[VIDEO] NEPREPOZNATLJIVI DINAMO DOŽIVIO TEŽAK PORAZ I UGROZIO PROLJEĆE: / Atalanta u potpunosti deklasirala 'modre'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Pogotke su za Atalantu dali Kolumbijac Luis Muriel (27pen) i Argentinac Alejandro Gomez (47)

26.11.2019.
22:33
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Na milanskom San Siru nogometaši Dinama u utorak su 5. kolu skupine C Lige prvaka protiv Atalante izgubili sa 0-2 (0-1). Pogotke za Atalantu postigli su Kolumbijac Luis Muriel (27-pen) i Argentinac Alejandro Gomez (47).

Na startu Lige prvaka, prije nešto više od dva mjeseca, Dinamo je u Maksimiru uvjerljivo dobio Atalantu s 4-0, uz tri pogotka Mislava Oršića i jedan Marina Leovca. Trener Atalante Gian Piero Gasperini u ponedjeljak je na konferenciji za novinare rekao da je to bila njihova najgora utakmica u posljednjih godinu dana. A u Milanu je Dinamo, unatoč podršci pet tisuća svojih navijača, pružio najlošiju ovosezonsku partiju u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Bruno Petkovic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Totalna dominacija Atalante

Atalanta je dominirala, stvorila je niz prilika, ali na sreću "modrih" domaćini su bili neprecizni. Već u 2. minuti kolumbijski napadač Luis Muriel uposlio je Hateboera, koji se je spetljao. Minutu kasnije u šansi je bio hrvatski reprezentativac u redovima Atalante Mario Pašalić, ali i on je loše reagirao.

Pašalić je bio ponovno u prilici u 20. minuti, ali je promašio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta ipak dolazi u vodstvo iz penala. Nakon što je lopta pogodila gredu Leovac je vraća Periću, koji je nespretno srušio Muriela i sudac je pokazao na bijelu točku. Muriel, koji je treći strijelac talijanskog prvenstva, u 27. minuti zabija za vodstvo domaćina.

Do kraja poluvremena bilo je još prigoda za Atalantu. U 32. minuti Perić je izgubio loptu u opasnoj zoni i gurnuo je Muriela u stopostotnu šansu, ali Kolumbijac puca preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Nenad Bjelica Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Neprepoznatljivi Dinamo

Smušenost u Dinamovoj obrani ponovila se i dvije minute kasnije, ali je Perić uspio izbiti loptu sa gol-crte. Muriel je ponovno zaprijetio u 39. minuti, ali lopta je otišla iznad gola. Dinamo je samo jednom ozbiljno zaprijetio u prvih 45 minuta. Oršić je u 36. minuti pucao sa 17 metara iskosa, ali lopta je pogodila gredu.

Dinamove nade da će u drugom poluvremenu biti bolje odmah je srušio najbolji igrač Atalante, argentinski veznjak Alejandro Gomez. On se u 47. minuti driblingom riješio Ivanušeca i potom preciznim udarcem sa vrha 16-erca zatresao mrežu. Blijedo izdanje Dinama iz prvog dijela nastavilo se i u drugom poluvremenu. "Modri" niti jednom nisu zaprijetili domaćinima. Mogli su primiti još koji gol, jer u 69. minuti Iličić je pogodio vratnicu, a u 76. Gomez nije iskoristio zicera, njegov nonšalatni udarac obranio je Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu ove skupine Manchester City je protiv Šahtara odigrao 1-1. Na ljestvici skupine C vodi Manchester City sa 11 bodova, te je osigurao prolaz u nokaut fazu Lige prvaka. Šahtar ima šest, Dinamo pet bodova, dok je Atalanta na začelju sa četiri boda. Unatoč porazu Dinamo može osigurati proljeće u Europi. U zadnjem kolu, 11. prosinca, Atalanta gostuje kod Šahtara, a Dinamo dočekuje Manchester City.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, petp kolo skupine C, stadion: San Siro, Milano

ATALANTA – DINAMO 2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastavi:

ATALANTA: Gollini - Toloi, Kjaer, Palomino - Freuler, Hateboer, Gosens, De Roon - Pašalić - Gomez, Muriel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Theophile, Dilaver, Perić - Stojanović, Olmo, Ademi, Ivanušec, Leovac - Petković, Oršić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta - GNK Dinamo Zagreb Rezultati uživo


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj je utakmice.

90' + 3' - Ulazi na kraju Šitum umjesto Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 1' - Tri minute nadoknade. Dva korenra za radom za Dinamo, oba neiskorištena.

89' - Pohvaliti treba Gasperinija koji je prisilio Dinamove igrače da im igru vode stoperi, i dobro to nekada rade Bjeličini igrači, ali ne mogu Catherine i Perić raditi ono za što su Olmo i ekipa predodređeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Nema smisla više izdvajati tko je kod Dinama sve krivo predao loptu, događalo im se to previše puta kroz utakmicu. Bliži se kraj i poraz je sve izvjeniji.

85' - Ništa od toga izgleda. Dinamo je sada imao incijativu koju nije iskoristio, čak se Atalanta malo povukla kako bi se odmorila od pressinga, ali "modri" nisu napravili baš ništa. Nema ideje niti trener niti igrači čini nam se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Deset minuta do kraja, Dinamo i dalje drži dvostruki blok i ne stvara dovoljno pritiska te samim time ne može isforsirati grešku kod Talijana. Ovako će se utakmica mirno privesti kraju.

79' - Atalanta ne smanjuje intenzitet niti na minutu, Dinamo čak i kada ima loptu gdje god da krene nailazi na čep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Daniel Olmo Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

76' - Stopostotna šansa Gomeza, Atalanta prolazi kroz Dinamovu obranu kao od šale. Argentinac je sada ostao sam na par metara od gola, ali Livaković onda čudesno brani.

75' - Marko Đira ulazi, Stojanović ide van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Stojanović dobiva žuti, ali on nije došao s kartonom u ovu utakmicu. Srećom.

70' - Perić radi prekršaj na samom rubu kaznenog prostora. Super. Ne znamo tko bolje puca slobodnjake Iličić ili Gomez, na kraju Gomez puca, ali ide kraj gola to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Opet vratnica, nema kraja ovoj muci. Iličić je sada ostao sam, maestralno ga je proigrao Pašalić i ovaj je pogodio suprotni kut, ali samo vratnicu.

65' - Hateboer izlazi ulazi Castagne, kod Dinama ide van Gojak ulazi, Ivanušec ide van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Olmo je sada ukrao loptu i krenuo u kontru pa je odlučio s velike distance opaliti prema Golliniju, ali ide preko gola. Pašalić je dobio žuti.

63' - Pašalić je sada bio u sjajnoj šansi, šutirao je izvana, ali pogodio je blok i svejedno je fijuknulo kraj gola. Malo je Dinamo, kao, bljesnuo prema vratima Atalante, ali sve je sada po starom. Činjenica je, Atalanta će, ako Dinamo to dozvoli ovako gristi do kraja.

61'- Murel ide van, skršio ga je Dilaver, koji, spomenimo samo onako usput, isto ima akumulirani žuti karton i ako dobije ovdje još jedan Dinamo igra bez trojice braniča protiv Cityja. Ušao je Iičić, ponajbolji igrač Atalante.

60' - E da, Pašalić je prije nekoliko minuta imao dobru jedan na jedan šansu s Livakovićem, ali brži je bio vratar Dinama.

Image
Image

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Simon Kjaer, Daniel Olmo, Marten de Roon Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

58' - Preslab se pritisak stvara na igrače Atalante, a tako se s njima ne može igrati. Gotovo se uvlače u krilo Livakoviću, drži se nekakav dvostruki blok, ali to Atalanti odovara...

56' - Previše dozvoljavaju Atalanti da kombinira, sada im je takav dupli pass prošao u kojem je cijela obrana ispala, ali nekao su očistili pred Livakovićem.

55' - Dinamo je i dalje sabijen u svoj kazneni prostor, pletu Talijani mrežu oko kaznenog prostora. Bojimo se to reći, ali miriše nam na novi gol. Nadamo se da nas njuh vara, ali eto...

50' - Počinje nemoguća misija Dinama, Atalanta ne posustaje niti će posustati, drugačine ne znaju igrati, mora Bjelica nešto promijeniti.

47' - GOL! Papu Gomez ili Messi za siromašne. Kakav gol. Predriblao je, a kvragu moramo to i tako reći, posramio je Ivanušeca i opalio u donji desni Livakovića, neobranjivo.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.


Kraj prvog poluvremena - Dinamo je, moramo priznati neprepoznatljivo loš, grešaka u obrani bilo je više nego u 10-15 posljednjih utakmica, ali srećom Atalanta promašuje kao da sutra ne postoji. Nadamo se da neće to tako izgledati u drugom dijelu.

Image
S PROZORA SNIMLJENI FAŠISTIČKI ISPADI BOYSA: /

Pojavili se i dramatični detalji tučnjave; 'Hrvati su se odvojili i napali'

Image
S PROZORA SNIMLJENI FAŠISTIČKI ISPADI BOYSA: /

Pojavili se i dramatični detalji tučnjave; 'Hrvati su se odvojili i napali'

45' + 1' - Tri kornera za Atalantu u zadnjih nekoliko trenutaka utakmice. Jedna je minuta nadoknade.

44' - Skoro autogol Ademija, išao je intevenirati na centaršut Pašalića i zamalo je prevario Livakovića, na koncu samo korner.

42' - Oršićev slobonjdak ide ipak par metara iznad gola. Moglo je to biti dobro da je bilo koji metar niže.

Image
Image

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Mislav Orsic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

41' - Žuti karton za Toloija, rukama je morao savladavati Petkovića, drugačije to ne ide sa stasitim napadačem Dinama.

39' - Ne staje Atalantin uragan. Nakon lijepe kombinacije na rubu kaznenog prostora Muriel puca, ali preko gola. Koliko mogu promašiti Talijani to je čudo.

36' - Oršiiiiiiiićuuuu! Uzeo je na lijevoj strani loptu, izbacio je Hateboera, Golini je bio svladan i pogodio je Mislav okvir gola.

36' - Murel je centrirao, ali proletila je lopta kroz peterac u gol-aut.

34' - Ajme više!!! Protutnjala je Atalanta po lijevoj strani i opet je lopta išla na peterac, Livaković se bacio, uzeo i ispustio loptu, a onda je bio neprecizan Hateboer. Dinamov igrač je to izbijao s crte.

33' - Leovac sada šutira s 25 metara, ali ništa od toga.

32' - Joooooj.... Ispao je Perić, prodao loptu i Murel se sjurio prema golu samo s Dileverom ispred sebe, i srećom je promašio. Ali ne smije se to više događati pobogu.

30' - Golini je sada ispucao daleko izvan svog prostora loptu ispred Oršića. Ufff.

27' - GOOOOL! Muriel zabija, ode Livi u jednu lopta u drugu stranu.

27' - Penal. Perić je neoprezno išao ispucati loptu i napucao je đonom u koljeno Muriela. Prethodno je Atlalanta pogodila prečku.

25' - Čini se da je Dinamo malo namirisao krv, sve su okomitiji napadi, počelo se pucati izvana. Atalanta sve više griješi.

Image
Image

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Bruno Petkovic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

23' - Oršić je sada bio u dobroj šansi, Stojanović je prošao i uposlio ga, ali Vatreni je pucao samo u blok.

22' - Nešto nije u redu s Ademijem, malo se držao za nogu, i nešto se opreznije kreće koliko možemo vidjeti.

21' - Jaoooooo! Papu Gomez opet po desnoj strani daje u sredinu u peterac, ali Pašalić sada promašuje zicera. Da je ovo zahvatio bio bi gol, vjerojatno.

19' - Pa što rade pobogu!!! Perić sada nepotrebno rukama zaustavlja Gomeza negdje na centru, sudac odmah vadi žuti karton. Dinamo protiv Cityja nema niti Perića. Super!

18' - Opet Muriel probava izvana, lopta je bila malo nezgodna jer je odskočila, ali nije se Livaković dao prevariti.

17' - Atalantino riješenje za zaustavljanje Dinamovih igrača je još grublja igra, rade podosta prekršaja, ali sudac tolerira takvu igru.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Bruno Petkovic, Rafael Toloi Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

14' - BBB-ovci su izrazito glasni, naivjala Atalante kao da i nema na stadionu. Kakva je atmosfera na San Siru pratite u poveznici ispod.

13' - Teophile sada nije mogao zasustviti Gosensa nego prekršajem i to u sprintu. Dobio je žuti i nema ga za sljedeću utakmicu sa Cityjem.

12' - Dinamo sada drži već neko vrijeme igru duboko na Atalantinoj polovici, ali ide to polako, bez žurbe.

10' - Malo se konsolidirao Dinamo, sada je uglavnom sve pod kontrolom u obrani.

5' - U nastavku akcije Oršić je centriao, a kasnije glavom promašuje Stojanović.

Image
Image

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Bruno Petkovic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

5' - Muriel je danas eksremno raspoložen, sada se izvukao na lijevu stranu i nekih 30 metara iskosa pokušao testirati Livakovića, ali siguran je vratar Dinama.

3' - Atalanta je krenula furiozno, Gomez je sada opet po desnoj strani uputio oštar centaršut koji je fijuknuo kroz peterac. Opet, da je netko do samo taknuo, bio bi gol.

2' - Muriel je otvorio po desnoj strani i dao u sredinu za Hateboera negdje na rub peterca, ali ovaj nije dobro zahvatio loptu, da je vjerojatno bi bio gol.

1' - Počela je utakmica. Atalanta je izvela s centra.


21:00 - Još uvijek nije krenulo, a stadion je poluprazan, oko 25 tisuća navijača je tu od kojih četiri tisuće Dinamovih navijača. Stadion je kapaciteta 80 000.

20:58 - Utakmica će malo kasniti.

20:30 - Dinamu će večeras suditi dobro poznato lice, a karijeru mu obilježava jedan zanimljiv detalj. Više pročitajte

19:41 - Stigli su sastavi. Bjelica nije napravio niti jednu promjenu, osim što je ovaj put u postavi Luka Ivanušec umjesto kartoniziranog Nikole More, dok je trener Atalante napravio tri. Slovenac Josip Iličić neće igrati od prve minute, a umjesto njega će izaći Luis Muriel. Upali su jop Palomino i Kjaer umjesto Djimsitija i Masiella.

19:30 - Bjelica ima recept za Atalantu, više o tome pročitajte u poveznici ispod.

19:25 - Doznajemo kako je izbila tučnjava pred stadionom između BBB-a i navijača Atalante te da je jedna osoba ozlijeđena. Više pročitajte

19:20 - Dinamo će imati golemu podršku navijača, procjenjuje se kako ih je došlo oko pet tisuća. Sve oko navijača na utakmici Atalante i Dinama pratite u poveznici ispod.

19:00 - Javio se i Dani Olmo prije utakmice putem Twittera.

18:55 - Kladionice Dinamu daju male šanse, koeficijent na pobjedu je iznat 5.00, dok je na Atalantu 1.65.


Trener Dinama Nenad Bjelica izjavio je u ponedjeljak da Atalanta ima puno kreativnih igrača koje je teško kontrolirati, te da će njegovi izabranici morati puno komunicirati na terenu i biti koncentrirani.

"Očekujemo jaku i agresivnu Atalantu, kao protiv Manchester Cityja i Juventusa, u utakmicama gdje je zaslužila više. Znamo da će biti teška utakmica za nas, ali bit će i za Atalantu. Atalanta ima puno kreativnih igrača koji se kreću po cijelom terenu i teško ih je kontrolirati. Trebat ćemo puno komunikacije na terenu, preuzimanja u određenoj zoni i koncentracije. Samo tako možemo zaustaviti sve kvalitetne igrače. Tko će to biti s naše strane, vidjet ćemo sutra", kazao je, kako prenosi internetski portal Dinama, trener Bjelica na konferenciji za novinare na milanskom San Siru uoči susreta protiv Atalante koji je na rasporedu u utorak u 21 sat.

U subotu je Atalanta u Bergamu u prvenstvenom susretu protiv Juventusa vodila 1-0 do 74. minute, s tim da nije iskoristila penal u 16. minuti. No, na kraju je Juventus slavio sa 3-1.

'Odlučili smo težim putem'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

18.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Lige prvaka, skupina C, 1. kolo, GNK Dinamo - Atalanta B.C. Nenad Bjelica Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Stadion San Siro, koji prima 80.000 gledatelja, neće biti pun. Hoće li zbog toga biti manji pritisak, pitali su novinari.

"Mi igramo na punim i na praznim stadionima. Kad je atmosfera bolja onda je lakše i ljepše igrati. Vidjeli smo da je na utakmicama sa Cityjem i Šahtarom bilo preko 25 tisuća ljudi, a tako će vjerojatno biti i sutra. To je lijepa atmosfera za njih, a i za nas. Nadam se obostrano dobroj utakmici", rekao je Bjelica, dodavši da je sretan što u Milano dolaze i Dinamovi navijači: "Jako smo sretni što dolaze i nadamo se da će nas svojim navijanjem gurnuti do pobjede".

Na startu Lige prvaka, prije nešto više od dva mjeseca, Dinamo je u Maksimiru uvjerljivo dobio Atalantu s 4-0.

"Tada smo odigrali sjajno, a u dvije ili tri situacije imali smo i sreće. Sutra je drugačija utakmica, igraju na svom terenu i sada nas znaju puno bolje. Naravno da se nadamo pozitivnom rezultatu i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo", napomenuo je trener Dinama.

U prethodnom kolu Lige prvaka, prije nepuna tri tjedna, Dinamo je u Maksimiru prokockao pobjedu protiv Šahtara, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi, pa je susret završio 3-3.

"Odlučili smo ići težim putem, ali u zadnje dvije utakmice pokazali smo da smo fokusirani, psihički jaka ekipa i mislim da nema posljedica nakon remija. Stanje u momčadi je bolje u odnosu na utakmicu s Hajdukom u petak. Gojak i Gavranović su spremni, a i Ademi je tu. Jedino će nam nedostajati Moro zbog kartona. Raspoloženje u momčadi je dobro i vjerujemo u dobru utakmicu", istaknuo je Bjelica.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

06.11.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 4. kolo, GNK Dinamo - FK Sahtar Donjeck. Bruno Petkovic Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Samo mirno i staloženo

Napadač Dinama Bruno Petković napominje da Atalanta ima odličnu ekipu.

"Atalanta radi odličan posao, imaju odličnu ekipu. Dominirali su protiv Juventusa u zadnjoj utakmici, prvo poluvrijeme nitko ne bi zamjerio da je bilo 3-0 za Atalantu. No, mi smo svjesni svoje snage, znamo neke osnovne smjernice kako igraju i kako bismo mi trebali igrati. Ali ne fokusiramo se na njih, samo na sebe i na svoju igru", rekao je Petković i dodao da njegovo zdravstveno stanje nije upitno: "Dobio sam jedan nezgodan udarac i preventivno sam odmorio trening više nego što je bilo planirano. Osjećam se jako dobro i sutra ću biti maksimalno spreman".

Petković je dio karijere proveo u talijanskoj Seriji A. "Dok sam bio tu bio sam isti igrač, ali sam igrao malo drugačiji nogomet. U talijanskom nogometu ima više taktike, nema prostora za kreativnost. U Dinamu sam našao više prostora za disanje, poboljšao sam se psihički i taktički. Osim toga, kod kuće sam i osjećam se super", kazao je Petković.

Je li igranje na San Siru dodatna motivacija?

"Igrati na stadionu o kojem svako dijete mašta, to je nešto veliko i što te može impresionirati na prvu. No, mirni smo i staloženi, jer kroz ovu i prošlu sezonu odigrali smo puno povijesnih utakmica. Nogama smo čvrsto na zemlji, svjesni smo po što smo došli i sigurno nećemo biti impresionirani", rekao je Petković.

Na ljestvici skupine C vodi Manchester City sa 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom. U drugom susretu ove skupine Manchester City dočekuje Šahtar, a Dinamu bi i remi u Milanu osigurao proljeće u Europi.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo