Imaju više od 300 članova / Upoznali smo jedinu službenu udrugu navijača Real Madrida u Hrvatskoj: Spremno se čeka veliko finale!

Image
Foto: Real Madrid Hrvatska

Povodom večerašnjeg finala razgovarali smo s Ivanom Anićem, predsjednikom udruge Real Madrid Hrvatska

28.5.2022.
11:55
Real Madrid Hrvatska
VOYO logo

Vrhunac europske nogometne sezone konačno je stigao. Cijeli svijet nestrpljivo je čekao finale najvećeg klupskog nogometnog natjecanja; Lige prvaka. U finalu se ponovno susreću Liverpool i Real Madrid - ova dva kluba međusobno su igrali finale 2018. godine, a tada je uspješniji bio madridski klub.

Redsima je ovo treće finale u posljednjih pet godina, dok je Kraljevski klub izborio peto finale u posljednjih deset godina. Jasno je, obje momčadi već godinama spadaju u europske velesile, a svoju kvalitetu potvrdili su i u domaćim prvenstvima. Liverpool je, ipak, izgubio naslov od prvaka od Manchester Cityja.
Upravo su ovo dva inozemna kluba kojega Hrvati baš vole. I Liverpool i Real Madrid imaju puno hrvatskih navijača, posebno Los Blancosi - za koje igra naš Luka Modrić, a u prošlosti su i Davor Šuker, Mateo Kovačić, Robert Jarni…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid Hrvatska

Povodom večerašnjeg finala razgovarali smo s Ivanom Anićem, predsjednikom udruge Real Madrid Hrvatska. Ova udruga ima deset godina, a radi se o jedinoj službeno priznatoj udruzi navijača Real Madrida u Hrvatskoj. Tako je, ova je udruga službeno priznata na Santiago Bernabeuu, a saznali smo kada i kako je počela cijela priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udruga je osnovana prije točno deset godina na ideju trojice začetnika Udruge; moga brata Ante Anića, rođaka Držislava Krasića i mene; gdje smo se svi zajedno složili da navijači Reala u RH zaslužuju imati klub navijača i mjesto gdje ćemo svi zajedno pratiti i bodriti naš voljeni klub," rekao je predsjednik Ivan Anić.

Image
Foto: Real Madrid Hrvatska

"Nedugo nakon službenog priznanja u RH, slijedila je i ona iz Madrida gdje smo postali njihova službena Peña - odnosno klub navijača u Hrvatskoj. I dan danas smo jedina takva. Brojimo preko 300 članova," dodao je Anić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su pandemijske godine usporile međunarodna putovanja i opće kretanje stanovništva, udruga je veoma aktivna u putovanjima na utakmice Reala. Ulaznice su dobivali od samog kluba, a bili su na baš svim bitnim utakmicama!

"Naši članovi su redovito putovali na Realove utakmice preko naše Peñe. Znači, dobili smo karte od Real Madrida i dalje smo ih proslijedili našim navijačima. Možemo se pohvaliti da smo pohodili na sve bitne utakmice Real Madrida; počevši od El Classica, pa do gradskog derbija protiv Atletico Madrida i sve do raznih utakmica Lige Prvaka, kao i samih finala gdje i ove godine imamo naše članove u Parizu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je Anić spomenuo, Klub navijača broji više od 300 entuzijasta Los Blancosa. Otkrili smo koliko je ljudi u samoj upravi Udruge, a tu su i entuzijasti koji pokrivaju društvene mreže.

"Trenutno radi četiri osobe u samoj upravi Kluba navijača, ali ne smijemo zaboraviti ni naše Admine koji redovito pišu na našim društvenim mrežama," kaže Anić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić - što više reći?

Real je 2018. godine napustio Cristiano Ronaldo, igrač koji pripada u najužem krugu svakog razgovora o najboljem nogometašu svih vremena. Portugalac je u Realu osvojio četiri zlatne lopte i četiri Lige prvaka, a ne treba posebno isticati da je Realova generacija koja je osvojila tri uzastopne Lige prvaka jedna od najboljih momčadi u povijesti nogometa.

Ipak, odlaskom Ronalda Real nije radio posebne promjene u sastavu. Kao svojevrsna zamjena u momčad je 2019. godine stigao Eden Hazard. Nažalost, Belgijanac je daleko podbacio, konstantno se muči s ozljedama i uopće nije bitna karika u momčadi. Real je, praktički, zadržao isti kostur momčadi od odlaska Ronalda i time pasivno izgradio novu momčad. Dodali su par mladih pojačanja, nisu se dovodila velika, bombastična pojačanja kao što smo navikli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije zaustavilo Real da nastavi biti europska sila. Karim Benzema preuzeo je dodatni teret, ove sezone ima 44 pogotka i 15 asistencija. Vinicius Jr. konačno je procvjetao i ima 21 pogodak i 20 asistencija, a tu je i naš čudesni Luka Modrić - koji jednostavno ne usporava. Tako Real vode 34-godišnji Benzema i 36-godišnji Modrić, koji igraju kao da su deset godina mlađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pasivni rebuild, kako ga nazivate, jedinstven je u svijetu nogometa. Doista se najmanje trošilo u posljednjih nekoliko godina, ali to nije utjecalo na izvrsnost kluba i ostvarivanje najviših ciljeva kao što su osvajanje prvenstva Španjolske i sada finale Lige prvaka. Svakako bi naveo kao
glavni razlog skromnijeg shoppinga posljednjih godina i izgradnja novog Bernabeua, odnosno njegova skupocjena rekonstrukcija," rekao je Anić i dodao.

Image
Foto: Real Madrid Hrvatska

"O Luki se zaista malo šta ima reći, a da nije već rečeno. Genijalac, motor Reala posljednjih godina i vođa koji je primjer i na terena, ali i izvan njega. Zato ga navijači Reala, ali i ostalih klubova, toliko vole i cijene. Zasigurno jedan od najvećih igrača Reala u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale između Liverpoola i Real Madrida igra se večeras u 21 sat, a tekstualni prijenos utakmice pratite na RTL.hr. Svi entuzijasti Real Madrida imaju priliku doći na Trešnjevku, gdje udruga organizira zajedničko gledanje finala.

"Finale smo organizirali u našoj ovogodišnjoj bazi Caffe bar Pinocchio. Članovi su svojim idejama i prijedlozima pridonijeli tom događaju, uostalom kao i svaki put kada smo organizirali neko veće okupljanje kao što je i samo finale Lige prvaka," zaključio je Predsjednik udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo