Uvredljiva plaća za hrvatske zvijezde - 3.750 kn!

UEFA je Hrvatskoj za organizaciju prvenstva u malom nogometu platila 1,9 milijuna eura.

9.2.2012.
10:13
VOYO logo

Štedljivo društvo iz UEFA-e pomno je izračunalo što, kad i koliko košta i sve je stalo u tih 1,9 milijuna eura. S tim da UEFA uzima novac od prodanih ulaznica. Procjenjuje se da će biti prodano oko 70 tisuća ulaznica, koje će donijeti do 300 tisuća eura prihoda.

Naravno, krovna nogometna organizacija zaradila je i od TV prava, sekunde na Eurosportu, koji prenosi sve utakmice, izuzetno su vrijedne. A nagrada za osvojenu titulu prvaka Europe u malom nogometu ili za drugo i treće mjesto nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Mini Vatrenih, njima će, izgleda, najveća nagrada biti ulazak u TOP 10 reprezentacija Europe, jer će za povijesni uspjeh hrvatskog futsala, ulazak u polufinale, dobiti samo 500 eura po igraču, piše Večernji list. Marković, Srebrić i društvo ponovno su pokazali kako rezoniraju kad je novac u pitanju, uz ogradu da će za pobjedu protiv Rusije i ulazak u finale nagradu od 500 eura udvostručiti.

Ovakav maćehinski odnos prema futsalu ne čudi, jer tako je već godinama. Za održavanje i sadašnji uspjeh ovoga sporta najzaslužniji su klubovi, Savez se prema malom nogometu odnosio kao prema hrvatskoj ligi, a jasno je što to znači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da sve bude još tužnije, neki od igrača su zbog sudjelovanja na prvenstvu ostali bez posla, većina ih se žrtvovala zbog ljubavi prema nacionalnom dresu, pa tih 3.750 kuna koje bi trebali dobiti zvuče gotovo uvredljivo.

Uostalom, odnos HNS-a prema futsalu najbolje opisuju riječi izbornika Mate Stankovića, koji je u razgovoru Jedan na jedan rekao ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa, gledajte, reprezentacija se prije moga dolaska uopće nije sastala dvije godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo