MODRI SE OPROSTILI OD EUROPE / Dinamo nadigrao Sevillu i u dramatičnoj završnici slavio hladnokrvnim golom Oršića, ali je ispao iz Europa lige

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mislav Oršić u 65. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Acuna

24.2.2022.
20:54
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Europske lige, u uzvratnom dvoboju 16-ine finala na svom su terenu svladali šesterostrukog pobjendika ovog natjecanja Sevillu sa 1-0 (0-0), no kako je u prvom dvoboju prije tjedan dana Sevilla bila bolja sa 3-1 prošla je dalje s ukupnih 3-2.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mislav Oršić u 65. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Acuna igravši rukom u u svom 16-ercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOĆE LI MOŽDA ON PREUZETI MODRE? /

Nećete vjerovati tko se ukazao na Maksimiru: Zakleti hajdukovac na utakmici Dinama

Image
HOĆE LI MOŽDA ON PREUZETI MODRE? /

Nećete vjerovati tko se ukazao na Maksimiru: Zakleti hajdukovac na utakmici Dinama

Sevilla je mirno kontrolirala uzvratni susret u Zagrebu, znalački je "umrtvila" igru i praktički s pola snage "sakrila" loptu Dinamovim igračima.

Dinamo je u nastavku ipak uspio povesti nakon jedne neopreznosti u gostujućoj obrani, u posljendjih pola sata i "stisnuti" Sevillu na njezinu polovicu u potrazi za drugim pogotkom koji bi odveo dvoboj u dodatnih 30 minuta, ali nije ga uspio postići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-------------------

UŽIVO

PLAYOFF ZA OSMINU FINALA EUROPA LIGE, STADION MAKSIMIR, ZAGREB, 18:45

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO - SEVILLA 1:0 (1:3)

SASTAVI:

Dinamo: Livaković - Theophile-Catherine, Šutalo, Franjić - Ristovski, Mišić, Gojak, Štefulj - Tolić - Petković, Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla: Bono - Montiel, Kounde, Carlos, Acuna - Rakitić, Fernando, Gomez - Ocampos, Mir, Corona.

--------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90' + 2' - Drama je u završnici, Dinamo je kampirao do sada na polovici Seville, ali Španjolci otežu i kradu vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još četiri minute. A Delaney je dobio drugi žuti, to jest, crveni.

89' - Oršić je opalio izvana i fijuknulo je pored gola. Još je malo vremena do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Dinamo se silno trudi, ali za sada nema opasnosti po gol, a Sevilla sve više pribjegava krađi vremena.

81' - Šutalo je gadno pogriješio u jednom skoku na centru i dozvolio je Sevilli kontru, ali srećom Mir je promašio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Ocampos je pucao glavom sada s desetak metara, ali pored gola srećom. Dinamo nastavlja s pritiskom.

76' - Prvo je Bočkaj s ruba peterca pucao malo preko gola, onda je Menalo u nastavku imao sjajnu priliku s lijeve strane, ali je obranio vratar. Dinamo sada odlično igra i gol kao da visi u zraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Gojak ide van Menalo je unutra. Sada valjda ide na sve ili ništa Kopić.

71' - Ivan Rakitić izlazi i to uz ovacije maksimirske publike. Lijepo, moramo priznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - GOOOOOL! ORŠIIIIIIIIIIIĆ! Hladnokrvno je zabio u gornji desni kut vratara! Sada mora krenuti totalna ofenziva.

63' - Penal za Dinamo! Acuna je u duelu s Bulatom igrao rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Ristovski ide van, ući će Špikić. Bočkaj umjesto Štefulja i Emreli umjesto Petkovića.

60' - Sevilla je preuzela potpunu kontrolu nad utakmicom, Dinamo više ne može držati onaj inteniztet presinga i sada će zaista trebati čudo da se Modri izvuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Sevilla sve žešće napada, sada je Mir mogao zabiti iz blizine, iz peterca, ali je Šutalo izbio ispred njega. Teško Dinamo diše u ovim trenucima.

54' - Tolić ide van, ušao je Bulat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Livaković opet spašava, sada je Sevilla prijetila s desne strane kaznenog prostora, ali naš je vratar dobro reagirao.

48' - Sjajna obrana Livakovića. Kounde je pucao glavom negdje s pet metara i to je odlično ušao iz drugog plana, ali je Livaković skinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Vremena je sve manje, Dinamo ima golemi zaostatak za nadoknaditi i morat će se malo i riskirati.

Kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se još minuta.

42' - Malo je kriterij suca preblag, Sevillini igrači igraju veoma grubo i bilo je žestokih startova na Dinamove igrače, ali nema sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Imamo prvu spornu situaciju. Gojak je ušao u duel s Carlosom na petercu i činio se kako ga je Brazilac gurnuo rukom, ali sudac je rekao da nema prekršaja. Uslijedili su zvižduci s tribina i negodovanje igrača jer bilo je odgurivanja, ali dobro...

33' - Kreće sve češće Sevilla prema naprijed, pomaknula se igra gotovo pred Dinamova vrata i sada je vrlo opasno pratio Rafa Mir iz kaznenog prostora Modrih.

28' - Sevilla je sada počela malo pritiskati, Dinamo je malo popustio s presingom, ali očito je samo riječ o kratkom predahu.

20' - Mišiiiiiić! Pomalo bizarna situacija. Pucao je u padu s ruba kaznenog prostora i pogodio Carlosa, a lopta je promijenila smjer i zamalo prevarila vratara.

19' - Posjed lopte je debelo na strani Seville, više od 60 posto, ali Dinamo je puno bolji, agresivniji, napada i pritišće.

15' - Ristovski je nakon kornera pokušao iz prve opaliti negdje s ruba kaznenog prostora. ali bio je veoma neprecizan.

11' - Dobra se utakmica igra, Sevilla ima posjed, ali Dinamo ciljno napada i pritišće na određenim dijelovima terena i pokušava oduzeti loptu te stvoriti šansu, ali za sada ne uspijeva.

6' - Dinamo je krenuo vrlo agresivno, pritišće se zadnja linija Seville, Oršić to uglavnom obavlja svojim hitrim izlascima u sredini, a Ristovski i Štefulj ubacuju se s boka. Dinamo dobro kontrolira utakmicu iako nema posjed, a priliku će tražiti očito iz protuudara.

5' - Papu Gomez je testirao Livakovića s velike distance, ali naš golman je to lako pokupio.

4' - Auuuuuu, izvrsno je sada Ristovski proigrao dijagonalom Štefulja, ali malo je nedostajalo da Štefulj da dobru povratnu loptu na peterac.

3' - Navijači Dinama razvili su ukrajinsku zastavu kao zna podrške Ukrajincima koja je rano ujutro stupila u rat s Rusijom.

1' - Počela je Dinamova utakmica godine. Mogu li Modri izvesti čudo kao lani protiv Tottenhama, saznat ćemo u sljedećih 90 minuta.

------------------

18:30 - Igrači su odradili zagrijavanje... Još je 15 minuta do početka utakmice.

17:47 - Sve je spremno, evo i nekoliko slika iz Dinamove svlačionice...

17:25 - Stigli su sastavi i imamo dva velika iznenađenja u sastavu Dinama. Kopić je na klupi ostavio Petra Bočkaja i umjesto njega je uveo Danijela Štefulja, a u veznom redu umjesto Ademija igra Marko Tolić, iako se pretpostavljalo da će tu biti Marko Bulat.

------------------

Ivan Rakitić za Net.hr: 'Bit će teško protiv Dinama na Maksimiru'

Bivši hrvatski reprezentativac i jedan od kapetana Seville Ivan Rakitić istrčat će večeras na Maksimiru kao jedan od ključnih igrača Juliena Lopeteguija. Raketa je prije nekoliko dana dao ekskluzivan intervju portalu Net.hr u kojem se osvrnuo i na prošlu utakmicu na Ramon Sanchez Pizjuanu.

"To je bila utakmica koju smo manje-više očekivali. Dinamo je odlična momčad, vidi se da su posljednjih godina izgradili taj stav da znaju igrati europske utakmice tako da je bilo jako teško. Mislim da smo odigrali dobru i interesantnu utakmicu kao i Dinamo, ali smo zaslužili tu pobjedu i taj rezultat", kazao je Ivan Rakitić i nastavio govoriti o svom golu iz penala u 13. minuti Dominiku Livakoviću za 1-0...

"Jako je bitno za moju Sevillu, bilo je bitno da otvorimo utakmicu u tom smislu. Bilo je teško i neugodno zabiti Dinamu, pogotovo kada je tu Livaković kojeg jako dobro poznajem i kojeg smatram velikim prijateljem. Bilo je čudno to sve, ali jako bitno za moju momčad."

Nakon utakmice u Sevilli, Ivan je pokazao kakav je gospodin, veličina. Zajedno s dinamovcima došao je podno tribine na kojoj su bili smješteni navijači Dinama, te ih pozdravio pljeskom...

'Zahvalan sam za sve što je Hrvatska učinila za mene i za moju obitelj i to je bila jedna prelijepa večer za mene'

"Kada sam zabio penal, ali i poslije utakmice, htio sam biti jasan u tom smislu poštivanja jer osjećam ljubav prema našim ljudima i prema cijeloj Hrvatskoj. Bilo mi je jako lijepo vidjeti toliki broj navijača na tribinama i jednostavno sam se htio svima zahvaliti što su prešli taj put i došli u moju Sevillu i pokazati im svoj grad i svoj stadion. Zahvalan sam za sve što je Hrvatska kao država i reprezentacija učinila za mene i za moju obitelj i to je bila jedna prelijepa večer za mene."

Dinamo u Zagrebu na Maksimiru neće biti lagan posao za Andalužane...

"Mi znamo da će biti sasvim teško. Suigrači su me pitali kakva je situacija na stadionu i sve oko navijača. Mi znamo da će biti teško i da će biti neugodna utakmica i da moramo igrati na visokom nivou, to je sasvim jasno, već su nam pokazali to u prvoj utakmici. Moramo biti spremni, uživati i dati sve od sebe. Trebat ćemo igrati na 100 posto da možemo dalje nastaviti natjecanje u Europskoj ligi", istaknuo je Raketa.

Sevilla, pa derbi u Osijeku

Što je još Ivan Rakitić kazao u intervjuu za naš portal, pročitajte - OVDJE.

Nije teško, stoga, zaključiti da je Dinamu ona utakmica s Osijekom u nedjelju važnija nego ona u četvrtak sa Sevillom. Ispadanje od Seville bilo bi, iako mnogi zazivaju "novi Tottenham", normalno stanje stvari i nešto što se očekivalo, jer Sevilla je ekstra jaka, a rezultat iz prvog dvoboja, kao i situacija s ozljedama, Plavima ne ide u prilog. Bitka za domaću krunu ipak je ono što je daleko najbitnije u Maksimiru...

No, s druge strane, ne smije se niti protiv Seville pasti bez prave borbe, bez pokušaja da se napravi čudo, podvig... Neki uvjerljiv poraz svakako ne bi legao Kopićevoj momčadi prije velikog okršaja u Gradskom vrtu s jednom od najboljih momčadi HNL-a koju vodi iskusni lisac Nenad Bjelica. Takvi porazi ubijaju samopouzdanje i atmosferu u momčadi, a Sevilla je momčad koja može svakoga "natrpati" ako joj se pruži prilika. Dakle, pred Kopićem je nezgodna zadaća koga postaviti u udarni sastav protiv Seville, a koga protiv Osijeka. Makar, i nema previše izbora s obzirom na ispadanje Ademija i Ivanušeca, ali onda opet, može se i pogriješiti.

Za spomenuti kako ćete utakmicu Dinama i Seville moći gledati na Arena Sport 1 od 18.45, a pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo