Skandal! Namještena utakmica Lige prvaka?

Bokšić je 2009. godine istraživao utakmicu finala Kupa između Dinama i Hajduka, a dobio otkaz u Uefi nakon što je neutemeljeno optužio Bayern za namještanje.

12.11.2012.
14:58
VOYO logo

Rumunjski i turski mediji raspisali su se o novom skandalu s namještanjem utakmica u Ligi prvaka, jer se pojavila sumnja da je prošlotjedna utakmica Cluj - Galatasaray (1:3) namještena. Uefa je već pokrenula istragu, a cijeli je slučaj povjerila svom istražitelju, njemačkom Hrvatu Robinu Bokšiću.

Doduše, informacija je još uvijek neslužbena. Podsjetimo, prije tri godine Bokšić je došao u Hrvatsku istraživati utakmicu finala Kupa između Dinama i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojim bilješkama zapisao je imena suca Bruna Marića te sportskog direktora Dinama Zorana Mamića, ali nakon nekog vremena nestao je iz Hrvatske suočen s optužbama na svoj račun kako se bavi prljavim poslovima po Europi. Bruno Marić protiv njega je podignuo tužbu zbog povrede ugleda, a proces još nije gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine Bokšić i njegov šef Peter Limacher izgubili su posao jer su za namještanje utakmica optužili Bayern. Bavarskog su bundesligaša optužili da je polufinalnu utakmicu Lige prvaka 2008. prodao Zenitu za 50 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo