Uz Dinamo će biti cijela Varšava: 'Čuo sam da je atmosfera fantastična'

Bivši igrač Dinama na privremenom ‘radu’ u Legiji iz Varšave Ivica Vrdoljak, hrvatskoj javnosti je otkrio i jednu zanimljivost. Naime, za Modre će protiv Celtica navijati čitava vojska navijača Legije iz Varšave.

Razlog je vrlo jasan. Legija je iz Lige prvaka izbačena zbog proceduralne pogreške poljskog sastava koju su napravili kada su u igru uveli braniča Bartosza Bereszynskog. On je dobio crveni karton još prošle sezone u Europskoj ligi i trebao je odraditi kaznu. U Legiji su to zaboravili i uveli ga u igru. UEFA-in delegat je to primjetio i Legija je kažnjena. Legiji nisu pomogli niti vlastiti vapaji da se radi o zabuni. Tako je škotski Celtic dobio veliki ‘poklon’ u obliku četvrtog pretkola Lige prvaka. Da stvar bude gora, odnosno, bolnija po poljske navijače, Legija je u obje utakmice bila puno bolja momčad, pobijedivši ukupnim rezultatom 6:1. Na kraju balade, Maribor je preko Celtica uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, po drugi puta u klupskoj povijesti.

//www.youtube.com/embed/Zsd-DX2_QLI

Kapetan Legije Ivica Vrdoljak priznao je kako još uvijek nije prebolio izbacivanje iz Lige prvaka. Bivši igrač Dinama je za Sportske novosti opisao na koji način su “uništili” slavni škotski klub.

“Odabrali smo dobru taktiku. Od prve minute radili smo pritisak na njihovu zadnju liniju s osnovnom idejom da spriječimo protok lopte od stopera do dvojice zadnjih veznih. Igrali smo sustav 4-2-3-1 kojim smo naveli Celtic na igru preko bokova, u kojoj se oni nisu snašli. Stekao sam dojam kako nemaju tipičnu otočku igru”, otkriva Vrdoljak.

//www.youtube.com/embed/HzzIX0vZlYE

Vrdoljak se osvrnuo i na igru Celtica koja se svodila na to da nisu preskakivali igru, već su tražili rupu u sredini obrane Legije, što je netipično za otočki nogomet. Vrdoljak je Dinamu otkrio i formulu za pobjedu protiv Celtica.

“Mi smo utakmicu dobili tako da stražnjim veznima nismo dali da se razmašu u igri. Jodlowiec i ja smo ih dobro blokirali, a trojac ispred je bio zadužen za pritisak na zadnju liniju”.

Istaknuo je i kultni Celtic Park kao veliki vjetar u leđa domaćim nogometašima. Iz razloga što je Celtic Park jedan od stadiona s najboljom atmosferom u Europi.

“Naša prednost u uzvratu bila je i činjenica da smo igrali u Edinburghu, a ne u Glasgowu. Nisam nikada bio na Celtic Parku, ali su mi suigrači rekli da je atmosfera fantastična i da ih navijači nose kada im ne ide baš najbolje”.

Povratak na Net.hr