UPRAVO OVAKO DINAMO NAJBRŽE MOŽE DO EUROPSKOG PROLJEĆA U DRAMATIČNOJ GRUPI: / Sljedeća utakmica je ključna, neće biti dobro ako kiksaju

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo je u prva tri kola zabio samo jedan gol, međutim nije primio niti jedan

6.11.2020.
11:14
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Na polovici prve faze natjecanja u Europskoj ligi, hrvatski prvak Dinamo nalazi se u vodstvu u skupini K, a zanimljivo "Modri" su jedini od 48 klubova koji još nisu primili niti jedan pogodak.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

02.11.2020., Stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europa liga, 3. kolo: GNK Dinamo Zagreb - Wolfsberger AC. Mario Gavranovic, Lovro Majer, Rasmus Steensbaek Lauritsen, Lirim Kastrati. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Image
'IGRAČI I TRENERI WOLFSBERGERA U ZAGREB SU PUTOVALI AUTOMOBILIMA U KOLONI': /

'Korona derbi' odigran na Maksimiru

Dinamo vodeći u grupi K, iako nije oduševio u prva tri kola

Nakon tri odigrana kola Dinamo usprkos lošim predstavama vodi na ljestvici s pet bodova, Wolfsberger i Feyenoord imaju po četiri boda, dok je na začelju skupine moskovski CSKA s dva boda. Sve ekipe u grupi, od vodećeg Dinama do posljednjeg CSKA-a unutar su samo tri boda, pa je jasno da jedna pobjeda ili poraz potpuno mijenjaju situaciju u ovoj rijetko neizvjesnoj i izjednačenoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prva tri kola zabio samo jedan gol, međutim nije primio niti jedan. "Modrima" je trebalo čak 255 minuta kako bi prvi put zatresli mrežu, a junak je postao već otpisani Iyayi Believe Atiemwen postigavši pobjednički pogodak protiv austrijskog sastava koji je Dinamo gurnuo na vrh ljestvice. Bio je to prvi nastup nigerijskog napadača za Dinamo ove sezone, a zadnju je utakmicu igrao 4. srpnja protiv Intera.

Sljedeća utakmica je u Klagenfurtu

Dinamo u drugom dijelu skupine ide dva puta na gostovanje. Prvu utakmicu igra u gostima igra u idućem. 4. kolu Europske lige, koje se zbog stanke za utakmice reprezentacija igra tek 26. 11. na terenu koji je i Wolfsbergeru gostujući. Austrijska momčad zbog premalog stadiona, naime, svoje europske utakmice igra u Klagenfurtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom u Klagenfurtu Dinamo bi došao vrlo blizu prolaska skupine, jer osam bodova u četiri kola u ovako tijesnoj grupi dobar je kapital. Neodlučenim ishodom bi ostao na dobrom putu za proljeće u Europi, dok bi porazom dodatno zakomplicirao ionako zapetljanu situaciju u grupi K, u kojoj svatko svakog može pobijediti.

Pokazao je to jučer, nakon šokantnog poraza na svom terenu u 2. kolu upravo od Wolfsbergera, i nizozemski Feyennord protiv CSKA, kojeg je razvalio 3:1 na svom travnjaku. Tom pobjedom sve je zakomplicirao u grupi, ali da je CSKA, kojim slučajem pobijedio, ona bi Rusi s 5 bodova bili vodeći, zbog bolje gol razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tri utakmice jedini smo klub u Europi koji nije primio pogodak. Kada ga primimo svi pitaju "zašto ste primili gol", kada ne igrmo dobro, onda svi pitaju "zašto ne igrate dobro". Vode se polemike oko nekih stvari, a mi smo prvi na ljestvici i siguran sam u naš prolaz," kazao je nakon utakmice Alen Peternac, koji je vodio momčad Dinama nakon što je ZoranMamić završio u samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

Sofijski CSKA još nije zabio niti jedan pogodak

Nakon Dinama najmanje golova u prva tri kola Europske lige primili su Roma, Granada, Leicester City i Hoffenheim, po jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino sofijski CSKA još nije zabio niti jedan pogodak, dok su Standard Liege i Karabag zabili po jedan pogodak, no oni su na začeljima svojih skupina. Dodajmo kako su najefikasnije momčadi nakon tri kola natjecanja u EL Villarreal sa 12, Hoffenheim sa 11, te Benfica i Bayer Leverkusen sa po 10 golova.

Maksimalan učinka nakon prva tri kola imaju samo Arsenal, Leicester City, Villarreal i Hoffenheim sakupivši po devet bodova, a od momčadi koje se nalaze na prvom mjestu najmanje bodova ima Dinamo, pet što dovoljno govori o izjednačenosti skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool i Chelsea nisu primili pogodak u LP nisu još primili gol

Na ljestvici strijelaca Europske lige vodi Yusuf Yazıci koji je zabio šest golova za Lille, od devet koliko je postigao francuski sastav. Turski veznjak je upisao dva "hat-tricka", protiv praške Sparte i Milana. Početiri gola zabili su DarwinNunez (Benfica), PacoAlcacer (Villarreal), Munas Dabbur (Hoffenheim), Michael Liendl (Wolfsberg), Mikael Ishak (Lech) i Elton Acolatse (Hapoel Beer-Sheva).

Dodajmo kako u Ligi prvaka nakon tri kola jedino Liverpool i Chelsea nisu primili pogodak. "Redsi" vode u skupini u skupini D s maksimalnih devet bodova i razlikom pogodaka 8-0, dok "Bluesi" predvode skupinu E sa sedam bodova i 7-0 razliku pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U elitnom natjecanju "Starog kontinenta" u prva tri kola jedino Marseille nije zabio gol, s tri poraza i razlikom pogodaka 0-7 nalazi se na začelju skupine C.

Najefikasniji igrači Lige prvaka su DiogoJota (Liverpool), MarcusRashford (Manchester United), AlvaroMorata (Juventus) i ErlingHaaland (Borussia Dortmund) sa po četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo