[FOTO] DALIĆ IZNENADIO SASTAVOM PROTIV AUTSAJDERA; / Izbornik nema milosti, evo koga će poslati na Azerbajdžance

Image
Foto: Profimedia, AFP

Pobjedom protiv Azerbajdžana Hrvatska bi gotovo sigurno osigurala plasman na Euro

9.9.2019.
17:20
Profimedia, AFP
VOYO logo

17.18 - Malobrojni hrvatski navijači u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu na Bakcell Areni.

Image
[FOTO] AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1: /

1; Vatreni nisu uspjeli uzeti bodove u Bakuu; Azeri su nam zabili neshvatljiv gol

Image
[FOTO] AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1: /

1; Vatreni nisu uspjeli uzeti bodove u Bakuu; Azeri su nam zabili neshvatljiv gol

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.28 - Izbornik Zlatko Dalić uvjeren je da na Euro vodi 15 bodova. Na lageru imamo devet s današnja tri ovisili bismo o još toliko, tri, iz tri preostale utakmice, s Mađarskom i Slovačkom kod kuće te s Walesom u gostima.

16.12 - Bliži se trenutak utakmice u Bakuu između Azerbajdžana i Hrvatske. Sve je već rečeno o ovoj utakmici. Vatreni su favoriti, iako sastav Nikole Jurčevića nije za podcijenjivanje. Bitno za naglasiti da sudbinu odlaska na Euro držimo u svojim rukama. Pobjeda protiv Azerbajdžana bila bi golemi korak prema Euru, iako ni bod ne bi bio tragičan. Čak i u slučaju poraza Hrvatska bi i dalje sve imala u svojim rukama, no o takvom raspletu nitko ni ne razmišlja, pogotovo ne nakon veličanstvenog izdanja prošloga petka u Trnavi protiv Slovačke. U slučaju pobjede, Hrvatska bi napravila veliki korak prema plasmanu na Euro i susret s Mađarima na Poljudu 10. listopada bio bi odlučujući za prvu poziciju, naravno pod uvjetom da danas Mađari pobijede Slovake na svom travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju današnjeg poraza Mađarske a pobjede Hrvatske, naša bi se reprezentacija s 12 bodova instalirala na prvu poziciju u skupini E i kao vodeća u grupi dočekala Mađarsku u Splitu, a eventualnom pobjedom u tom dvoboju, u takvoj situaciji, praktički bi izborila plasman na Euro, dva kola prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska nogometna reprezentacija od 18 sati u Bakuu igra utakmicu šestog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, protiv Azerbajdžana na čijoj je izborničkoj klupi bivši trener Dinama, Nikola Jurčević. Utakmicu uživo možete pratiti na portalu Net.hr od 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svim dosadašnjim najavama, izbornik Zlatko Dalić na teren bi trebao poslati, iznenadit će se mnogi, istu onu postavu koja je igrala protiv Slovačke. Podsjetimo, Hrvatska je razbila Slovake s 4:0 u gostima, a zabili su Vlašić, Perišić, Petković i Lovren. Dalić je odlučio kako se neće kockati s plasmanom na Euro i davati priliku igračima s klupe, već će uozbiljini pristup, što je i naglasio u posljednjem obraćanju.

Image
Image

11.06.2019., Gradski stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Medjunarodna prijateljska utakmica, Hrvatska - Tunis. Izbornik Zlatko Dalic. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Izbornik neće mijenjati

"To je najvažnija stvar. Moramo ostati ozbiljni. Posebno nakon odlične predstave protiv Slovačke. Na to sam upozorio igrače. Moramo na tome segmentu najviše raditi. Utakmicu moramo shvatiti ozbiljno. Moramo biti ozbiljni, agresivni i jako strpljivi... Očekuje nas teška utakmica. Neće nas zavarati situacija da nemaju nijedan bod. Svi očekuju našu pobjedu, ali nema ništa lagano. Očekuje nas čvrst i borben suparnik," naglasio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako će mijenjati samo ako se netko povrijedi na treningu te da nema potrebe remetiti postavu i dobru igru.

Hrvatska se dosta mučila s kompaktnim i agresivnim Azerima prošlu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo nijedan drugi pritisak osim onog kojeg sami sebi nametnemo. Znamo što je naš cilj i ne gledamo puno statistiku. Moramo uhvatiti 15 bodova kako bi se plasirali na EP. To je jedino važno", veli Dalić.

Ne brinu ga izostanci. "Nećemo previše razmišljati o tome. Imamo sjajne igrače koji su to pokazali protiv Slovačke. Sada to moraju ponoviti," bio je jasan izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Profimedia, AFP

Tko će igrati?

Dakle, očekivani sastav trebao bi biti sljedeći. Na vratima Dominik Livaković, koji se istaknuo sjajnim obranama u prvoj utakmici, premda i nije imao previše posla. Stoperski par bit će Lovren i Vida, bekovi Barišić i Bartolec, koji će svakako morati pokazati malo više jer obojica su ofenzivno ostala nešto rezerviranija. Vezni red će držati Luka Modrić i Marcelo Brozović te Nikola Vlašić kao istureniji vezni. Krila će igrati Ivan Perišić i Ante Rebić, a špicu novi hit-igrač Bruno Petković.

Mogući sastav: Livaković - Barišić, Vida, Lovren, Bartolec - Modrić, Brozović - Perišić, Vlašić, Rebić - Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

05.09.2019., stadion Anton Malatinsky, Trnava, Slovacka - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice 4. kola skupine E za Europsko prvenstvo protiv Slovacke. Zlatko Dalic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nema straha

Hrvatska se trenutačno nalazi na prvom mjestu skupine s devet bodova, koliko ima i Mađarska na drugoj poziciji, no "Vatreni" imaju bolju razliku pogodaka. Wales i Slovačka imaju po šest bodova, a Azerbajdžan je posljednji bez bodova.

Pobjedom protiv Azerbajdžana Hrvatska bi gotovo sigurno osigurala plasman na Euro, ali ne bi bila velika tragedija niti da uzmu samo bod. Eto, čak i u slučaju poraza, Hrvatska i dalje ima vremena sama sve preokrenuti u svoju korist, ali pobjeda bi bila idealna jer bi se u listopadu na Poljudu igralo s puno manje stresa protiv Mađarske, koja je Dalićeve dečke već jednom skalpirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo