GALATASARAY - HAJDUK 2:0: / Hrabri Splićani se dobro držali do 77., a onda su se raspali; Galata je u playoffu EL

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Galatasaray je u playoffu EL

24.9.2020.
21:52
Screenshot: You Tube
VOYO logo

GALATASARAY - HAJDUK 2:0

Stadion Ali Sami Yen

STRIJELCI: 1:0 Belhanda (77), 2:0 Babel (86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUDAC: Pawson (Engleska)

GALATASARAY: Ozturk - Linnes, Donk, Marcao, Tasdemir (Elabellaoui, 80) - Antalyah; Feghouli (Kilinc, 89), Etebo, Bayram (Belhanda, 71), Babel - Diagne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Posavec - Jakoliš, Vušković, Mujakić, Čolina - Jradi (Atanasov, 84), Caktaš, Jurić (Nejašmić, 74); Jairo, Gyurcso (Kreković, 84) - Diamantakos

Image

Nogometaši Hajduka u susretu su 3. pretkola Europske lige izgubili na gostovanju kod Galatasaraya u Istanbulu sa 0:2 (0:0) i tako se oprostili od daljnjeg natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIŠTA SE HAJDUKU NE MOŽE ZAMJERITI: /

Treba mu zapljeskati, ali i otvoreno reći; 'Kad je on izašao, izgubili su borbenost'

Image
NIŠTA SE HAJDUKU NE MOŽE ZAMJERITI: /

Treba mu zapljeskati, ali i otvoreno reći; 'Kad je on izašao, izgubili su borbenost'

Bijeli odigrali ravnopravan dvoboj

Strijelci za Galatasaray bili su Belhanda u 77. i Babel u 86. minuti.

Splićani su protiv turskog velikana odigrali ravnopravan dvoboj, no u samoj završnici im je ponestalo snage što je Galatasaray znalački iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici imao je Hajduk u sedmoj minuti. Gyurcso je izveo slobodni udarac s desne strane, najviši u skoku pred domaćim vratima bio je Jurić, no njegov pokušaj glavom proletio je preko grede. Splitski je sastav u prvom poluvremenu u potpunosti neutralizirao napade domaćih koji su prvi udarac prema golu Posavca uputili u 26. minuti kada je Marcao pucao glavom nakon kornera, ali taj je pokušaj proletio nekoliko metara preko grede.

Drugo je poluvrijeme ponudilo mnogo otvoreniju utakmicu u kojoj su oba sastava imali nekoliko izglednih prilika. Prvo su domaći imali dvije šanse unutar jedne minute, u 52. minuti Diagne je pokušao sa 15-ak metara, ali Mujakić se požrtvovno bacio na loptu i blokirao taj udarac, dok je drugi pokušaj Senegalca proletio preko gola. Samo minutu potom Feghouli je poslao loptu kroz Hajdukov kazneni prostor, na nju je na šest metara od gola s lijeve strane natrčao Babel, no srećom nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Hajduk kazniti promašaje Galatasaraya

Mogao je Hajduk ekspresno kazniti promašaje Galatasaraya, u 55. minuti Diamantakos je utrčao u kazneni prostor domaćih i odlično proigrao Caktaša, ali Hajdukov kapetan je sa šest metara katastrofalno pucao i upropastio najveću šansu splitskog sastava. Novu veliku priliku Caktaš je imao u 68. minuti, ovoga puta proigrao ga je Jairo, a poluvolej Caktaša otišao je preko gola.

U posljednjih 20-ak minuta postalo je vidljiv umor kod igrača Hajduka, Galatasaray je zagospodario travnjakom i s dva pogotka riješio utakmicu. Nevolje za hrvatskog predstavnika najavio je Diagne u 75. minuti, no njegove "škarice" koje su išle pod gredu Posavec je uspio odbiti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 77. minuti više nie bilo pomoći za Hajduk. Tasdemir je probio lijevo krilo, vratio loptu na vrh kaznenog prostora gdje je natrčao Belhanda i jakim udarcem "probio" Posavca.

Hajduk mogao zabiti za 2:1, međutim...

Za konačnih 2:0 zabio je iskusni Nizozemac Babel u 86. minuti kojemu nije bilo teško s dva metra neometan skrenuti loptu u mrežu nakon što ga je proigrao Marcao. Prethodno je Brazilac na lijevoj strani driblingom "slomio" Mujakića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je mogao smanjiti u posljednjoj minuti sudačke nadoknade, no dobar udarac Diamantakosa iz velike blizine odlično je obranio Ozturk.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3: Gotova je utakmica.

90'+3 - Diamantakos je bio sam na dva metra, tukao, ali obranio je to golman Galate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još tri minute.

88' - 2:0 za Galatu. Babel stavlja točku na i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Hajduk dugim loptama naprijed pokušava kreirati šansu.

82' - Galatasaray sad drži loptu, nema razloga za ići naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Galatasaray vodi 1:0. Belhanda je dobio loptu od Emrea koji je probio krilo i zabio za vodstvo turske momčadi. Šteta, Splićani su se jako dobro držali. Ovo je hladan šamar za njih. OVDJE pogledajte gol.

75' - VELIKA OBRANA POSAVCA: Diagne je pokušao škaricama s nekih 6 metara, ali sjajno to skida vratar Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Pokušava Galata preko Babela ugroziti Splićane.

68' - KAKVA PRILIKA ZA BIJELE! Caktaš je tukao iz prve i poslao loptu malo iznad gola. Bilo je blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Vodi se velika bitka na terenu. Hrabro igraju Splićani.

57' - Nema gola Galatasarayja. Zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Evo uzvraća i Hajduk. Diamantakos se lijepo snašao, dobio dobru loptu, pričekao da dođe Caktaš na lijevoj strani, dodao mu ali kapetan Bijelih lijevom tuče visoko iznad gola.

53' - Babel je propustio zabiti zicer. Ajoooj... No, dobro je to za Bijele. Jer, tko ne zabije, taj dobije. No, morat će se Bijeli trgnuti. Hajduk je i ovo preživio! opasni Feghouli je probio lijevu stranu i poslao na drugu stativu prema Babelu koji je bio u potpunosti sam. Gađao je drugi kut, ali zaista je nevjerojatno kako je to uspio promašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Kakva prilila za Galatu. Najbolja na utakmici. Fantastični Mujakić u posljednji trenutak je ušao u blok i spriječio Diagnu da to pošalje u mrežu. Bio je potpuno sam Senegalac na rubu šesnaesterca, ali BiH nogometaš je to sjajno pročitao i održao Hajduk na životu...

51' - Hajduk je i u nastavku čvrsto postavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Uh, mora paziti Hajduk na ovakve situacije jer bi im se to moglo obiti od glavu. Mujakić je sada ničim izazvan dodao loptu Linnesu koji je probao to gurnuti prema Babelu, no napravio je na kraju faul...

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

POLUVRIJEME U ISTANBULU. Bijeli su, generalno, igrali dobro u prvih 45 minuta, do 26. jako dobro. No, treba biti iskren i kazati kako imaju problema s tranzicijom i prijenosom lopte naprijed. Naravno, Hajduku odgovara ovakav rasplet događanja na terenu, ali ne treba se nadati da će ovako biti cijelu utakmicu. Galatasaray igra visoki presing i dosta je visoko postavljen u obrani. OVDJE pogledajte period od 20 do 25 minute susreta.

45'+3 - Kuha lagano u Fatiju Terimu.

45' - Igrat će se još tri minute.

43' - Diamantakos je u zaleđu. Podignuta je zastavica.

41' - Utakmica se sad malo umrtvila.

37' - Omer Bayram dobio je žuti karton. To je prvi žuti na utakmici.

36' - Moglo je ovo biti nezgodno. Galatasaray se jako brzo otvorio, povukao kontru, lopta je na lijevoj strani došla do Babela, ali Posavec je to na kraju očistio, uzeo loptu u svoje ruke.

35' - Nastavlja se utakmica. Posavec ostaje na golu.

33' - Leži na tlu Posavec. Dobio je lakat u lice. Na klupi je Marin Ljubić. Ukupno u HNL-u ima 11 nastupa, ove sezone niti jedan.

30' - Drugi pokušaj Galatasarayja na utakmici. Nije to bilo opasno.

29' - Galatasaray kao da navlači igru na lijevu stranu, na Emrea i Babela.

26' - Jakoliš je blokirao pokušaj Emrea. Korner za domaćina. Evo nam i prvi pokušaj Galate na susretu. Marcao u 26.

21' - Akcija Hajduka, kombiniraju Gyurcso i Jradi. Lopta dolazi do Jradija koji škaricama pokušava s nekih 7 metara, ali odlazi to iznad gola. Za sad Hajduk ima dva pokušaja na gol, Galata niti jedan.

16' - Ćolina je opasno po podu ubacio s lijeve strane, ali čisti to obrana Galate. Opasan je Hajduk.

14' - Turci kombiniraju s jednog krila na drugo, pokušavaju pronaći rupu u Hajdukovoj momčadi, ali Splićani zasad izgledaju zaista dobro. Nadamo se da će tako i ostati.

11' - Nakon dobre suradnje u napadu Galate, korner za domaćina. Mujakić je to blokirao na desnoj strani.

7' - Prilika za Hajduk. Stanko Jurić je tukao glavom, otišlo je to iznad gola.

4' - Iako se očekivao obrambeni pristup od samog početka, Hajduk je krenuo dosta napadački i niti malo se ne boji Galate. Pokušao je Jairo preko solo prodora zaprijetiti domaćinima, ali nije prošlo. Splićani na početku imaju posjed, nadamo se da će se tako nastaviti i kroz utakmicu...

3' - Feghouli je sad pokušao uhvatiti jednu brzu loptu naprijed, ali nije uspio. To je opasan igrač na kojeg će Splićani morati posebno pripaziti.

1' - Nije Jradiju uspjela proći jedna finta, ali srećom i Turci griješe. No, ubrzo dobivaju loptu. Galata je postavljena u formaciji 4-1-4-1. Dosta visoko stoje Turci.

1' - Počela je utakmica, Hajduk kreće prvi. Sretno Bijeli. Galatasaray je u prve tri utakmice u ovoj sezoni imao čak 57 udaraca na gol.

19.50 - Još nas malo dijeli do utakmice Galatasarayja i Hajduka.

18.47 - Došla je postava Hajduka za večerašnju utakmicu. Hari Vukas je odlučio napasti Turke i s povratnikom Jradijem i s Mađarom Gyurcsom, i to u najjačem sastavu. To je svojevrsno iznenađenje, jer se očekivalo kako bi Gyurcso, povratkom Jradija, zbog taktičkih pretumbavanja mogao na klupu. Uz spomenuto, od prve minute kreće Jakoliš. Što se tiče momčadi Galatasarayja, Terim je Falcaa i Turana ostavio na klupi i čuva ih za nedjeljni derbi s Fenerom. Marin Jakoliš je kod bivšeg trenera Bijelih Igora Tudora nekoliko puta igrao na beku, no baš se ne snalazi na toj poziciji. No, Todorović u ovom trenutku i nije baš najspremniji pa se Vukas odlučio za Jakoliša.

Momčad posljednjeg turskog Imperatora Fatiha Terima sjajno je otvorila novu sezonu u turskoj Superligi. U prvenstvu su krenuli s dvije pobjede protiv Gaziatenpa 3:1 u 1., te na gostovanju kod Basaksehira u 2. kolu s 2:0, dok su u drugom pretkolu Europske lige na gostovanju svladali Nefči s 3:1.

Doduše, Galatasaray za vikend čeka vječni derbi s Fenerbahčeom pa će Terim vjerojatno rotirati sastav. I evo šanse za Bijele. Kad tome pridodamo da se u ovoj fazi natjecanja u EL igra na jednu utakmicu, onda se itekako Hajduk ima čemu nadati u Istanbulu. Prema informacijama koje dolaze iz Turske, očekuje se da u momčadi Galate neće igrati Falcao i Arda Turan.

Galatasaray protiv Bijelih u sastavu sličnom onom iz Bakua

Zasad držimo da bi Terim protiv Hajduka mogao izvesti sastav vrlo sličan onom iz Bakua kada su pobijedili Neftči. Gotovo sigurno je da će Diagne biti prva špica jer je pokazao da može adekvatno zamijeniti Falcaa.

Međutim, tko god zaigra za Galatasaray, dat će sve od sebe. Jednostavno, svi su u formi u momčadi i Splićani će morati dati sve od sebe i odigrati iznad svojih mogućnosti, ako misle kreirati senzaciju. Hajduk stiže u Istanbul u najgorem trenutku, jer Galatasaray je puno bolji nego prošle godine.

Bassel Jradi se vraća, Adam Gyurcso na klupu?

Što se tiče momčadi Hajduka, u nju se vraća Bassel Jradi, koji je zbog ozljede leđa propustio ogled s Renovom, a na klupu bi mogao preseliti Adam Gyurcso.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo