UTAKMICE KOJE BI GLEDALA CIJELA REGIJA: / Organizator priprema u Turskoj otkrio najveći problem regionalnog turnira "Velike četvorke"

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Organizator priprema u Turskoj progovorio je o mogućem turniru "Velike četvorke"

5.2.2018.
11:56
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Čelnici nogometnih velikana s područja bivše Jugoslavije uvijek su bili intrigirani mogućim turnirom koji bi donio financijske koristi uključenima, ali i veliko zanimanje medija i javnosti.

Zasigurno je regionalna liga, barem zasad, daleko od realne mogućnosti, ali tijekom priprema u Turskoj, o nekom manjem turniru Dinama, Hajduka, Crvene Zvezde i Partizana uvijek se diskutira. Svake godine o tome priča savjetnik Dinama Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine ista priča..."

NIŠTA OD SUDARA ZVEZDE, DINAMA, PARTIZANA i HAJDUKA? Prvi čovjek Uefe progovorio o osnivanju regionalne lige

"Svake godine ista priča. I hrvatski i srpski novinari me pitaju kad će taj turnir. Već više od deset godina govorimo o organizaciji turnira „velike četvorke“ u Turskoj. Nažalost, ne postoje uvjeti da se tako nešto dogodi i mogu slobodno reći da smo svi zakasnili. Da je bilo više hrabrosti prije deset godina, uvjeren sam da bismo do danas svake godine tijekom zime imali najbolji i najgledaniji turnir", rekao je Emil Dizdarević za Kurir. Dizdarević već godinama organizira pripreme u Turskoj klubovima s prostora bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći problem su Delije i Torcida"

Kao najveći problem nameće se onaj navijača.

"Nije sigurnost problem. Turska je ozbiljna država, ne bi ona na svom teritoriju dozvolila da nekoliko usijanih glava napravi problem. No, oni su posljednja instanca. Da bi se turnir organizirao, zeleno svjetlo moraju dati klubovi. Po mom mišljenju, najveći problem su Delije i Torcida. Vjerujem da bi Partizan pristao, dok Zdravko Mamić nema problema s navijačima, i on bi pristao," kaže Dizdarević i nastavlja: "Turski klubovi od prijenosa dvoboja svoje lige zarade milijardu eura. Onda vidite kakav bi bio financijski potencijal jednog ovakvog turnira. Vjerujem da bi Zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk gledala cijela regija", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo