SJAJNA IDEJA: / Vatrene dočekalo veliko iznenađenje

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija odigrala je 1:1 s Italijom na praznom Poljudu, a utakmica je ostala u sjeni skandala u obliku iscrtane svastike na poljudskom travnjaku.

12.6.2015.
18:09
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Atmosfera u Splitu tokom dana i nije bila nešto previše euforična. Četiri sata prije dvoboja, na ulicama grada pod Marjanom viđeni su tek malobrojni navijači u hrvatskim dresovima, koji su ovaj susret pratili po splitskim kafićima. Tek je nekih dva sata uoči utakmice iznad Poljuda preletio avion s hrvatskom zastavom u znak podrške hrvatskim nogometašima. Splićani nisu imati priliku niti organizirano gledati utakmicu budući da se HNS i grad Split nisu uspjeli dogovoriti oko organizacije fan zone.

Ta fan zona dogovorena je, pak, 400 kilometara sjeverno, u Zagrebu. Da, totalni hrvatski apsurd. Ali, što ćete. Navikli smo na svašta, pa i na ovakve nelogičnosti. Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar ranije je kazao kako Split i splitski navijači neće utakmicu pratiti u fan zoni, niti će je organizirati, jer "to oni ne rade". Uz to, Baldasar je zamjerio navodno oštar mail koji je iz HNS-a poslan put gradonačelnika, pa splitski gradonačelnik zbog toga nije bio u loži na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomirdbeni tonovi na splitskim plažama

Tako da oni pomirdbeni tonovi i susreti na relaciji Split-Hilton su završili negdje na nekoj od splitskih plaža, koje su ovih dana popularnije nego sraz sa Italijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS je u načelu imao dobru želju organizirati fan zonu, ali za takvo što je potrebna dobra volja više sudionika", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Policija poput Big Brothera

"U petak, 12. lipnja 2015. u Splitu, na gradskom stadionu „Poljud“ odigrati će se nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti posebnu regulaciju prometa, i to na način da će se od 16.45 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona Poljud, te u ulici VIII. Mediteranskih igara, i to na raskrižju sa ulicom Sedam Kaštela (osim vozila policije), kod bazena i kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“ (osim vozila s propusnicom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu, oko stadiona i na prilaznim pravcima. Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok policija radi svoj posao, ovaj susret godine za hrvatsku reprezentaciju prošao je u tužnom tonu, bez navijača. Poljud je zjapio prazan. Hrvatska je odradila kaznu zbog, prema UEFA-i, neprimjerenog skandiranja navijača protiv Norveške u Maksimiru, a sad nakon slučaja svastike, HNS se "trese" zbog moguće kazne koja bi ovoga puta mogla biti puno teža.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo