Uz ovakve igrače, Bilićeva Hrvatska mora igrati bolje!

Priznanja Vatrenima stižu sa svih strana, ali Hrvatska i dalje igra neprepoznatljivo! Po izboru američkog portala Bleacherreporta, Bilićeva vrsta ima možda i najjači desni bok na svijetu.

17.6.2011.
14:51
VOYO logo

Ljestvica Bleacherreporta počinje upravo braničem Tottenhama Vedranom Ćorlukom, uz kojega stoji da bi vjerojatno bio i bolje pozicioniran da ga ozljede nisu spriječile da na White Hart Laneu zasja punim sjajem. Dakle, Čarli je 10. najbolji desni bočni svijeta.

Na devetom je mjestu Aleksandr Anjukov iz Zenita, dok je osmi kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna za kojega kažu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako ne igra u vrhunskim europskim ligama, Darijo je fenomenalan desni bočni. Odličan u napadu i iz prekida, a popravio se i u obrambenom dijelu igre."

Nova je to potvrda da Bilićeva Hrvatska ima zaista vrhunske nogometaše, i to na svim pozicijama, ali problem je što njihova igra u reprezentaciji više nije prepoznatljiva kao nekad. Prije tri godine smo uživali u njihovoj igri, danas se gotovo svaka utakmica pretvara u mučenje. S druge strane, brojna priznanja Modriću, Srni, Rakitiću, Ćorluki, Oliću (prije ozljede) trebala bi biti zalog boljeg nogometa, ali niti nakon Gruzije u Splitu ne možemo reći da se nešto bitno promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriza je počela još u vrijeme kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010

Odgovor na pitanje 'Zašto Hrvatska ne igra bolje uz ovakve igrače?', može dati samo izbornik Slaven Bilić i to što prije, dok kvalifikacije za EURO još traju. Jer čak i u slučaju da se Hrvatska plasira na Europsko prvenstvo sljedeće godine, teško da će navijači biti zadovoljni i mirni igrom zbog koje čak i izbornik i njegovi pomoćnici izgube nekoliko kilograma zbog stresa na skoro svakoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U TOP 10 su zaista ugledna imena:

10. Vedran Ćorluka (Tottenham) 9. Aleksandr Anjukov (Zenit) 8. Darijo Srna (Šahtar) 7. Gregory van der Wiel (Ajax) 6. Branislav Ivanović (Chelsea) 5. Bacary Sagna (Arsenal) 4. Sergio Ramos (Real Madrid) 3. Philipp Lahm (Bayern München) 2. Maicon (Inter) 1. Dani Alves (Barcelona). cate-201101170366004

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106141017006 arti-201106160086006 arti-201106040040006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo