DINAMO - LOKOMOTIVA 1-0: / Hrvatski prvak s deset novih igrača do nova tri boda i vrha ljestvice

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo bolji od Lokomotive

25.8.2018.
22:49
PIXSELL
VOYO logo

5. KOLO HNL-A, STADION MAKSIMIR, ZAGREB

DINAMO - LOKOMOTIVA 1-0

DINAMO: Zagorac - Musa, Perić, Lešković, Moharrami - Šunjić - Menalo, Petković, Knežević, Kadzior - Budimir

LOKOMOTIVA: Grbić - Datković, Majstorović, Kolinger, Karačić - Ivanušec, Đurasek, Burić, Kastrati - Radonjić, Krstanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Petković (48.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Dinama pobijedili su Lokomotivu sa 1-0 (0-0) u utakmici 5. kola Prve HNL, odigranoj u subotu na maksimirskom stadionu, te privremeno zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice.

Pobjednički pogodak za Dinamo postigao je Bruno Petković u 48. minuti iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog igranja rukom Frana Karačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo preuzeo vrh ljestvice

Dinamo je sa 13 bodova preuzeo vrh ljestvice, ispred Rijeke, Osijeka i Lokomotive koji imaju po 10 bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje. Na začelju su Rudeš i Istra 1961 sa po jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset novih igrača u odnosu na Young Boyse

Dinamov trener Nenad Bjelica je protiv Lokomotive na teren poslao deset novih igrača u odnosu na početnu postavu koja je prije tri dana na gostovanju u Bernu izvukla 1-1 protiv Young Boysa. Jedini je zadržao svoje mjesto vratar Danijel Zagorac, ali i on silom prilika, jer se na posljednjem treningu ozlijedio Dominik Livaković.

Zagorac bez posla

Ipak, i u takvom sastavu je Dinamo bio bolja momčad u odnosu na Lokomotivu koja je opasno prijetila samo nakon pogrešaka igrača aktualnog prvaka. To će zorno pokazati i podatak o udarcima na vrata: Dinamo ih je imao 14, od čega sedam u okvir, dok su Lokomotivini igrači zapucali četiri puta, ali Zagorac ni jednom nije morao intervenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu na stadionu Maksimir pratilo je 2000 gledatelja, a sudio je Dalibor Mlakar iz Zagreba.

Strijelac: 1-0 Petković (48-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica bolja od Rudeša

U prvoj utakmici subotnjeg programa Gorica je pred svojim navijačima svladala Rudeš sa 2-0 (1-0) i tako došla do druge uzastopne pobjede u prvoligaškom društvu, a prve na domaćem terenu. Gorica je povela u 11. minuti, a strijelac je bio Mario Marina, dok je konačnih 2-0 postavio Poljak Lukasz Zwolinski u 70. minuti.

U nedjelju će biti odigrane preostale dvije utakmice 5. kola. Inter će na svom novom travnjaku u Zaprešiću od 18.30 sati ugostiti Hajduk, dok je Rijeka od 21 sat domaćin Istri 1961 na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prva HNL - 5. kolo Dinamo - Lokomotiva 1-0 (Petković 48-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica - Rudeš 2-0 (Marina 11, Zwolinski 70)

Inter - Hajduk (ned, 18.30) Rijeka - Istra 1961 (ned, 21.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrano u petak: Osijek - Slaven B. 1-1


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica.

77' - Dvostruka izmjena. Igru napustio strijelac jedinog gola na utakmici Petković, a umjesto njega je ušao Mario Gavranović. S druge strane, u momčadi Lokomotive Burića je zamijenio Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Kadzior je nabacio loptu iz slobodnog udarca s velike udaljenosti. Tri igrača Modrih bila su u skoku, niti jedan od njih nije došao do lopte, ali je ona dosta sretno došla do gola Lokomotive. Grbić ju sjajnom paradom izbacuje u korner i tako spriječava novi gol prvaka Hrvatske.

62' - Umalo je Dinamo dobio gol. Kakva pogreška Zagorca sad. Malo se sada golman Dinama, zaigrao se i loptu dodao protivničkom napadaču Krstanoviću. Napadač Lokomotive sjurio se prema golu Dinama, no na kraju se i on spetljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - GOOOL, Dinamo je poveo 1-0. Petković je siguran s bijele točke.

47' - Penal za modre. Sve je krenulo od Budimira koji je dodao loptu za Šunjića, on puca po golu, ali mu Karačić ulazi u blok i dira loptu rukom u svojoj putanji. Sudac bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku i dodijeljuje Karačiću žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Kakva prilika za Dinamo odmah na početku nastavka u Maksimiru! S lijeve strane je loptu odlično nabacio Šunjić, a na 1 metara se potpuno sam nalazio Petković koji neometano skače i tuče glavom po golu, ali na njegovu nesreću pucao je točno u Grbića koji bez problema brani njegov pokušaj. Spašavaju se ponovno lokosi.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završeno je prvo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Skočili su svi na Maksimiru sad nakon ovog pokušaja Modrih. Lokomotiva opasno živi u Maksimiru. Budimir je odložio loptu za Šunjića, koji u punom trku dolazi dolazi do pokušaja i šuta ali njegov udarac nije bio precizan i lopta odlazi malo pored desne stative.

26'- Još jednom Kadzior pokušava ugroziti gol gostiju, živahan je ovaj igrač. Tukao je sad s otprilike 20-ak metara, ali njegov volej nije bio pretjerano jak i Grbić je uhvatio loptu bez problema.

22'- Dinamo ponovno prijeti. Kadzior nutarnjim dijelom kopačke gađa suprotni kut Lokomotivinog gola, dobio je loptu na desnoj strani. Međutim, nije imao sreće i njegov udarac odlazi malo preko gola.

Image

25.08.2018., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 5. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

11' - Lokomotiva odmah uzvraća na drugoj strani. Na desnoj strani terena je primio loptu Karačić i odmah ju ubacio u kazneni prostor modrih Radonjić je bio najbliži toj lopti, međutim bio je prenizak i ona ga je preletjela.

10' - Prva veća opasnost pred golom lokosa. Lijepo su Modri sada kombinirali i lopta je došla na desnoj strani do Menala koji ju odmah oštro šalje prema Budimiru, međutim Kolinger to spašava i izzbija u korner.

8' - Prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je igrač Lokomotive Kolinger zog neopreznog faula nad Dinamovim napadačem Budimirom.

6' - Lokomotiva brzim polukontrama i kontrama pokušava zaprijetiti Dinamu. Igraju čvrsti blok, prepustili su loptu modrima.

4' - Kombiniraju modri po desnoj strani, ali Lokomotiva je disciplinirana u obrani.

1' - Menalo je isprobao svoj udarac odmah na početku, ali odlazi to preko grede.

1' - POČELA JE UTAKMICA

Image

25.08.2018., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 5. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Nenad Bjelica. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U generalki za utakmicu godine u utorak protiv Young Boysa, vrijednu plasmana u natjecanje po skupinama Lige prvaka, trener Dinama Nenad Bjelica opet je izrotirao cijeli sastav pa je tako na Lokomotivu poslao deset novih igrača u polju u odnosu na Young Boyse u srijedu. Na golu je ostao tek vratar Danijel Zagorac...

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo