CAKTAŠ DONIO OSLABLJENOM HAJDUKU ZLATA VRIJEDAN BOD NA MAKSIMIRU: / Modri propustili bezbroj prilika, navijači 'zapalili' Maksimir

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je u prvom dijelu propustio veliki broj prilika i mogu samo sebe okriviti jer nisu uzeli pobjedu protiv najvećih rivala

22.11.2019.
20:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prva HNL, 16. kolo

Stadion Maksimir, 18:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Hajduk

1:1

DINAMO: Livaković, Šitum, Dilaver, Perić, Leovac, Moro, Kadzior, Olmo, Ivanušec, Oršić, Petković

HAJDUK: Ljubić, Bašić, Ismajli, Simić, Čolina, Jurić, Nejašmić, Kalik, Jradi, Caktaš, Eduok

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju 16. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama i Hajduka igrali 1:1.

Najveći derbi hrvatskog nogometa na Maksimiru okončan je bez pobjednika, pa je prednost Zagrepčana na ljestvici ostala četiri boda. Dinamo u utorak na San Siru čeka presudni dvoboj Lige prvaka, a prvak je poveo iz jedne od nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu, dok je Hajduk izjednačio iz penala, što je bio jedini udarac Splićana u okvir vrata na cijelom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image
[FOTO] KAKVE SCENE NA MAKSIMIRU: /

Bengalke su prvo počele letjeti s juga, a Boysi su ubrzo uzvratili

Image
[FOTO] KAKVE SCENE NA MAKSIMIRU: /

Bengalke su prvo počele letjeti s juga, a Boysi su ubrzo uzvratili

Nenad Bjelica rekao je da će izvesti najjači mogući sastav protiv Hajduka. Petar Stojanović dobio je poštedu jer je u utorak igrao za reprezentaciju Slovenije, a na njegovo mjesto desnog beka postavljen je Šitum. Bez mnogih važnih igrača morao je u ovu utakmicu ući trener Hajduka Damir Burić. Nije bilo Bradarića, Posaveca, Jaira i Juranovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOGOMETAŠI HAJDUKA PRIJE DERBIJA POSLALI PODRŠKU NAVIJAČIMA: BBB i Torcida skandirali: ‘Vukovar, Vukovar…!’

Strašan start Dinama

Dinamo je furiozno krenuo u utakmicu, kao boksač koji je odlučio već u prvoj rundi nokautirati svog suparnika. Modri su do prve prilike stigli već u trećoj minuti kad je Olmo nakon sjajne kombinacije s Ivanušecom iz jako dobre situacije poslao loptu pored Ljubićevih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u 7. minuti imao još jednu veliku priliku, nakon što se Bruno Petković sjajno oslobodio Simića, ali njegov šut iz blizine brani vratar Splićana Ljubić. No, pet minuta kasnije Dinamo je poveo nakon udarca s kuta, u skoku su bili Petković i Ardian Ismajli, a branič Hajduka je nesretno dodirnuo loptu glavom i pogodio vlastitu mrežu.

U 25. minuti Ljubić brani opasni udarac Olma, a Ivanušec u 38. minuti puca pored vrata. U zadnjoj minuti prvog dijela Leovac je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudac Bebek je svirao kazneni udarac za Hajduk. Mijo Caktaš je s bijele točke poslao loptu pod gredu, pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bakljada u drugom dijelu

Dinamo je igrao napadački u drugom dijelu, ali bez izrazitih šansi, dok je obrana gostiju na čelu s vratarom Ljubićem bila nepogrešiva do samog kraja dvoboja.

Puno je zanimljivije bilo na tribinama na kojima su u startu drugog dijela bakljadu napravili navijači Hajduka, dok su nakon njih na red stigli navijači Dinama na sjevernoj tribini. Nekoliko baklji završilo je i na tartan-stazi, Zbog čega je Bebek morao prekinuti utakmicu na tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalmatinski portal

Na ljestvici vodi Dinamo s 35 bodova i utakmicu manje, a Hajduk ima 31.

Pred 16.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Bebek iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotovo je! Hajduk je izvukao zlata vrijedan bod na Maksimiru u derbiju protiv Dinama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Ulazimo u sudačku nadoknadu koja će trajati šest minuta.

85' Ide Kalik sad van iz igre, a ulazi Hamza Barry. Kod Dinama je ušao Atiemwen, a izašao Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Kako izgleda bakljada na Maksimiru, pogledajte .

78' Žuti karton za Nenada Bjelicu koji je žestoko prosvjedovao zbog odluke Bebeka da ipak ne da Kaliku drugi žuti zbog prekršaja na Petkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Luka Ivanušec je izašao iz igre, a ušao je Lovro Majer.

76' Bad Blue Boysi su sad započeli veliku bakljadu na sjevernoj tribini, neke su baklje završile i u terenu, čuju se sirene na Maksimiru. Sudac Bebek je morao prekinuti utakmicu na tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Nova dobra reakcija Ljubića. Olmo je izvrtio Hajdukovu obranu i pucao s 20 metara, ali Hajdukov vratar opet je na visini zadatka.

71' Prva izmjena u sastavu Dinama. Ulazi Izet Hajrović, a iz igre je izašao Kadzior.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Derbi je u znaku Vukovara, a početni udarac izveo je hrvatski ratni veteran iz Vukovara Ivan Lukić Zolja. Pogledajte fotogaleriju:

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Druga promjena za Hajduk. Izašao je Nejašmić, a ušao Teklić.

62' Dok se Kadzior sprema za izvođenje slobodnog udarca, službeni spiker upozorava Torcidu na južnoj tribini. Kao odgovor dobio je nekoliko topovskih udara čije su se eksplozije prolomile Maksimirom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Prva promjena kod Hajduka. Izlazi Jradi, a ulazi Jakoliš.

54' Igra se na Hajdukovoj polovici početkom drugog poluvremena. Dinamo je odlučno krenuo po novo vodstvo, dok Hajduk čeka neku eventualnu priliku iz kontre.

50' Ovo je bilo opasno. Petković je petom spustio loptu za Oršića, a ovaj tukao snažno s 18 metara, no Ljubić je obranio taj njegov udarac. Dobra reakcija vratara Hajduka.

46' Na startu drugog dijela nema promjena u sastavima.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, a na Maksimiru je više gledatelja nego što se očekivalo. Na tribinama se vodi velika bitka kao i na terenu. Pogledajte galeriju:

Galerija

HT I time je završilo prvo poluvrijeme. Po igri je Dinamo zaslužio vodstvo, možda i s više od jednog gola razlike, ali nisu iskoristili svoje šanse. Hajduk nije stvorio veću šansu, ali je došao do pogotka iz čistog penala. Bacite oko na fotogaleriju:

Galerija

44' Penal za Hajduk! Caktaš je pucao i pogodio Leovca u ruku i mora Bebek pokazati na bijelu točku. Caktaš je bio i siguran realizator.

40' Jedini pogodak na utakmici zasad možete pogledati .

38' Odlična šansa za Ivanušeca. Bio je oči u oči s Ljubićem Dinamov ofenzivac, gađao je iskosa bliži kut, ali je pogodio samo vanjski dio mreže.

36' Mijo Caktaš uputio je nakakav udarac prama golu Dinama, ali samo za statistiku.

31' Fantastična reakcija Dine Perića koji je spriječio kontru u kojoj bi Hajduk išao tri na jednog.

28' Još jedan opasan korner Dinama, prošla je lopta kroz kazneni prostor i sva sreća za Hajduk da nitko od dinamovaca nije mogao do te lopte.

22' Nastavlja se opsada Hajdukovog šesnaesterca. Izgleda da se Dinamo neće zadovoljiti s ovih 1:0, već nastavlja s totalnom ofenzivom.

NOGOMETAŠI HAJDUKA PRIJE DERBIJA POSLALI PODRŠKU NAVIJAČIMA: BBB i Torcida skandirali: ‘Vukovar, Vukovar…!’

17' Hajduk je stvorio prvu akciju, malo su se oslobodili pritiska i nekako izborili korner.

14' Dinamo vodi 1:0. Ubacio je Kadzior iz kuta, a na prvoj stativi bio je Petković koji je uputio loptu prema golu. Ona je okrznula Ismajlija i završila u mreži. Ljubić je izletjeo s vrata, ali je zakasnio. Autogol je na kraju upisan Ismajliju.

13' Dinamo je upravo izveo svoj peti korner. To vam sve govori koliko modri sastav dominira na startu utakmice.

11' Petković je napravio pravi dar-mar u obrani Hajduka, izvrtio je stopera "bilih" Simića i pucao te pogodio vratara Ljubića u glavu, a lopta se od vratnice odbila u korner. Ovo je bilo jako opasno.

10' "Ubij Tovara", čuje se s maksimirskih tribina.

6' Olmo je imao veliku priliku. Nakon sjajne akcije Ivanušec mu je petom ostavio loptu, a Španjolac je pucao neprecizno iskosa pored Ljubićevih vrata

5' Očekivano je Dinamo uzeo posjed na terenu, a na tribinama se vodi žestoka bitka.

1' Počela je utakmica na Maksimiru.


17:30 Na Lučkom je trenutno kolona 2,5 kilometara, a, kako doznajemo, Torcidu pretresaju kod naplatnih kućica. Nema šanse da ti navijači stignu do Maksimira.

17:00 Stigli su i sastavi. Dinamo će u derbi u snažnoj postavi, dok kod Hajduka igra nekoliko igrača koji su dosad bili u drugom planu. Bjelica je ipak poštedio Stojanovića koji je igrao za reprezentaciju Slovenije u utorak.

16:55 Još jedan potencijalan transfer Dinamovog igrača pojavio se "iz vedra neba". Pročitajte više:

16:50 Puno se ovih dana priča o povratku Marka Pjace u Dinamo. Pročitajte analizu tog poteza:

16:45 Dinamo je uoči utakmice podboo hajdukovce i na društvenim mrežama. Pročitajte više o tome:

16:40 Kladionice su se oglasile uoči derbija i po njima se čini da je sve dosta izvjesno. Pogledajte kako kotiraju Dinamo i Hajduk:

16:30Dalmatinski portal izvjestio je uoči derbija da policija strogo kontrolira Torcidu na odmorištu Modruš te da mnogi neće moći stići na utakmicu. Izašao je i video koji možete pogledati .


Najveći hrvatski nogometni derbi u neobičnom terminu. Dinamo i Hajduk na Maksimiru će večeras igrati utakmicu koja će odučiti jako puno u ostatku sezone Prve HNL.

Trenutno na ljestvici Dinamo vodi s četiri boda s utakmicom manje i ova mu je utakmica odlična šansa da stekne osjetnu prednost. No Hajduk je slavio u njihovom prvom međusobnom susretu na Poljudu.

“Teško nam je pao taj poraz. Jedva čekamo tu utakmicu i jedva čekamo pokazati da smo najbolja momčad u ligi, kao što smo pokazali i u Rijeci. Proširen nam je kadar u odnosu na tu utakmicu, još uvijek nedostaju neki igrači – to su Andrić, Lešković i Kulenović kojih neće biti do kraja sezone te Ademi koji nije na raspolaganju. Vidjet ćemo kakva je situacija s Gavranovićem i Gojakom i hoćemo li s njima riskirati”, rekao je Bjelica za medije uoči utkamice s Hajdukom.

U Hajduku situacija s izostancima nije dobra. Damir Burić morat će riješiti mnoge probleme.

“Juranović sigurno ne ide na put, zatim nema Posavca, Bradarića, Jaira, Bulosa. To su oni igrači koji ne putuju s nama”, rekao je na konferenciji za medije.

Uz te ozljede, Hajduku će problem predstavljati da u ekipi ima osam igrača s dva žuta kartona i ako dobiju još jedan propustit će sljedeću utakmicu.

Utakmicu Dinama i Hajduka možete pratiti uživo na portalu Net.hr

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo