URADAK ZA KOJIM ĆE POLUDJETI SVAKI NAVIJAČ HAJDUKA: / Svih 480 dresova splitskog kluba na jednom mjestu

Image
Foto: Screenshot
8.6.2017.
16:31
Screenshot
VOYO logo

Projekt menadžer Udruge "Naš Hajduk" Tomislav Mikulić je podsjetio kako je ta knjiga dio njihovog drugog projekta zbog čega su iznimno sretni.

Image
PRVO POJAČANJE NA POLJUDU: /

'Otišao sam iz Hajduka kako bi ga spasio, ne bojim se reakcije Torcide'

Image
PRVO POJAČANJE NA POLJUDU: /

'Otišao sam iz Hajduka kako bi ga spasio, ne bojim se reakcije Torcide'

U prvih 30 godina bez grba

"Danas predstavljamo vrijedno djelo koje je autor stvarao proteklih godina i koje je udruga prepoznala i pomogla da knjiga ugleda svjetlo dana. Knjiga je tiskana u dvije tisuće primjeraka i bit će ekskluzivni dar, odnosno zahvala za ljude koji nas odluče podržati u sljedećem projektu i neće biti u slobodnoj prodaji", kazao je Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnik udruge "Naš Hajduk" Ivan Rilov je bio zadovoljan zbog suradnje s Borisom Vrdoljakom jer je klub dobio vrijednu građu koja govori o povijesti Hajduka i na određeni način gradi identitet kluba, a u udruzi su ponosni i zato što će to djelo sudjelovati u njihovim daljnjim projektima. Rilov je objasnio da se u knjizi predstavljaju brojni dresovi od 1911. do danas, njihova boja, grbovi, kombinacije dresova, dodavši da je građa vrlo zanimljiva jer se veže za mnoge povijesne prilike tog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primjerice, Hajduk u prvih 30 godina nije smio igrati s grbom jer takav grb tadašnje vlasti nisu dozvoljavale. Autor je vrijedno sakupljao, slagao i sve koncentrirao u svoje djelo, pa je nastao super vrijedan dokument vremena", rekao je Rilov.

Crveni, modri i crni dresovi

Autor Boris Vrdoljak je otkrio kako je na knjizi radio više od pet godina tijekom kojih je uložio mnoštvo rada, ljubavi, strpljenja i svega što ga je vodilo dalje da završi knjigu na najkvalitetniji način na koji se može napraviti takvo djelo. Kaže da mu je namjera bila da svaki navijač Hajduka to djelo ima na svojoj polici. Dodao je da mu je u stvaranju knjige pomoglo puno ljudi, većinom kolekcionari dresova Hajduka koji su zaslužni što je knjiga ugledala svjetlo dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodio sam se time da u knjizi moraju biti apsolutno svi Hajdukovi dresovi poredani po sezonama i logičkim redoslijedom. U knjizi je fotografirano oko 400 dresova Hajduka koji su postojali i 80 kompjuterski izrađenih dresova. Čitatelji će ostati ugodno iznenađeni kada vide kakve je sve dresove Hajduk nosio u svojoj povijesti. Tako imamo kompletno crvene dresove, modre dresove, bijele dresove s crvenim linijama po prsima. Zaista je bilo raznih varijanti u povijesti kluba, pa je tako Hajduk u El Shattu nosio kompletno crne dresove. Čitatelji će nakon čitanja knjige biti zadovoljni kada vide koliko je bilo bogatstvo 'bile' majice", zaključio je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo