Probudio se, čini se, u njemu inat i pokušava probiti Dominika Livakovića, no i dalje je rezultat 1-0 za domaćine.

68' - Vodstvo Hajduka podiglo je nivo utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Sada Dinamo traži penal! Simića je lopta pogodila u ruku i promijenila smjer. Protestiraju na klupi Dinama. Bjelica je skočio i cijela Dinamova klupa, ali Batinić je procijenio da udarca s bijele točke nije bilo.

58' - Samo nekoliko trenutaka nakon gola Hajduka sudac je zakinuo Hajduk za penal i mogući drugi gol Bijelih na susretu za, vjerojatno, i kraj priče. Očit je bio udarac po nogama Theophila po Jradiju koji je dobio žuti karton zbog, kako je Batinić procijenio, simulacije. Nevjerojatno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - GOOOL: Jradi je zabio za 1:0. Nakon gotovo sat vremena igre Jradi je zabio za vodstvo "bilih" glavom u mrežu gostiju iz Zagreba i bacio u delirij poljudske tribine.

52' - Evo problema za Nenada Bjelicu. Ademi pada drugi puta na utakmici pod faulom igrača Hajduka, nakon situacije u kojoj su obojica igrača išla na loptu, bila je to dakle borba za loptu na terenu, ali je ali je na kraju Ademi izvukao deblji kraj kada ga je Stefan Simić zakačio s obje noge. Dugo se Ademiju ukazuje pomoć liječnika koji napušta igru bijesan, a umjesto njega ušao je Izet Hajrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme: Odmah s tribina je počelo odjekivati "Dinamo, Dinamo"...

45- Gotovo je prvo poluvrijeme

45 - Minuta će se još igrati.

40' - Umirila se utakmica, obje momčadi kao da sad čekaju kraj prvog dijela. Čekamo da vidimo koliko će se igrati sudačka nadoknada.

34' - Udarci iz kuta su na strani Hajduka 3-2, no kao i gosti, ni Hajduk ih nije uspio zabiti iz tih situacija.

24' - Panika pred golom Dominika Livakovića. Hajdukovci su opasni iz kornera.

23' - Mislav Oršić s kuta kaznenog prostora na drugu vratnicu upućuje dobar pokušaj, ali Ljubić nije bio u ozbiljnoj opasnosti.

21 - Kapetan Hajduka Juranović tuče iz slobodnog udarca, ali bez uspjeha.

19' - Ivanušec i Petković stvarali su šansu 20-ak metara od Ljubića, no hajdukovci su presjekli akciju i prtrčali do gola Dinama no ništa nisu napravili prema naprijed. Izgubljen napad za Bijele.

16' - Evo još jednom sjajnoga Amera Gojaka, koji je spektakularno zabio Rosenborgu za 1:1 i Ligu prvaka. Pokušao je s lijeve strane kaznenog prostora loptu uputiti na drugu stativu, a Ljubić se bacio pomalo nesigurno, no mreža se i dalje nije zatresla.

11' - Evo sad prilike za Bijele. Odlazi to pored gola. Ademi je sad ostao na terenu, bit će sve u redu s njim. Prvi dolazak do šesnaesterca Dominika Livakovića rezultirao je paničnim izbacivanjem lopte u korner za Splićane. Bio je to prvi za njih u ovome susretu. Livaković se ljuti na svoju obranu.

8' - Dinamo u prvih 8 minuta dominira. 18:82 % je posjed lopte u korist plavih.

6' - Kakav pokušaj Leovca! Slobodan udarac za Dinamo pred samim kaznenim prostorom Hajduka i Leovac je uputio loptu na drugu vratnicu, bio je to odličan udarac. Hajduk je ovaj puta spasila samo stativa od primljenog pogotka.

2' - Prvi pokušaj Dinama na gol Hajduka. Iz prvog kornera na susretu lopta je završila u gužvi u petercu, ali niti jedan dinamovac nije uspio doći do nje i zapapriti Splićanima. Plavi napadaju i dalje.

1' - Počeo je derbi na Poljudu. Hajduk lovi prvu poziciju, Dinamo može nastaviti pozitivan niz bez poraza.

17.30 - Objavljeni su službeni sastavi. Trener BijelihDamir Burić ipak nije dao šansu Marinu Jakolišu od prve minute i svoju će priliku morati čekati na klupi. Umjesto njega startat će Bassel Jradi. Također, na golu će biti Ljubić. Što se tiče Dinama, za istaknuti je kako je Nenad Bjelica ponovno iznenadio početnom postavom.

U napadu će igrati Bruno Petković iako se očekivalo da bi Mario Gavranović mogao istrčati. Također, velika je vijest koja će razveseliti sve pristalice plavih na Poljudu da će debitirati Luka Ivanušec, pojačanje na koje se u maksimirskom klubu dugo čekalo. U obrani neće biti očekivanog Perića, umjesto njega startat će Kevin Theophile-Catherine.


Hajdukovci nisu protiv Dinama na Poljudu slavili već 1259 dana, a na vrhu ljestvice nisu bili još dulje, 1399 dana. Još od 20. ožujka 2016. Hajdukovci čekaju na pobjedu protiv Dinama na svom stadionu kad su slavili s 1:0, a gol za pobjedu zabio je Fran Tudor. Na klupi Hajduka bio je, kao i danas, Damir Burić, dok je Zoran Mamić vodio Dinamo. Sve se to može promijeniti večeras, kad bi se na splitskom stadionu trebalo okupiti 30.000 navijača. Hajduk ima samo bod zaostatka za Dinamo u poretku i pobjeda mu jamči prvu poziciju.

U slučaju poraza, Bijeli bi bili poljuljani. Dva poraza za redom Buriću bi upalila alarm. Činjenica je da je Hajduku poraz u Osijeku teško pao, nastavila se tradicija da mu je u Gradskom vrtu teško igrati, no Burić nije puno pričao o prošlosti jer je htio sve misli usmjeriti na današnji derbi koji mu je jako bitan.

Stoga, za Hajduk ne bi smjelo biti mjesta pogrešci. No, posao neće biti niti malo lagan. Nenad Bjelica i plavi imaju odličnu sezonu. Izborili su Ligu prvaka, a u HNL-u su još neporaženi, dok Hajduk ima utakmicu više i dva poraza, od Slaven Belupa (2:1) i Osijeka (1:0).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo