NIŠTA OD ČUDA NA PARKU PRINČEVA: / PSG izbacio Barcelonu, Messi zabio golčinu i promašio penal; Redsi slomili Leipzig

Image

PSG je protiv Barcelone u uzvrtatu sačuvvao veliku prednost iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka

10.3.2021.
22:40
VOYO logo

Aktulani prvaci Engleske i Francuske, Liverpool i Paris Saint-Germain, očekivano su se plasirali i četvrtfinale Lige prvaka. Liverpool je, kao i u prvoj utakmici na Puskas Areni svladao RB Leipzig s 2-0 te s ukupnih 4-0 osigurao prolaz, a PSG-u je i domaćih 1-1 protiv Barcelone bilo dovoljno za potvrdu pobjede 4-1 u dvoboju odigranom na Camp Nou.

Image
MBAPPE SRUŠIO MESSSIJEV REKORD: /

Genijalni Francuz zabio Barceloni i upisao se u povijest Lige prvaka

Image
MBAPPE SRUŠIO MESSSIJEV REKORD: /

Genijalni Francuz zabio Barceloni i upisao se u povijest Lige prvaka

Za LIverpool su ponovno strijelcili bili Mohamed Salah i Sadio Mane, a pobjedu svojoj momčadi su donijeli golovima u 70. i 74. minuti. Isti igrači su bili strijelci i u prvoj utakmici, također igranoj u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Juergena Kloppa u Ligi prvaka je zaliječila rane iz Engleske lige, u kojoj ove godine nižu poraze. Malo tko je mogao predvidjeti da će branitelj naslova prvaka Engleske, početkom ožujka u Budimpešti spašavati sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugoplasirana momčad njemačkog prvenstva RB Leipzig je sve šanse za nadoknađivanje poraza propustio u prvom dijelu, kada su povesti i zakomplicirati utakmicu, koju je Liverpool na kraju glatko dobio.

Navas spašavao Parižane

PSG je na Parku prinčeva poveo u 31. minuti pogotkom Kyliana Mbappea iz kaznenog udarca, dok je za 1-1 pogodio Leo Messi u 37. minuti fenomenalnim udarcem s tridesetak metara. Argentinac je u samoj završnici prvog poluvremena propustio iskoristiti jedanaesterac za vodstvo, kad je njegov udarac obranio Keylor Navas, najbolji igrač PSG-a u uzvratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala četiri kluba, uz Borussiju Dortmund, Porto, Liverpool i PSG, koja će se 19. ožujka naći u ždrijebu četvrtfinala Lige prvaka doznat ćemo sljedećeg utorka (16.3.) i srijede (17.3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju se još četiri četvrtfinalista

U utorak će Manchester City protiv Borussije Moenchengladbach braniti prednost 2-0 iz prve utakmice, također odigrane na neutralnom terenu u Budimpešti, a Real će u Madridu protiv Atalante startati s prednošću 1-0 iz Bergama.

U srijedu će Bayern u Muenchenu braniti uvjerljivih 4-1 iz rimskog dvoboja s Laziom, dok će Chelsea na Stamford Bridgeu protiv Atletico Madrida pokušati sačuvati gol prednosti (1-0) iz utakmice odigrane na neutralnom terenu u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


PSG - BARCELONA 1:1 (Mbappe 31'; Messi 37') (1:4 prva utakmica)

PSG: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Gueye, Paredes, Verratti; Draxler, Mbappé, Icardi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona: Ter Stegen; Dest, Mingueza, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Pedri; Messi, Dembélé, Griezmann.

LIVERPOOL - LEIPZIG 2:0 (Salah 71', Mane 74')(2:0 prva utakmica)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Thiago, Wijnaldum; Salah, Jota, Mané.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig: Gulácsi; Mukiele, Upamecano, Klostermann; Kampl; Adams, Forsberg, Sabitzer, Nkunku; Olmo; Poulsen.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' Završena je utakmica u Parizu. PSG je s Barcelonom odigrao 1:1 i prošao u sljedeći krug.

90' Gotova je utakmica u Budimpešti, Liverpool je s 2:0 pobijedio RB Leipzig i potvrdio plasman u četvrtfinale Lige prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Barcelona se ne miče od šesnaesterca domaćina. Ali kad i postane malo opasnije pred golom PSG-a, vratar Navas i branič Marquinhos otklanjaju svaku opasnost.

79' Trostruka zamjena u Barceloni. U igri su Braithwaite, Pjanić i Moriba, a izašli su Pedri, Busquets i Dembele. Koeman ide u totalnu ofenzivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Prilika za Dembelea. bio je u izvrsnoj poziciji, ali nije uspio iskoristiti dobar ubačaj Albe.

74' Liverpool je ponovno zabio, Mane je pogodio za 2:0 i riješio plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Gol u Budimpešti, Salah je doveo Liverpool u vodstvo. Redsi jure prema četvrtfinalu.

69' Malo je sada dijelilo Barcu do novog gola. Busquets je dobro pucao glavom nakon kornera, a Navas čudsno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Barca u potpunosti kontrolira igru, ali ne uspijeva stvoriti opasniju šansu

60' Velika šansa za Barcelonu, ali rezultat se ne mijenja. Messi je imao loptu na samo nekoliko metara od Navasovog gola, no braniči PSG-a su ga blokirali. U nastavku akcije Griezmann nije uspio stići do lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Miran početak drugog poluvremena u Parizu. PSG ne riskira i strpljivo čeka svoju priliku iz kontranapada. Barca pokušava stvoroti šansu preko ubačaja s bokova, ali Navas to lagano lovi.

50' PSG-ov Gueye napravio je faul na Griezmannu i spriječio opasan kontranapad Barce. Igrač PSG-a dobio je zbog toga žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme utakmice PSG-a i Barcelone. Domaćini su napravili jednu zamjenu - Diallo je ušao umjesto Kurzawe koji se mučio u prvom dijelu i skrivio jedanaesterac koji je Messi promašio.

46' Počela je utakmica Liverpoola i RB Leiziga, početak okršaja u Parizu malo će kasniti zbog sudačke nadoknade u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 4' Gotova su prva poluvremena na obje utakmice. U utakmici PSG-a i Barcelone rezultat je 1:1, a u susretu Liverpoola i RB Leipziga nije bilo golova.

45' + 3' Barcelona je mogla u potpunosti preokrenuti. Imala je penal u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali Messi je promašio s bijele točke. Točnije, njegov udarac po sredini gola Navas je dodirnuo i lopta je zatresla prečku. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

42' Mbappe je pokušao uzvratiti, primio je jednu dugačku loptu pa pucao, ali Ter Stegen brani.

37' GOL Barcelona je ekspresno izjednačila preko Messija koji je postigao eurogol. Čudesni Argentinac primio je loptu na tridesetak metara i neobranjivo pogodio. Navas se ispružio, ali ništa nije mogao učiniti. Pogodak pogledajte OVDJE.

31' GOL PSG je kaznio brojne promašaje Barcelone, Mbappe je zabio iz penala i odveo PSG na milimetar do prolaska u četvrtfinale. Najstrožu kaznu skrivio je Lenglet koji je napravio faul na Icardiju u vlastitom šesnaestercu. Gol pogledajte OVDJE.

27' Barcelona je u dosadašnjem dijelu utakmice već uputila 10 udaraca. Usporedbe radi, u prvoom susretu s PSG-om pucali su samo 12 puta prema golu Parižana.

24' Nova velika šansa za Barcu. Dembele je ubacio, a Messi klizećim startom pokušao pospremiti loptu u mrežu, ali Argentinac je bio "pekratak".

23' Velika obrana Navasa. Golman PSG-a čudesno je obranio snažan udarac Desta. Točnije skrenuo ga je u vratnicu i spriječio siguran pogodak.

18' Nova opasnost pred golom PSG-a. Dembele je uputio prizeman udarac, a Navas je to obranio.

17' Mbappe puca, ali u tom udarcu nije bilo snage i Ter Stegen bez problema to brani.

13' Vraćamo se u Pariz, u novoj šansi je bio raspoloženi Dembele koji je pucao visoko iznad gola nakon beze akcije kojom je Barca izigrala obranu PSG-a. Bilo bi bolje da je mladi Francuz asistirao Messiju ili Griezmannu.

10' U utakmici Liverpoola i Leipziga Olmo je sada promašio veliku priliku, pucao je iz blizine, a Liverpoolov vratar Alison sigurno obranio.

10' Dembele je dobro započeo utakmicu i čini se kao najopasniji igrač Barce u Parizu. Pucao je sada nakon prodora s pet metara, ali Navas bez problema brani.

8' Messi je pucao iz slobodnog udarca, ali to ide iznad gola.

4' Parižani će i u uzvrati najviše igrati na Mbappea, obrana Barcelone večeras izgleda jako nesigurno svaki put kada brzonogi Francuz ima loptu u nogama.

3' Prvi pokušaj PSG-a. Draxler je ubacio iz kornera, a Marquinhos pucao, ali ne pogađa okvir gola.

1' Utakmice su počele.


20:01 - Olmo igra od prve minute protiv Liverpoola.

19:53 - Stigli su sastavi za utakmicu Barcelona - PSG. Francuski prvak bez Neymara brani prednost od 4:1.

19:01 - Čeka nas još jedna luda večer u Ligi prvaka. Posrnula Barcelona će na Parku prinčeva protiv PSG-a tražiti čudo nakon domaćeg 4:1 poraza u prvoj utakmici. RB Leipzig će u isto vrijeme tražiti prolaz pokraj posrnulog Liverpoola koji je u prvoj utakmici slavio 2:0, ali je trenutačno u katastrofalnoj formi, dok su Nijemci u pobjedničkom nizu. Zanimljivo je i to da, ukoliko PSG eliminira Barcelonu iz natjecanja, bit će to prvi put još tamo od sezone 2004./2005., ćemo gledati četvrtfinalne dvoboje bez Messija i Ronalda.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo